Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): Γνωρίζουμε τη θέση μας, οι μεγάλες δυνάμεις θα οργανώσουν τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας

Orban (Ουγγαρία): Γνωρίζουμε τη θέση μας, οι μεγάλες δυνάμεις θα οργανώσουν τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας
Δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες περί μετάβασης του στη Μόσχα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Victor Orban
Η Ουγγαρία γνωρίζει τη θέση και το πολιτικό της βάρος καθώς και ότι οι μεγάλες δυνάμεις είναι αυτές που θα διοργανώσουν τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, Victor Orban, σχετικά με την πρωτοβουλία που ανέλαβε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Κίεβο να προτείνει στον πρόεδρο Zelensky κατάπαυση πυρός για να αρχίσουν οι συνομιλίες με τη Ρωσία.
«Η Ουγγαρία γνωρίζει τη θέση της και το βάρος της.
Οι μεγάλες διαπραγματεύσεις θα πραγματοποιηθούν από τις μεγάλες δυνάμεις.
Η Ουγγαρία απλώς ήθελε να ενθαρρύνει τα μέρη έτσι ώστε να αρχίσουν διαπραγματεύσεις» είπε ο Orban, αναφέροντας πως ακριβώς αυτός ήταν ο στόχος της επίσκεψης του στο Κίεβο.
Την ίδια στιγμή ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν επιβεβαίωσε αλλά ούτε και διέψευσε τις πληροφορίες που τον θέλουν να ταξιδεύει στη Μόσχα για να συζητήσει με τον Ρώσο πρόεδρο, Vladimir Putin τρόπους επίλυσης της ουκρανικής κρίσης.
Ερωτηθείς για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματά του μετά το ταξίδι του στο Κίεβο στις 2 Ιουλίου, όπου συναντήθηκε με τον Zelensky, ο Orban είπε ότι «επειδή αυτά τα βήματα είναι πολύ ευαίσθητα, μπορούν να συζητηθούν μόνο αφού γίνουν».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης