Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολιτικός σεισμός στην Ευρωβουλή: Le Pen και Orban ενώνουν δυνάμεις για ενιαία, ισχυρή ευρωομάδα του πατριωτικού χώρου

Πολιτικός σεισμός στην Ευρωβουλή: Le Pen και Orban ενώνουν δυνάμεις για ενιαία, ισχυρή ευρωομάδα του πατριωτικού χώρου
Τρίτη ισχυρότερη ομάδα στην Ευρωβουλή φιλοδοξεί να γίνει η διαφαινόμενη συμμαχία Orban - Le Pen
Αξιωματούχοι του κόμματος της Marine Le Pen βρίσκονται σε προχωρημένες συνομιλίες με άλλα ακροδεξιά σχήματα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην έξοδο του γαλλικού πολιτικού σχηματισμού από την ομάδα Ταυτότητα και Δημοκρατία στην οποία συμμετέχει σήμερα ώστε να ενταχθεί στη νέα λαϊκίστικη ευρωπαϊκή συμμαχία «Πατριώτες της Ευρώπης» που ίδρυσε πριν λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban.
Τη σχετική εξέλιξη αποκαλύπτει δημοσίευμα του δικτύου Bloomberg.
Πολλά μέλη της ομάδας Ταυτότητα και Δημοκρατία, που ιδρύθηκε το 2019 με σκοπό να εκπροσωπεί ακροδεξιές και εθνικιστικές απόψεις στην Κοινότητα, σχεδιάζουν να συναντηθούν μετά την ολοκλήρωση των εκλογών στη Γαλλία αυτό το Σαββατοκύριακο για να συζητήσουν το μέλλον του συνασπισμού και αν θα ενωθούν με τη συμμαχία του Orban, σύμφωνα με την ανώνυμη πηγή που επικαλείται το Bloomberg.
Ερωτηθείσα η ίδια η Le Pen για μια πιθανή συμμαχία με τον Ούγγρο πρωθυπουργό σε ραδιοφωνική συνέντευξη χθες Τρίτη, είπε ότι το κόμμα της θα εξετάσει όλες τις επιλογές μετά τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές.

Ισχυροποιούνται οι «Πατριώτες για την Ευρώπη»

Όπως ισχυρίζεται το πρακτορείο, η διάλυση της ομάδας Ταυτότητα και Δημοκρατία αποσκοπεί εν μέρει στην περαιτέρω απομάκρυνση από το γερμανικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).
Μέχρι τις αρχές του έτους, το ακροδεξιό γερμανικό κόμμα ήταν βασικό μέλος αυτής της Ευρωομάδας, όμως εκδιώχθηκε μετά από δηλώσεις αξιωματούχων του AfD που υποβάθμιζαν τα ναζιστικά εγκλήματα πολέμου.
Για να αναγνωριστεί επίσημα μια πολιτική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο χρειάζεται μέλη από τουλάχιστον επτά χώρες.
Μεταξύ των κομμάτων που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον να ενταχθούν στην εκκολαπτόμενη ομάδα του Orban, η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με εθνικιστές από την Αυστρία και την Τσεχία, εκτός από την Εθνική Συσπείρωση της Le Pen είναι και το κόμμα της Λέγκα στην Ιταλία του Matteo Salvini, καθώς και το Chega της Πορτογαλίας.

Τρίτη ισχυρότερη ομάδα στην Ευρωβουλή

Σε δηλώσεις τους, Orban και Slavini ανέφεραν ότι φιλοδοξούν να κάνουν τη συμμαχία τους την τρίτη μεγαλύτερη πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα ήταν μια μεγάλη νίκη για τον ακροδεξιό ηγέτη της Ουγγαρίας, ο οποίος επιδιώκει να εδραιώσει την επιρροή του στην ΕΕ.
Η ομάδα Πατριώτες της Ευρώπης σκοπεύει να ακολουθήσει την ακροδεξιά ατζέντα, η οποία θα περιλαμβάνει σχέδια για τον περιορισμό της επιρροής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην εθνική πολιτική των κρατών-μελών και τον περιορισμό της μετανάστευσης στην Κοινότητα.

bloomberg_le_pen_orban.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης