Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σλοβακία ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής πυρομαχικών για την Ουκρανία

Η Σλοβακία ανακοίνωσε την έναρξη παραγωγής πυρομαχικών για την Ουκρανία
Ένα σημαντικό μέρος των πυρομαχικών που συλλέγονται με πρωτοβουλία της Τσεχικής Δημοκρατίας θα παραχθεί απευθείας σε εργοστάσια της Σλοβακίας
Η Σλοβακία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Τσεχική Δημοκρατία στην παροχή πυρομαχικών για την Ουκρανία δήλωσε ο πρόεδρος της Σλοβακίας κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Τσεχία, σε συνομιλία με τον Τσέχο ομόλογο του.
«Θα συμβάλουμε σημαντικά με την παραγωγική μας ικανότητα στην επιτυχία της τσεχικής επιχείρησης προμήθειας πυρομαχικών. Η Σλοβακία έχει αυξήσει την παραγωγή στα εργοστάσιά της όπου παράγονται ή ανακαινίζονται πυρομαχικά των απαιτούμενων διαμετρημάτων. Ένα σημαντικό μέρος των πυρομαχικών που συλλέγονται με πρωτοβουλία της Τσεχικής Δημοκρατίας θα παραχθεί απευθείας σε εργοστάσια της Σλοβακίας. Χωρίς αυτά τα όπλα, η συνεχιζόμενη υποστήριξη προς την Ουκρανία θα ήταν δύσκολη», είπε ο Pelegrini.
Ο Pelgrini ανακοίνωσε επίσης προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Zelensky, η οποία θα πραγματοποιηθεί είτε αυτή την εβδομάδα στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είτε στην επικείμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης