Τελευταία Νέα
Διεθνή

Medvedev μαινόμενος: Κοροϊδία να δηλώνουν ουδέτεροι οι Ευρωπαίοι στο Ουκρανικό - Παραβιάζουν κάθε διεθνή σύμβαση

Medvedev μαινόμενος: Κοροϊδία να δηλώνουν ουδέτεροι οι Ευρωπαίοι στο Ουκρανικό - Παραβιάζουν κάθε διεθνή σύμβαση
«Είναι απλώς bullying, πραγματικά. Ωστόσο, όλοι καταλαβαίνουν πολύ καλά...» επισημαίνει με νόημα ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας
Οι δηλώσεις των εκπροσώπων του ΝΑΤΟ περί μη εμπλοκής του σε χτυπήματα κατά της Ρωσίας είναι απλώς μια κοροϊδία, όλοι το καταλαβαίνουν αυτό, τονίζει ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev, τοποθετούμενος στην ολομέλεια του Διεθνούς Νομικού Forum της Αγίας Πετρούπολης
«Είναι απλώς bullying, πραγματικά. Ωστόσο, όλοι καταλαβαίνουν πολύ καλά. Αλλά, αν δεν μιλήσουμε για τη συναισθηματική πλευρά. Εφόσον έχουμε ακόμα ένα νομικό φόρουμ, ας κοιτάξουμε λένε οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι: "Είμαστε ουδέτερα κράτη. Δεν εμπλεκόμαστε στη σύγκρουση." Αλλά αυτό είναι εντελώς αντίθετο με όλες τις διεθνείς συμβάσεις για στρατιωτικά γεγονότα. Αναφέρομαι στη δέσμη συμβάσεων της Χάγης και σε ορισμένες άλλες αποφάσεις που ελήφθησαν και αποτελούν την πηγή του διεθνούς δικαίου», υπενθύμισε σε οξύτατο τόνο ο πρώην πρωθυπουργός της Ρωσίας.
Σημείωσε ότι ουδέτερη χώρα είναι μια χώρα που δεν εμπλέκεται σε σύγκρουση και δεν υποβοηθά, βεβαίως, κανένα από τα μέρη που εμπλέκονται σε μια τέτοια σύγκρουση.
«Και τα κράτη του δυτικού κόσμου, ας πούμε, που έχουν ενταχθεί σε αυτό, βοηθούν τουλάχιστον τη μία πλευρά και προσπαθούν να παραβιάσουν την άλλη με κάθε δυνατό τρόπο και να απαγορεύσουν σε άλλες χώρες να εμπλακούν σε στρατιωτική συνεργασία μαζί της. Αυτό από μόνο του καταστρέφει την ιδέα της ουδετερότητας αυτών των χωρών», πρόσθεσε ο Medvedev.
Επισημαίνεται ότι το Διεθνές Νομικό Forum της Αγίας Πετρούπολης (SPIEF) πραγματοποιείται στη «βόρεια πρωτεύουσα» της Ρωσίας από τις 26 έως τις 28 Ιουνίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης