Τελευταία Νέα
Διεθνή

Responsible Statecraft: Ο Biden έτοιμος να περάσει όλες τις κόκκινες γραμμές στην Ουκρανία

Responsible Statecraft: Ο Biden έτοιμος να περάσει όλες τις κόκκινες γραμμές στην Ουκρανία
Είναι πιθανό να στείλει Αμερικάνους στρατιώτες λέει ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής Warren Davidson
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden είναι έτοιμος να περάσει όλες τις κόκκινες γραμμές στις σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία προκειμένου να συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία αναφέρει σε άρθρο του στο Responsible Statecraft o Ρεπουμπλικάνος βουλευτής από το Οχάιο, Warren Davidson.
Σύμφωνα με τον Davidson, είναι πιθανό ο Biden πρώτα να δώσει εντολή για την ανάπτυξη Αμερικάνων στρατιωτικών εργολάβων στην Ουκρανία και μετά να υποκύψει στην πίεση και να αποφασίσει να στείλει τακτικές στρατιωτικές μονάδες των ΗΠΑ για να αντιμετωπίσουν τα ρωσικά στρατεύματα.
Ο Davidson υπενθύμισε ότι τον περασμένο Ιούνιο το προσωπικό του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε ότι ο Biden σκεφτόταν σοβαρά την πιθανότητα να άρει την απαγόρευση σχετικά με την αποστολή Αμερικάνων μισθοφόρων στην Ουκρανία.
Όπως λέει ο Αμερικάνος βουλευτής, ο Biden μπορεί να επιδιώκει σκόπιμα να ξεκινήσει έναν παγκόσμιο πόλεμο, ειδικά στο πλαίσιο της πρόσφατης σύναψης μιας 10ετούς συμφωνίας με την Ουκρανία για την ασφάλεια της.
«Θα ήταν λάθος για τους Αμερικάνους αξιωματούχους να εκτιμήσουν ότι η Ρωσία δεν θεωρεί αυτό και οποιοδήποτε άλλο πέρασμα της κόκκινης γραμμής ως άμεση εμπλοκή των ΗΠΑ στη σύγκρουση» τονίζει ο Davidson, ο οποίος χαρακτήρισε «σοκαριστικό βήμα προς κλιμάκωση» την άδεια του Αμερικάνου προέδρου στο Κίεβο να χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα για επιθέσεις στη Ρωσία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης