Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμπανάκι για την Google - Οι εκπομπές άνθρακα της εταιρίας αυξάνονται σχεδόν κατά 50% λόγω της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης

Καμπανάκι για την Google - Οι εκπομπές άνθρακα της εταιρίας αυξάνονται σχεδόν κατά 50% λόγω της ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης

Η Microsoft έχει επίσης αναφέρει αύξηση των εκπομπών

Σχετικά Άρθρα
Οι εκπομπές άνθρακα της Google αυξήθηκαν κατά 48% τα τελευταία πέντε χρόνια, λόγω της ταχείας επέκτασης των κέντρων δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης (AI), σύμφωνα με την περιβαλλοντική έκθεση της εταιρείας που επικαλούνται οι Financial Times.
Σύμφωνα με την έκθεση, οι εκπομπές της Google το 2023 ανήλθαν συνολικά σε 14,3 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ισοδύναμου άνθρακα, αύξηση 48% από το 2019 και 13% υψηλότερες από το προηγούμενο έτος.
Παρόλα αυτά, η διευθύντρια βιωσιμότητας της Google, Kate Brandt, δήλωσε ότι η εταιρεία παραμένει δεσμευμένη στην επίτευξη ισοζυγίου καθαρού μηδενικού άνθρακα έως το 2030.
Η Microsoft έχει επίσης αναφέρει αύξηση των εκπομπών.
Τον Μάιο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι εκπομπές της είχαν αυξηθεί σχεδόν κατά 30% από το 2020.
Ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates προειδοποίησε τους υποστηρικτές του περιβάλλοντος να μην «αντιδράσουν υπερβολικά» στις τεράστιες απαιτήσεις της τεχνολογίας AI.
Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA), οι συγκεντρώσεις βασικών αερίων που παγιδεύουν τη θερμότητα - διοξείδιο του άνθρακα, μεθάνιο και υποξείδιο του αζώτου - έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2023.
Οι αναλυτές σημείωσαν ότι η παγκόσμια συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα έφθασε κατά μέσο όρο τα 419 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm) το περασμένο έτος, σημειώνοντας αύξηση 2,8 ppm από το προηγούμενο έτος.
Αυτή ήταν η 12η συνεχόμενη χρονιά αύξησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα άνω των 2 ppm, που αντιστοιχεί στο υψηλότερο διατηρημένο επίπεδο που έχει καταγραφεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης