Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μετά την Ελλάδα και στην Γερμανία καταλύεται το Κράτος Δικαίου - Τα μέλη του AfD δεν επιτρέπεται να κατέχουν όπλα

Μετά την Ελλάδα και στην Γερμανία καταλύεται το Κράτος Δικαίου - Τα μέλη του AfD δεν επιτρέπεται να κατέχουν όπλα

Eπιεικώς απαράδεκτη η απόφαση στη Γερμανία

Σχετικά Άρθρα

Όσοι έχουν διασυνδέσεις με το γερμανικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (Alternative für Deutschland – AfD) δεν επιτρέπεται να κατέχουν πυροβόλα όπλα, σύμφωνα με απόφαση διοικητικού δικαστηρίου του Ντίσελντορφ.
Στην απόφασή του την 1η Ιουλίου, το δικαστήριο αποφάσισε ότι τα μέλη των πολιτικών κομμάτων για τα οποία υπάρχουν υποψίες ότι τρέφουν αντισυνταγματικά αισθήματα θα πρέπει να χαρακτηρίζονται ως «αναξιόπιστα» βάσει της νομοθεσίας για τα πυροβόλα όπλα.
Ως αποτέλεσμα, το δικαστήριο απέρριψε τις αγωγές που είχαν καταθέσει δύο μέλη του κόμματος AfD, ένα παντρεμένο ζευγάρι, στους οποίους είχε ανακληθεί η άδεια οπλοκατοχής.
Σύμφωνα με την απόφαση, πρέπει να παραδώσουν ή να καταστρέψουν τα πυροβόλα όπλα και τα πυρομαχικά τους, αν και μπορούν ακόμη να ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου.
«Η ιδιότητα του μέλους ενός κόμματος που είναι ύποπτο για αντισυνταγματικές τάσεις και μόνο οδηγεί τακτικά στο τεκμήριο της αναξιοπιστίας βάσει του νόμου περί όπλων σύμφωνα με τα ισχύοντα αυστηρά πρότυπα του νόμου περί όπλων», δήλωσε το δικαστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης