Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Βόρεια Συρία καίνε τουρκικές σημαίες – Σύροι αντάρτες αναγκάζουν Τούρκους στρατιώτες να φιλήσουν σύμβολά τους

Στη Βόρεια Συρία καίνε τουρκικές σημαίες – Σύροι αντάρτες αναγκάζουν Τούρκους στρατιώτες να φιλήσουν σύμβολά τους
Η παρουσία Σύρων προσφύγων έχει επιδεινώσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τουρκική κυβέρνηση…
Έντονες συγκρούσεις λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες δύο ημέρες μεταξύ οργισμένων διαδηλωτών και του τουρκικού στρατού στη Βόρεια Συρία.
Αιτία στάθηκαν δολοφονίες Σύρων προσφύγων στο Kayseri της Τουρκίας, που είχε αντιδράσεις και βίαιες συγκρούσεις εκ μέρους Σύρων μεταναστών, με αποτέλεσμα πολλά θύματα και τραυματισμούς.
Εν προκειμένω αξίζει να σημειωθεί πως η Τουρκία αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με τον πληθωρισμό να ξεπερνά το 70%.
Η παρουσία Σύρων προσφύγων έχει επιδεινώσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η τουρκική κυβέρνηση.
Ορισμένοι Τούρκοι πολίτες θεωρούν τους πρόσφυγες σημαντικό ζήτημα και ζητούν την απέλασή τους από τη χώρα.
Μάλιστα, πρόσφατα παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη άνοδος του αντιμεταναστευτικού αισθήματος κατά των Σύρων, που οδήγησε σε επιθέσεις στις περιουσίες και τα σπίτια τους στις τουρκικές πόλεις.
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν σημειωθεί αρκετές επιθέσεις κατά Σύρων σε διάφορες τουρκικές πόλεις.
Στο στόχαστρο έχουν μπει καταστήματα και άλλα περιουσιακά στοιχεία μεταναστών.
Η βία στην πόλη Kayseri οδήγησε σε αυξημένες συγκρούσεις, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο Σύρων υπηκόων και την καταστροφή συριακών περιουσιών.
Kaysery-images-1.jpg
Kaysery-images-3.jpg
Kaysery-images-2.jpg
Turkish-truck-on-fire-1-768x432.jpg
Βόρεια Συρία


Μετά τα γεγονότα στο Kayseri, πολίτες και μαχητές στη βόρεια Συρία αντέδρασαν εναντίον δυνάμεων και θέσεων του τουρκικού στρατού στη βορειοδυτική Συρία.
Σε περιοχές της βορειοδυτικής Συρίας, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, κατά τη διάρκεια των οποίων έκαψαν τουρκικές σημαίες και ζήτησαν την απομάκρυνση των Τούρκων στρατιωτών από τη Συρία.
Η κλιμάκωση των διαδηλώσεων και της βίας σε ορισμένες περιοχές ανάγκασε τον τουρκικό στρατό να εγκαταλείψει ορισμένες στρατιωτικές θέσεις και να αποσυρθεί στο τουρκικό έδαφος.
Οι συγκρούσεις κλιμακώθηκαν και οι εντάσεις επεκτάθηκαν σε όλες τις βόρειες περιοχές της Συρίας.
Στην πόλη al-Bab, διαδηλωτές επιτέθηκαν σε τουρκικά φορτηγά και πυρπόλησαν μερικά από αυτά.
Οι διαδηλωτές, με την υποστήριξη ένοπλων ομάδων, επιτέθηκαν στα περάσματα Al-Rai και Bab al-Salamah στο βόρειο Azaz.
Ως αποτέλεσμα, οι τουρκικές αρχές ζήτησαν από τους πολιτικούς υπαλλήλους τους να εγκαταλείψουν τη βόρεια Συρία και έκλεισαν τα συνοριακά περάσματα Τουρκίας-Συρίας.
Οι τουρκικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων και πραγματικών πυρομαχικών για να διαλύσουν τους διαδηλωτές που επιτέθηκαν στο τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο στην πόλη Atarb, στα δυτικά προάστια του Χαλεπίου.
Οι πιο βίαιες συγκρούσεις σημειώθηκαν στην πόλη Afrin.
Χθες, ορισμένες ένοπλες ομάδες συγκρούστηκαν με δυνάμεις που υποστηρίζονται από την Τουρκία και τον τουρκικό στρατό.
Λέγεται ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων σκοτώθηκαν 7 άνθρωποι και άλλοι 50 τραυματίστηκαν.
Στην πόλη Ibin Samaan, Σύροι διαδηλωτές υποστηριζόμενοι από ένοπλες ομάδες περικύκλωσαν ένα τουρκικό στρατιωτικό φυλάκιο και ανάγκασαν έναν Τούρκο στρατιώτη να φιλήσει τη σημαία του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA).
Οι τουρκικές αρχές θεώρησαν αυτό το βίντεο μεγάλη προσβολή για την Τουρκία.

Διάρρηξη σχέσεων

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, εξέφρασε πρόσφατα τη θέλησή του να συνάψει πιο στενές σχέσεις με την κυβέρνηση της Δαμασκού.
Αυτά τα σχόλια του Erdogan έχουν προκαλέσει απογοήτευση και οργή στους Σύρους μαχητές.
Επιπρόσθετα, οι τουρκικές αντιπολιτευόμενες ομάδες επιδιώκουν να πιέσουν τον Erdogan.
Η διεξαγωγή συναντήσεων μεταξύ των αρχών της Δαμασκού και της Άγκυρας και η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των χωρών πιθανότατα θα βλάψει τους Σύρους μαχητές και θα επηρεάσει τη σχέση μεταξύ των συριακών μαχητών ομάδων και της Τουρκίας.
Τους τελευταίους μήνες υπήρξαν αρκετές ύποπτες κινήσεις με στόχο τη διατάραξη των βελτιωμένων σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.
Σε κάθε περίπτωση, οι συγκρούσεις εντός της Τουρκίας που αφορούν Σύρους μετανάστες και οι συγκρούσεις στη Συρία με τη συμμετοχή του τουρκικού στρατού υποδηλώνουν αποδυνάμωση ή αποτυχία της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής του Erdogan.
Ο Erdogan πρέπει τώρα να αποφασίσει εάν θα αναγνωρίσει την κυριαρχία της συριακής κυβέρνησης σε ολόκληρη την επικράτεια της Συρίας μετά από περισσότερο από μια δεκαετία πολέμου και να αποσύρει τα στρατεύματά του από τη Συρία ή αν σκοπεύει να παραμείνει μπλεγμένος στον ατελείωτο κύκλο των στρατιωτικών οπισθοδρομήσεων στη Συρία και το ζήτημα των Σύρων προσφύγων.
Capture_201.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης