Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eυρωβουλή: Πλήγμα για Le Pen - Meloni - Στους «Πατριώτες για την Ευρώπη» προσχωρεί το πορτογαλικό Chega

Eυρωβουλή: Πλήγμα για Le Pen - Meloni - Στους «Πατριώτες για την Ευρώπη» προσχωρεί το πορτογαλικό Chega
Αυτή είναι μια «ιστορική ευκαιρία» για τη δημιουργία της δεύτερης μεγαλύτερης ομάδας στο κοινοβούλιο, επεσήμανε ο αρχηγός του Chega
Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Chega της Πορτογαλίας, Andre Ventura, ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει στην Ευρωβουλή με τη νέα δεξιά συμμαχία «Πατριώτες για την Ευρώπη», της οποίας ηγείται το κόμμα Fidesz του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban, ενώ συμμετέχουν επίσης το Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας (FPOe) και η Τσεχική Δράση Δυσαρεστών Πολιτών (ΑΝΟ).
«Καληθήκαμε να γίνουμε μέλος αυτής της ομάδας από την αρχή», τόνισε σχετικά ο επικεφαλής του Chega, Ventura σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Lusa.
Είπε ότι η Ευρωομάδα θα μπορούσε να ενώσει τα δεξιά κόμματα στον αγώνα κατά του σοσιαλισμού, της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, της διαφθοράς και της υψηλής φορολογικής επιβάρυνσης που επιβάλλεται στη μεσαία τάξη. Είπε ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες.
Αυτή είναι μια «ιστορική ευκαιρία» για τη δημιουργία της δεύτερης μεγαλύτερης ομάδας στο κοινοβούλιο, επεσήμανε.
Πρόσθεσε ότι η Λισαβόνα ήταν «από τις πρώτες πρωτεύουσες που εξέφρασαν την υποστήριξή της για τη δημιουργία αυτής της εναλλακτικής λύσης», η οποία θα είναι «μια μεγάλη πλατφόρμα για τη δεξιά».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής του Chega θα ζητήσει από τα κορυφαία στελέχη του κόμματος την Τρίτη την έγκριση της απόφασης.
Την Κυριακή, ο επικεφαλής του FPO Herbert Kickl, ο αρχηγός του ANO Andrej Babis και ο Viktor Orban ανακοίνωσαν τη δημιουργία των «Patriots for Europe» για να «επιστρέψει το μέλλον της [Ευρώπης] στον ευρωπαϊκό λαό».
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός εκτιμάει ότι οι Patriots θα γίνουν «η μεγαλύτερη δεξιά παράταξη της Ευρωβουλής σε λίγες μέρες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης