Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισραήλ: Ο πρόεδρος Herzog αδειάζει τον Netanyahu - «Η πλειοψηφία του λαού θέλει συμφωνία για τους ομήρους»

Ισραήλ: Ο πρόεδρος Herzog αδειάζει τον Netanyahu - «Η πλειοψηφία του λαού θέλει συμφωνία για τους ομήρους»
«Οι ηγέτες μας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δοκιμάζονται στην προσπάθεια επιστροφής των απαχθέντων», τόνισε με νόημα ο πρόεδρος του Ισραήλ
Ο πρόεδρος του Ισραήλ Isaac Herzog υποστηρίζει στο X ότι είναι καθήκον της κυβέρνησης να επιστρέψει τους Ισραηλινούς αιχμαλώτους που κρατούνται στη Γάζα από τη Hamas και άλλες παλαιστινιακές οργανώσεις.
«Ολόκληρο το έθνος θέλει την επιστροφή τους και μια σαφής πλειοψηφία υποστηρίζει μια συμφωνία ομήρων», έγραψε σχετικά ο Ισραηλινός πρόεδρος,
«Οι ηγέτες μας πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι δοκιμάζονται στην προσπάθεια επιστροφής των απαχθέντων», πρόσθεσε εκπέμποντας, έτσι, ένα έμμεσο, πλήν σαφές μήνυμα στον πρωθυποργό της χώρας Netanyahu, ο οποίος διστάζει να προβεί σε συμφωνία εκεχειρίας με τη Hamas.


Οι διαπραμγατεύσεις μεταξύ του Ισραήλ και της Hamas για μια συμφωνία για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και την επιστροφή των αιχμαλώτων έχουν σταματήσει για εβδομάδες, αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden ανακοίνωσε στα τέλη Μαΐου ότι το Ισραήλ συμφώνησε σε μια «διαρκή κατάπαυση του πυρός».
Τόσο το Ισραήλ όσο και η Hamas αλληλοκατηγορούνται για την αποτυχία επίτευξης συμφωνίας.
Ωστόσο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν επανειλημμένα δεσμευτεί να συνεχίσουν τον πόλεμο ακόμη και μετά την επιστροφή των αιχμαλώτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης