Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιχείρηση… υπόγειο: Το μυστικό τούνελ έφερε τους Ρώσους στη νίκη στο Pivnichnoe – Αιχμάλωτοι όσοι Ουκρανοί δεν πρόλαβαν να το βάλουν στα πόδια

Επιχείρηση… υπόγειο: Το μυστικό τούνελ έφερε τους Ρώσους στη νίκη στο Pivnichnoe – Αιχμάλωτοι όσοι Ουκρανοί δεν πρόλαβαν να το βάλουν στα πόδια
Η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας έδωσε τις λεπτομέρειες της πρόσφατης επιχείρησης
Σχετικά Άρθρα

Το βράδυ της 30ης Ιουνίου, νέες αναφορές από τις πρώτες γραμμές αποκάλυψαν λεπτομέρειες μιας επιτυχημένης επιχείρησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην περιοχή του Toretsk.
Ως αποτέλεσμα της επικίνδυνης εξελιγμένης επίθεσης, οι ρωσικές δυνάμεις κέρδισαν τον έλεγχο ενός μεγάλου ουκρανικού προπυργίου.
Η υπηρεσία Τύπου του ρωσικού υπουργείου Άμυνας έδωσε τις λεπτομέρειες της πρόσφατης επιχείρησης.
Στρατιώτες της εθελοντικής ταξιαρχίας βετεράνων του ρωσικού στρατού εξαπέλυσαν επίθεση σε ισχυρά οχυρωμένο προπύργιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο βορειοανατολικό τμήμα του χωριού Pivnichnoe που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της πόλης Toretsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις ανακάλυψαν μια σήραγγα μήκους άνω των 3 χιλιομέτρων που εκτείνεται κατά μήκος του καναλιού Seversky Donets στα περίχωρα του οικισμού.
Καθάρισαν κρυφά τη σήραγγα και τη χρησιμοποίησαν για να φτάσουν στο πίσω μέρος του ουκρανικού οχυρού.
Οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν επίσης τη μυστική σήραγγα για στρατιωτικές προμήθειες και μετέφεραν κάποιο εξοπλισμό μέσω αυτής για να υποστηρίξουν την επιχείρηση.
Οι αμυνόμενες ουκρανικές δυνάμεις δεν περίμεναν επίθεση από τα μετόπισθεν και πιάστηκαν απροσδόκητα.

Άτακτη υποχώρηση

Ως αποτέλεσμα της μάχης, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.
Εγκατέλειψαν τις στρατιωτικές θέσεις και προσπάθησαν να διαφύγουν από την περιοχή.
Μερικοί από αυτούς παραδόθηκαν στους επιτιθέμενους και αιχμαλωτίστηκαν.
Το μεγάλο οχυρό, οχυρωμένο με υπόγειες εγκαταστάσεις ικανές να αντέχουν πυρά πυροβολικού, εξοπλισμένο με τσιμεντένια σημεία βολής, τέθηκε υπό ρωσικό έλεγχο.
Νωρίτερα, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποίησε την ίδια τακτική στη μάχη για την Avdeevka.
Τον Ιανουάριο, ρωσικά μαχητικά καθάρισαν επίσης μια σήραγγα και έφτασαν στο πίσω μέρος των ουκρανικών στρατευμάτων στην πόλη.
Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του ουκρανικού οχυρού και να το κρατήσουν έως ότου οι κύριες δυνάμεις πλησίασαν την περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης