Τελευταία Νέα
Διεθνή

Digital Wallet beta: Διαβατήριο για πορνό θεσπίζει η Ισπανία – Θα εμποδίζει τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακή πορνογραφία

Digital Wallet beta: Διαβατήριο για πορνό θεσπίζει η Ισπανία – Θα εμποδίζει τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακή πορνογραφία
Οι σχεδιασμοί της ισπανικής κυβέρνησης 
Σχετικά Άρθρα

Η ισπανική κυβέρνηση σχεδιάζει να εμποδίσει τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε διαδικτυακή πορνογραφία, εισάγοντας ένα σύστημα που ονομάζεται «πορνό διαβατήριο».
Σύμφωνα με το Politico, η εφαρμογή, που επίσημα ονομάζεται Digital Wallet beta, θα επιτρέπει στις πλατφόρμες του Διαδικτύου να επαληθεύουν ότι οι χρήστες είναι 18 ετών και άνω.
Μετά την επιβεβαίωση της ηλικίας, οι χρήστες θα λάβουν 30 εικονικές "πιστώσεις" με περίοδο ισχύος ενός μήνα, επιτρέποντάς τους να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο για ενηλίκους.
Οι πιο ενεργοί χρήστες μπορούν να ζητήσουν επιπλέον πιστώσεις.
Αν και το εργαλείο έχει επικριθεί για την πολυπλοκότητά του, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι το μοντέλο που βασίζεται σε πιστώσεις είναι πιο εμπιστευτικό και θα διασφαλίσει ότι η δραστηριότητα των χρηστών στο διαδίκτυο είναι δύσκολο να παρακολουθηθεί.
Το σύστημα αναμένεται να είναι διαθέσιμο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού και θα είναι εθελοντικό, καθώς οι διαδικτυακές πλατφόρμες μπορούν να χρησιμοποιήσουν άλλες μεθόδους για να φιλτράρουν τους ανήλικους θεατές.
Εν τω μεταξύ, ένας ευρωπαϊκός νόμος που απαιτεί από ιστότοπους να απαγορεύουν την πρόσβαση των παιδιών στην πορνογραφία θα τεθεί σε ισχύ τον Οκτώβριο του 2027.
Στο τέλος, το ισπανικό «πορνό διαβατήριο» ενδέχεται να αντικατασταθεί από την εφαρμογή-πορτοφόλι Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Ταυτότητας (eIDAS2), η οποία θα επιτρέπει στους ανθρώπους να πρόσβαση σε μια σειρά από δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης