Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξτρεμιστές έριξαν κόκκινη μπογιά στα διάσημα Ισπανικά Σκαλιά της Ρώμης για να διαμαρτυρηθούν για τις δολοφονίες γυναικών στην Ιταλία

Εξτρεμιστές έριξαν κόκκινη μπογιά στα διάσημα Ισπανικά Σκαλιά της Ρώμης για να διαμαρτυρηθούν για τις δολοφονίες γυναικών στην Ιταλία

Με την πρώτη ματιά τα σκαλοπάτια δεν φάνηκαν να έχουν υποστεί καμία μόνιμη ζημιά

Σχετικά Άρθρα

Η αστυνομία συνέλαβε αρκετούς εξτρεμιστές που έβαλαν κόκκινη μπογιά στα περίφημα Ισπανικά Σκαλιά στη Ρώμη την Τετάρτη (26/6/2024) για να ευαισθητοποιήσουν σχετικά με τις δολοφονίες γυναικών στην Ιταλία, σύμφωνα με το AP.
Οι εξτρεμιστές από την οργάνωση «Bruciamo Tutto» (Burn Everything) έριξαν μπογιά στα 135 σκαλοπάτια του μνημείου και στη συνέχεια βούτηξαν τα χέρια τους σε αυτό, αφήνοντας αποτυπώματα χεριών στο μνημείο για να τα δουν οι τουρίστες.
Η αστυνομία απομάκρυνε τους διαδηλωτές από το σημείο.
Ένας από τους βάνδαλους φώναξε ότι 40 γυναίκες είχαν δολοφονηθεί στην Ιταλία μετά τη δολοφονία της 23χρονης Giulia Cecchetto στις 11 Νοεμβρίου 2023, προκαλώντας οργή κατά της βίας κατά των γυναικών.
Η εισαγγελία της Βενετίας ολοκλήρωσε πρόσφατα έρευνα για τον πρώην φίλο της, ο οποίος διέπραξε το φόνο.
Δεν έχουν απαγγελθεί ακόμη κατηγορίες.
Οι ακτιβιστές άφησαν φυλλάδια με τα ονόματα των γυναικών που σκοτώθηκαν φέτος, κυρίως από τους συντρόφους τους.
Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα χρησιμοποίησαν γρήγορα σωλήνες για να ξεπλύνουν το χρώμα.
Με την πρώτη ματιά, τα σκαλοπάτια δεν φάνηκαν να έχουν υποστεί καμία μόνιμη ζημιά.
Τα Ισπανικά Σκαλιά είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα της Ρώμης και έχουν εμφανιστεί ως φόντο σε ταινίες, όπως το κλασικό "Roman Holiday" και το πρόσφατο "Mission: Impossible - Fallout", όπου ο Tom Cruise πηδά από τα σκαλιά με ένα Fiat 500.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης