Τελευταία Νέα
Διεθνή

Zakharova (Ρωσία): Ουκρανικός πύραυλος από NASAMS έπληξε το νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο

Zakharova (Ρωσία): Ουκρανικός πύραυλος από NASAMS έπληξε το νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο
Είναι επιβεβαιωμένο γεγονός λέει η Zakharova – ΟΗΕ: Δεν είναι σίγουρο αλλά μάλλον από τη Ρωσία εκτοξεύτηκε…
Ο πύραυλος που έπληξε το νοσοκομείο παίδων στο Κίεβο εκτοξεύτηκε από το δυτικής κατασκευής αντιαεροπορικό σύστημα NASAMS και αυτό είναι ένα επιβεβαιωμένο γεγονός υποστήριξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova.
«Και πάλι, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές με το αντιαεροπορικό σύστημα της Ουκρανίας, οι πύραυλοι τους χάνουν το στόχο τους και κτυπούν κατοικίες και κοινωνικές δομές.
Το ίδιο συνέβη και τώρα.
Είναι ήδη επιβεβαιωμένο, συμπεριλαμβανομένων και αυτοπτών μαρτύρων, ότι ένας από τους πυραύλους του δυτικού αντιαεροπορικού συστήματος NASAMS έπληξε ένα κτήριο στην περιοχή του παιδιατρικού νοσοκομείου Okhmatdyt στο Κίεβο» είπε η Zakharova.
«Η χούντα του Κιέβου χρησιμοποιεί εδώ και καιρό αμιγώς πολιτικές υποδομές για στρατιωτικούς σκοπούς, μετατρέποντάς τις είτε σε εργαστήρια για τη συλλογή και επισκευή στρατιωτικού εξοπλισμού είτε σε αποθήκες για την αποθήκευση δυτικού στρατιωτικού εξοπλισμού.
Οι ίδιες οι ένοπλες δυνάμεις τους κρύβονται πίσω από πολίτες και υποδομές.
Οι προσπάθειες του καθεστώτος Zelensky να χρησιμοποιήσει την τραγωδία με το παιδικό νοσοκομείο στο Κίεβο για σκοπούς προπαγάνδας επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά το απάνθρωπο, ναζιστικό περιεχόμενο του.
Προκειμένου να διατηρήσει την εξουσία, το καθεστώς του Κιέβου είναι έτοιμο να διαπράξει οποιοδήποτε έγκλημα.
Του είναι αδιάφορο η τύχη και η ζωή των συμπολιτών του, ακόμα και αν είναι παιδιά» υπογράμμισε η Zakharova.

Εκτός... πραγματικότητας ο ΟΗΕ

Παρόλο αυτά ο ΟΗΕ υποστηρίζει ότι η πυραυλική επίθεση έγινε μάλλον από τη Ρωσία.
«Η ανάλυση του βίντεο και η αξιολόγηση που έγινε στον τόπο του συμβάντος υποδηλώνουν ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το παιδιατρικό νοσοκομείο να υπέστη άμεσο χτύπημα αντί να υποστεί ζημιά από κάποιο αναχαιτισμένο οπλικό σύστημα» τόνισε η Danielle Bell, επικεφαλής του ΟΗΕ για την παρακολούθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην Ουκρανία.
Όπως είπε, η ομάδα της δεν έχει καταλήξει σε μια οριστική απόφαση, αλλά σημείωσε ότι ο πύραυλος φαίνεται να εκτοξεύτηκε από τη Ρωσική Ομοσπονδία.
Πάντως, η εκτίμηση της Bell… δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, δεδομένου ότι από τα ίδια τα βίντεο φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για πύραυλο και όχι για συντρίμμια του.
Άλλωστε ούτε η Ρωσία μιλά για συντρίμμια κάποιου αναχαιτισμένου πυραύλου αλλά για πύραυλο… που έχασε τον στόχο του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης