Τελευταία Νέα
Διεθνή

Stoltenberg: Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα συμφωνήσουν ουσιαστικό πακέτο στήριξης για την Ουκρανία στη σύνοδο κορυφής των ΗΠΑ

Stoltenberg: Οι χώρες του ΝΑΤΟ θα συμφωνήσουν ουσιαστικό πακέτο στήριξης για την Ουκρανία στη σύνοδο κορυφής των ΗΠΑ

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον, DC, στις 9-11 Ιουλίου

Σχετικά Άρθρα
Η υποστήριξη της Ουκρανίας θα είναι το κατεπείγον θέμα κατά τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg.
«Περιμένω ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα συμφωνήσουν ένα ουσιαστικό πακέτο για την Ουκρανία », είπε ο Stoltenberg.
Πρόσθεσε επίσης ότι το ΝΑΤΟ θα αναλάβει τον συντονισμό και την παροχή της πλειονότητας της διεθνούς βοήθειας για την ασφάλεια, με μια διοίκηση με επικεφαλής έναν στρατηγό τριών αστέρων και αρκετές εκατοντάδες προσωπικό που εργάζεται στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στη Γερμανία και σε κόμβους επιμελητείας στο ανατολικό τμήμα της ΣΥΜΜΑΧΙΑ.
Ο Γενικός Γραμματέας σημείωσε ότι οι σύμμαχοι θα συμφωνήσουν για την οικονομική υποστήριξη για την Ουκρανία και αναμένει επίσης πιο άμεση στρατιωτική υποστήριξή της.
Ο Jens Stoltenberg πρόσθεσε ότι όλα αυτά τα στοιχεία αποτελούν «γέφυρα για την ένταξη στο ΝΑΤΟ».
«Η Ουκρανία πλησιάζει περισσότερο στο ΝΑΤΟ», τόνισε.

Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ

Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον, DC, στις 9-11 Ιουλίου.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η Ουκρανία θα υπογράψει άλλη μια συμφωνία για την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ.
Το RBC-Ukraine ανέφερε νωρίτερα ότι οι Ουκρανοί αξιολόγησαν τη χρησιμότητα των συμφωνιών ασφαλείας που υπογράφηκαν με διαφορετικές χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης