Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Mbappé καλεί σε δράση κατά της «καταστροφικής» ακροδεξιάς

Ο Mbappé καλεί σε δράση κατά της «καταστροφικής» ακροδεξιάς
Ο Mbappé βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αναταραχής της χώρας του την παραμονή του εναρκτήριου αγώνα της Γαλλίας στο Euro 2024
Ο αρχηγός της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Kylian Mbappé δήλωσε ότι τα κέρδη του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός στον πρώτο γύρο των γαλλικών βουλευτικών εκλογών το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν καταστροφικά και την Πέμπτη κάλεσε τους Γάλλους ψηφοφόρους να στραφούν εναντίον τους.
Ο Mbappé ήταν μεταξύ πολλών Γάλλων παικτών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που μίλησαν κατά του ενδεχομένου το κόμμα RN της Marine Le Pen να αποκτήσει τον έλεγχο του εθνικού κοινοβουλίου της Γαλλίας με 577 έδρες, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση επείγουσα.
Στο παρελθόν είχε καλέσει τους νέους ψηφοφόρους της Γαλλίας να καταστείλουν τον εξτρεμισμό και, την παραμονή του προημιτελικού της ομάδας του με την Πορτογαλία, ο ίδιος έγραψε ακόμα ένα μήνυμα ενόψει του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών την Κυριακή (7 Ιουλίου).
«Νομίζω ότι περισσότερο από ποτέ, πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε, είναι πραγματικά επείγον, δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα μας στα χέρια αυτών των ανθρώπων, είναι πραγματικά επείγον», δήλωσε ο Mbappé σε συνέντευξη Τύπου.
«Είδαμε τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, είναι καταστροφικά. Ελπίζουμε πραγματικά ότι αυτό θα αλλάξει και ότι όλοι θα κινητοποιηθούν για να ψηφίσουν… και να ψηφίσουν τη σωστή πλευρά».
Το RN σημείωσε ιστορικά κέρδη για να κερδίσει τον πρώτο γύρο, αλλά πρόκειται να μείνει μακριά από την απόλυτη πλειοψηφία στον επαναληπτικό γύρο της Κυριακής, όπως έδειξε δημοσκόπηση την Πέμπτη.
Ο Mbappé βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αναταραχής της χώρας του την παραμονή του εναρκτήριου αγώνα της Γαλλίας στο Euro 2024 πριν από δύο εβδομάδες, περιγράφοντας τα ταραχώδη γεγονότα στην πατρίδα του ως μια κομβική στιγμή στην ιστορία της χώρας.
«Αυτό είναι ένα γεγονός που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ», είπε τότε. «Και γι’ αυτό θέλω να μιλήσω σε όλο τον γαλλικό λαό, αλλά και στη νεολαία».
«Είμαστε μια γενιά που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Βλέπουμε ότι τα άκρα χτυπούν την πόρτα της εξουσίας και έχουμε την ευκαιρία να διαμορφώσουμε το μέλλον της χώρας μας».
Ο επιθετικός Marcus Thuram είχε επίσης καλέσει τον κόσμο να «αγωνιστεί καθημερινά» για να αποτρέψει το RN από το να πάρει την εξουσία, ενώ ο εξτρέμ Ousmane Dembélé δήλωσε ότι «ο κώδωνας του κινδύνου έχει χτυπήσει» και κάλεσε τον κόσμο να κινητοποιηθεί και να ψηφίσει, όπως και ο συμπαίκτης του Olivier Giroud.
Ο προπονητής Didier Deschamps δήλωσε ότι σέβεται το δικαίωμα των παικτών του στις πολιτικές τους απόψεις.
«Είναι η ελεύθερη βούλησή τους», δήλωσε. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι είναι σπουδαίοι παίκτες αλλά και Γάλλοι πολίτες και δεν είναι άμοιροι ή αδιάφοροι για την κατάσταση στη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης