Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία - Εκλογές: Έκλεισαν τα πρώτα εκλογικά τμήματα - Δεν έλειψε η ένταση

Γαλλία - Εκλογές: Έκλεισαν τα πρώτα εκλογικά τμήματα - Δεν έλειψε η ένταση
Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται στις 21:00, ώρα Ελλάδας
Στις 18:00 τοπική ώρα έκλεισαν τα πρώτα εκλογικά τμήματα στη Γαλλία.
Ωστόσο, τα περισσότερα εκλογικά τμήματα, όπως αυτά στην πρωτεύουσα Παρίσι, θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τις 8 το βράδυ.
Οι εθελοντές εκτιμητές έχουν πλέον ξεκινήσει την καταμέτρηση, ενώ ορισμένες έδρες αναμένεται να κριθούν με ιδιαίτερα μικρά περιθώρια.
Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα αναμένονται στις 21:00, ώρα Ελλάδας.
Η συμμετοχή των Γάλλων ψηφοφόρων εκτιμάται στο 65,5% στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με εκτίμηση του γαλλικού ινστιτούτου δημοσκοπήσεων Ipsos Talan.
Σύμφωνα με το France 24,
το αριστερό μέτωπο της Γαλλίας, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο (NFP), το οποίο περιλαμβάνει διάφορα κόμματα, συμπεριλαμβανομένων των Σοσιαλιστών, των Πρασίνων και της αριστερής "Ανυπότακτης Γαλλίας", ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ομιλίες στην περίφημη Place de la République του Παρισιού.
Η πλατεία έχει μακρά ιστορία στη φιλοξενία μαζικών συγκεντρώσεων και είναι αναγνωρίσιμη για το μεγάλο, χάλκινο γλυπτό της Marianne - σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Δεν έλειψε η ένταση

Λόγω του υψηλού διακυβεύματος και του έντονα πολωμένου εκλογικού τοπίου, η διαδικασία της ψηφοφορίας οδήγησε σε σκηνές έντασης σε ορισμένα εκλογικά κέντρα στη Γαλλία, σύμφωνα με το Politico.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Nice-Matin, εκπρόσωπος του προσκείμενου στην ακροδεξιά συντηρητικού ηγέτη Éric Ciotti ενεπλάκη σε συμπλοκή με έναν υπεύθυνο του εκλογικού κέντρου, τον οποίο κατηγόρησε ότι "πληρώνεται" από τον δήμαρχο της Νίκαιας Christian Estrosi, ο οποίος υποστηρίζει τον Macron.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης