Τελευταία Νέα
Διεθνή

Dominic Delavard (Γάλλος στρατηγός): Οι ΗΠΑ και η ΕΕ σύντομα θα έχουν μεγάλα προβλήματα που θα επηρεάσουν το ΝΑΤΟ

Dominic Delavard (Γάλλος στρατηγός): Οι ΗΠΑ και η ΕΕ σύντομα θα έχουν μεγάλα προβλήματα που θα επηρεάσουν το ΝΑΤΟ
«Τα καλά νέα είναι ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα εισέλθουν σύντομα σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, η οποία θα έχει σοβαρό αντίκτυπο τόσο στις δυνατότητες όσο και στη συνοχή του ΝΑΤΟ», είπε ο στρατηγός Dominic Delavard
Το ΝΑΤΟ αναπόφευκτα θα αντιμετωπίσει οικονομικές δυσκολίες στο εγγύς μέλλον, οι οποίες θα επηρεάσουν τόσο τις στρατιωτικές του δυνατότητες όσο και τη συνοχή των μελών του, αλλά η ρωσοφοβική πολιτική του μπλοκ δεν θα αλλάξει, αν και η πίεσή του αναπόφευκτα θα μειωθεί κάπως, δήλωσε ο απόστρατος στρατηγός Dominic Delavard.
Η σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον μεταξύ 9-11 Ιουλίου.
Υπάρχουν τρία μεγάλα θέματα στην ημερήσια διάταξη:
η ενίσχυση του ρόλου του μπλοκ στον συντονισμό και τη χρηματοδότηση της στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο, η ενίσχυση της συλλογικής άμυνας και της αποτροπής για την αντιμετώπιση της Ρωσίας, καθώς και η επέκταση των εταιρικών σχέσεων με τις ασιατικές χώρες στο πλαίσιο της αυξανόμενης αντιπαράθεσης μεταξύ της Δύσης και της Κίνας.
Αυτή η συνάντηση θα είναι η τελευταία για τον νυν γενικό γραμματέα της συμμαχίας Jens Stoltenberg.
Την 1η Οκτωβρίου, θα αντικατασταθεί από τον πρώην πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mark Rutte, ο οποίος έχει ήδη εγκριθεί από τους μόνιμους αντιπροσώπους των χωρών του ΝΑΤΟ σε συνάντηση στα κεντρικά γραφεία στις Βρυξέλλες.
«Τα καλά νέα είναι ότι οι ΗΠΑ και η ΕΕ θα εισέλθουν σύντομα σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, η οποία θα έχει σοβαρό αντίκτυπο τόσο στις δυνατότητες όσο και στη συνοχή του ΝΑΤΟ», είπε ο στρατηγός Dominic Delavard.
Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον ίδιο, η ηγεσία της συμμαχίας υπό τον νέο Γενικό Γραμματέα Mark Rutte «θα παραμείνει σκληροπυρηνική και ρωσοφοβική», αλλά η ικανότητα δράσης θα είναι περιορισμένη.
«Ο Mark Rutte δεν θα έχει τα μέσα να δράσει και η αναζήτηση συμβιβασμού μεταξύ των μελών του ΝΑΤΟ θα γίνει πιο δύσκολη γι 'αυτόν», τόνισε ο Dominic Delavard.
Διευκρίνισε ότι η ρητορική κατά της Ρωσίας και της Κίνας δεν θα αλλάξει, αλλά η έντασή της θα μειωθεί λόγω της διαφοράς στην οικονομική ανάπτυξη μεταξύ των χωρών του δυτικού ΝΑΤΟ και του πολυπολικού στρατοπέδου.
«Αυτή η διαφορά θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε μια αλλαγή στην ισορροπία στρατιωτικών δυνάμεων μεταξύ των δύο στρατοπέδων, επομένως, το δυτικό ΝΑΤΟ θα πρέπει να χαμηλώσει τον τόνο του και να προσαρμόσει την ένταση της ρητορικής του στην φθίνουσα οικονομική και στρατιωτική του ισχύ», κατέληξε ο Dominic Delavard.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης