Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Αμερικάνοι ψάχνουν όπλα αξίας 62 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία – Το Κίεβο δεν γνωρίζει…

Οι Αμερικάνοι ψάχνουν όπλα αξίας 62 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία – Το Κίεβο δεν γνωρίζει…
Δεν είναι γνωστό εάν αυτά τα αμερικανικά όπλα «έχουν καταστραφεί, χαθεί ή ανακατευθυνθεί» πριν από τον Νοέμβριο του 2023.
Όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό αξίας 62 εκατομμυρίων δολαρίων που δόθηκαν στην Ουκρανία στο πλαίσιο της στρατιωτικής βοήθειας αναζητά το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, με το Κίεβο να δηλώνει ότι δεν γνωρίζει τι απέγιναν…
Δημοσίευμα της Daily Caller υποστηρίζει ότι έκθεση του Γραφείου του Γενικού Επιθεωρητή του αμερικανικού Πενταγώνου επισημαίνει ότι οι ουκρανικές αρχές παρείχαν αναφορές για χαμένα όπλα, πολύ αργότερα από ότι τους είχε ζητηθεί.
Όπως επισημαίνεται λόγω των προβληματικών αναφορών των Ουκρανών, δεν είναι γνωστό για το εάν αυτά τα αμερικανικά όπλα «έχουν καταστραφεί, χαθεί ή ανακατευθυνθεί» πριν από τον Νοέμβριο του 2023.

Αντί για 30 ημέρες, ενημέρωση σε 301

Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ο ουκρανικός στρατός έστειλε αναφορές περίπου 301 ημέρες μετά την πραγματική απώλεια των όπλων.
Βάσει της διαδικασίας, η σχετική ενημέρωση θα έπρεπε να είχε γίνει μέσα σε διάστημα 30 ημερών.
Επιπλέον, επισημαίνεται ότι εκπρόσωποι των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων δεν έκαναν σωστή ανάλυση των εκθέσεων που έστειλε το Κίεβο προκειμένου να καθορίσουν εάν τα αμερικανικά όπλα που μεταφέρθηκαν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έπεσαν «στα χέρια του ρωσικού στρατού».
Το γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή του Πενταγώνου «συνεχίζει να διερευνά καταγγελίες για τη διάπραξη εγκλημάτων» που διαπράχθηκαν κατά τη μεταφορά της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Βοήθεια 81 δις

Τον Ιανουάριο του 2024, το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή ανέφερε στην έκθεσή του ότι εκπρόσωποι του Πενταγώνου και του State Department παρακολούθησαν λανθασμένα τις προμήθειες όπλων στην Ουκρανία αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.
Από τον Φεβρουάριο του 2022, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν παράσχει βοήθεια στην Ουκρανία ύψους 81 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα 51 δισεκατομμύρια δολάρια είναι στρατιωτική βοήθεια, ανέφερε την 1η Ιουνίου ο Michael Carpenter, διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης