Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nicolai Petro (University Rhode Island): Μεγάλη παραπληροφόρηση για την Ουκρανία στο debate Biden με Trump

Nicolai Petro (University Rhode Island): Μεγάλη παραπληροφόρηση για την Ουκρανία στο debate Biden με Trump
"Αυτή η συζήτηση έδειξε ότι η παραπληροφόρηση για αυτόν τον πόλεμο φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης των ΗΠΑ", σύμφωνα με τον Nicolai Petro
Η συζήτηση μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Biden και του προκατόχου του Trump έδειξε ότι είναι παραπληροφορημένοι για την κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε ο Nicolai Petro, καθηγητής πολιτικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Rhode Island.
«Αυτή η συζήτηση έδειξε ότι η παραπληροφόρηση για αυτόν τον πόλεμο φτάνει στα υψηλότερα επίπεδα της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Ο Biden είναι πεπεισμένος ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Putin θέλει να ανασυνθέσει την ΕΣΣΔ και στη συνέχεια σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη.
Όμως αυτά διαφέρουν δραστικά από τους δεδηλωμένους στόχους του Putin, ο οποίος ζητάει εγγυήσεις ότι η Ουκρανία θα παραμείνει ουδέτερη και δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
«Ο Trump είναι εξίσου παραπληροφορημένος όταν τόνισε ότι η Ρωσία δεν θα είχε εισβάλει ποτέ στην Ουκρανία γιατί οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να την είχαν καταστρέψει μέσω διεθνών κυρώσεων».
Και οι δύο πολιτικοί εμφανίζονται ανίκανοι για ορισμένα σημαντικά ζητήματα, σύμφωνα με τον καθηγητή.
«Κανένας από αυτούς τους δύο υποψήφιους δεν φαίνεται να κατανοεί πώς λειτουργεί η παγκόσμια οικονομία, πόσο εξαρτώνται οι ΗΠΑ από το ελεύθερο εμπόριο και πώς η τρέχουσα πολιτική των ΗΠΑ υπονομεύει την επιρροή της Αμερικής σε όλο τον κόσμο».
«Με απλά λόγια, δεν κατανοούν τους περιορισμούς στην εξουσία των ΗΠΑ και αυτό θα πρέπει να τους αποκλείσει και τους δύο από δημόσια αξιώματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης