Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ρώσοι τους διαλύουν χωρίς οίκτο, σκόνη 9 εκτοξευτές HIMARS και στήλη με 20 οχήματα - Χάος: Έφθασαν τα F-16 στην Ουκρανία

Οι Ρώσοι τους διαλύουν χωρίς οίκτο, σκόνη 9 εκτοξευτές HIMARS και στήλη με 20 οχήματα - Χάος: Έφθασαν τα F-16 στην Ουκρανία
Seymour Hersh (Δημοσιογράφος ΗΠΑ): Η Ρωσία σταμάτησε μεγάλη επίθεση στο Kharkiv εν μέσω… σχεδίων για ειρήνη - Δεν μπορούν να κρυφτούν, τους διαλύουν με πρωτοφανή ρυθμό – Οι Ρώσοι κατέστρεψαν 9 εκτοξευτές HIMARS μέσα σε λίγες ημέρες
(upd28) Ο ρωσικός στρατός τους διαλύει… στην κυριολεξία - τα χτυπήματα είναι συντριπτικά.
Οι Ρώσοι διέλυσαν 4 HIMΑRS ταυτόχρονα με Iskander και συνολικά 9 HIMARS τις τελευταίες ημέρες...
Διέλυσαν επίσης πάνω από 20 οχήματα μάχης, χτύπησαν κρίσιμες εγκαταστάσεις, διέλυσαν συγκέντρωση της διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σκοτώνοντας δεκάδες ξένους και Ουκρανούς αξιωματικούς, κατέστρεψαν σύστημα Patriot και όλα αυτά σε 48 ώρες… ενώ το ΝΑΤΟ αναζητάει τις αιτίες γιατί χάνει στην Ουκρανία.
Ο Biden ανακοίνωσε ότι θα πρέπει να δοθούν δεκάδες συστήματα αεράμυνας στην Ουκρανία… ενώ εν μέσω άνοιας…
Όταν δήλωσε ότι η Ρωσία χάνει τον πόλεμο… όλοι τον κοίταξαν αποσβολωμένοι και θα σκέφθηκαν τι λέει αυτό το κακόμοιρο γεροντάκι.

Η Ρωσία αποκαλύπτεται ότι, ενώ ετοίμαζε μεγάλη αντεπίθεση στο Kharkiv, έκανε πίσω, γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη… ειρηνευτική διαδικασία…
Στο μέτωπο κερδίζει κατά κράτος, η ουκρανική άμυνα διαλύεται στην κυριολεξία, παντού χάνουν εδάφη, με το ΝΑΤΟ να ξεκαθαρίζει στην Ουκρανία πως δεν πρόκειται να ενταχθεί στη Συμμαχία εάν δεν αντιμετωπίσει πρώτα τη διαφθορά και εάν δεν σταματήσει η στρατιωτική της σύγκρουση με τη Ρωσία.

Biden (Πρόεδρος ΗΠΑ): Η Ουκρανία θα λάβει δεκάδες συστήματα αεράμυνας από τη Δύση, συμπεριλαμβανομένων και Patriot (SAM)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι θα εφοδιάσουν την Ουκρανία με πέντε στρατηγικά και δεκάδες τακτικά συστήματα αεράμυνας τους επόμενους μήνες, δήλωσε ο πρόεδρος Biden στην επίσημη τελετή έναρξης της επετειακής συνόδου του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Ολλανδία, η Ρουμανία και η Ιταλία θα παράσχουν στην Ουκρανία πέντε επιπλέον στρατηγικά συστήματα αεράμυνας τους επόμενους μήνες, οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι εταίροι μας θα παράσχουν στην Ουκρανία δεκάδες επιπλέον συστήματα τακτικής αεράμυνας», τόνισε ο Biden.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Λευκού Οίκου, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να καταστήσουν την Ουκρανία προορισμό προτεραιότητας για προμήθειες αεράμυνας, θα τα παραλάβουν νωρίτερα από οποιονδήποτε άλλο σύμμαχο της Ουάσιγκτον.
Ο Biden πρόσθεσε ότι το 2025 το Κίεβο θα λάβει εκατοντάδες πυραύλους αναχαίτισης για αεράμυνα.
Όπως αναφέρεται σε κοινή δήλωση της Ουάσιγκτον και των εταίρων της, στην Ουκρανία θα δοθούν τα αμερικανικά συστήματα Patriot και τα ιταλικά SAMP-T, καθώς και τα τακτικά συστήματα NASAMS, HAWK, IRIS T-SLM, IRIS T-SLS και Gepard.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους δεσμεύονται να διαθέσουν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο δολάρια για την ενίσχυση της ουκρανικής αεράμυνας και το ΝΑΤΟ, μαζί με την Ουκρανία, αναπτύσσουν μια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική εναέριας και πυραυλικής άμυνας συμβατή με τη συμμαχία.

Ο γερο-Biden υποστηρίζει: Η Ρωσία «χάνει» στη σύγκρουση στην Ουκρανία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden, μιλώντας στη σύνοδο του ΝΑΤΟ που ξεκίνησε στην αμερικανική πρωτεύουσα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η Ρωσία «χάνει» στην ουκρανική σύγκρουση.
«Ας μην κάνει κανένα λάθος: Η Ρωσία χάνει σε αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Biden, μιλώντας στους ηγέτες των συμμάχων χωρών.
Τώρα πως χάνει η Ρωσία που προελαύνει παντού, που διέλυσε όλα τα Patriot ενώ οι Ουκρανοί έχουν χάσει 570.000 στρατιώτες… μόνο στο μυαλό του Biden υπάρχει η ήττα της Ρωσίας…

Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ επισκιάζουν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στα ΜΜΕ

Οι προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες επισκιάζουν τη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στην Ουάσιγκτον στα μέσα ενημέρωσης, τόνισε ο Ουκρανός Πρόεδρος Zelensky στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η επετειακή σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ, η οποία θα πρέπει να είναι ένα κορυφαίο γεγονός, δεν φαίνεται να παίζει στα μέσα ενημέρωσης σε σύγκριση με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Όπως ισχυρίζεται ο Zelensky, «τώρα όλοι περιμένουν τον Νοέμβριο».
Η σύνοδος κορυφής πραγματοποιείται στην αμερικανική πρωτεύουσα μεταξύ 9 με 11 Ιουλίου 2024.
Όπως σημειώνεται από το Bloomberg και τους Financial Times, το γεγονός θα επισκιαστεί από το εσωτερικό χάος εν μέσω του γεγονότος ότι τα μεγαλύτερα μέλη του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε άθλια κατάσταση.
Όπως τόνισε ο Ρώσος Πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πρώτη ημέρα της συνόδου έδειξε τον επιθετικό χαρακτήρα της συμμαχίας κατά τη διάρκεια των γεγονότων, η ρωσική πλευρά δεν άκουσε ούτε μια λέξη για την ειρήνη.
Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ θα διεξαχθούν στις 5 Νοεμβρίου.
Όπως ανέφερε το Politico μετά από συνομιλίες με 20 αξιωματούχους που συνδέονται με το ΝΑΤΟ... φοβούνται ότι ο Biden δεν είναι σε θέση να κερδίσει τις επερχόμενες εκλογές.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Volodymyr Zelensky σε δηλώσεις του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, υποστήριξε πως τα 31 τανκ Abrams που έχει προμηθευτεί από τις ΗΠΑ αποκλείεται να κάνουν τη διαφορά στο πεδίο της μάχης, και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον του στα μαχητικά F-16.
«Δεν είμαι σίγουρος ότι ένας τέτοιος αριθμός τανκ μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στο πεδίο της μάχης» είπε ο Zelensky, τη στιγμή που τα ουκρανικά πληρώματα που έκαναν τη συντήρηση των Abrams, υποστήριζαν πως τα εν λόγω άρματα αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα στο πεδίο της μάχης, όπως ότι δεν είχαν επαρκή θωράκιση έναντι σύγχρονων όπλων, όπως τα drones καθώς και ότι αντιμετώπιζαν τεχνικά προβλήματα στα ηλεκτρονικά τους εξαρτήματα.
Την ίδια στιγμή, ο Zelensky απέρριπτε τα Abrams, υποστήριζε πως η Ουκρανία θα χρειαστεί τουλάχιστον 128 μαχητικά αεροσκάφη F-16, διαφορετικά δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στη ρωσική αεροπορία.
«Έτσι, μέχρι τη στιγμή που θα έχουμε 128 αεριωθούμενα αεροσκάφη, δεν θα μπορούμε συγκριθούμε με τους Ρώσους στον ουρανό.
Σε κάθε περίπτωση, θα είναι δύσκολο» επισήμανε ο Zelensky.
Σημειώνεται ότι από τον περασμένο Μάιο, οι Σύμμαχοι χουν δεσμευτεί να παρέχουν περίπου 85 μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, αλλά το χρονοδιάγραμμα για ορισμένες από αυτές τις παραδόσεις είναι ασαφές.
Μόνο 20 Ουκρανοί πιλότοι F-16 αναμένεται να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους μέχρι το τέλος του 2024, δηλαδή το ήμισυ του προσωπικού που απαιτείται για τη λειτουργία μιας μοίρας 20 αεροσκαφών.

Μήνυμα Stoltenberg στον Trump για παραμονή των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ

Μήνυμα Stoltenberg στον Trump για παραμονή των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ - Συμφωνία πέντε σημείων για την Ουκρανία
Ιστορική χαρακτήρισε τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο γενικός γραμματέας, Jens Stoltenbeerg, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον, ενώ έστειλε μήνυμα στον Donald Trump για την παραμονή των ΗΠΑ στη συμμαχία.
"Σχετικά με την Ουκρανία, αναμένω ότι οι σύμμαχοι θα συμφωνήσουν σε ένα ουσιαστικό πακέτο", τόνισε.
Αυτό θα περιλαμβάνει πέντε μέρη, σύμφωνα με τον Stoltenberg:
- Η διοίκηση του ΝΑΤΟ θα παράσχει βοήθεια και εκπαίδευση στον τομέα της ασφάλειας
- Μακροπρόθεσμη δέσμευση για τη συνέχιση της υποστήριξης
- Νέες ανακοινώσεις για άμεση υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης της αεράμυνας
- Νέες διμερείς συμφωνίες ασφαλείας
- Εντατικοποίηση των εργασιών για τη διαλειτουργικότητα
"Όλα μαζί, αυτά τα πέντε στοιχεία αποτελούν μια ισχυρή γέφυρα για την Ουκρανία προς την ένταξη στη συμμαχία και είμαι βέβαιος ότι οι σύμμαχοι θα επαναλάβουν στη συνέχεια τη δέσμευση ότι η Ουκρανία θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ", πρόσθεσε.

Αποκάλυψη ΗΠΑ: Δανία και Ολλανδία έχουν ήδη αρχίσει να μεταφέρουν μαχητικά F-16 στο Κίεβο

Η Δανία και η Ολλανδία άρχισαν να μεταφέρουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken Antony, μιλώντας στο Δημόσιο Φόρουμ του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να αναφέρω ότι τη στιγμή που μιλάμε, βρίσκεται σε εξέλιξη η μεταφορά των F-16 στην Ουκρανία, τα οποία θα μεταφεθούν από τη Δανία και την Ολλανδία.
Τα αεροσκάφη θα πετούν πάνω από τον ουρανό της Ουκρανίας αυτό το καλοκαίρι, σημείωσε ο Blinken.
Σύμφωνα επίσης, με τον αμερικανό ΥΠΕΞ, εντός των επόμενων δύο ημερών αναμένεται να ανακοινωθεί ένα νέο, «απίστευτα ισχυρό» πακέτο βοήθειας για την Ουκρανία.
Εν τω μεταξύ, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelenskiy θέλει η συμμαχία να στείλει περισσότερα όπλα και χρήματα και να προσφέρει εγγυήσεις ασφαλείας.

Ρητή προειδοποίηση Βελγίου σε Ουκρανία: Απαγορεύεται να χρησιμοποιήσετε τα F-16 εκτός της χώρας

Οι βελγικές αρχές δεν επιτρέπουν στην Ουκρανία να χρησιμοποιεί μαχητικά αεροσκάφη F-16 εκτός της χώρας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ασκών καθήκοντα πρωθυπουργού, Alexander De Croo, κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
«Μπορείτε να κάνει χρήση των F-16 μας μόνο στο έδαφος της Ουκρανίας», είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το εάν οι Βρυξέλλες θα περιορίσουν τη χρήση αυτών των αεροσκαφών από το Κίεβο.

Οργή της Μόσχας για Blinken και προμήθεια F-16 στην Ουκρανία

Την οργή της Μόσχας προκάλεσε η προμήθεια μαχητικών F-16 στην Ουκρανία από τις χώρες του ΝΑΤΟ.
Τα σχέδια για την προμήθεια μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Ουκρανία δείχνουν ότι η Ουάσιγκτον ηγείται «πολεμικής συμμορίας», δήλωσε η Maria Zakharova.
«Η Ουάσιγκτον ηγείται της πολεμικής συμμορίας, και αυτό είναι η απόδειξη» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρωσίδα αξιωματούχος σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι Zvezda ως απάντηση σε δήλωση του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Blinken για τα F-16.

Θα ζήσουμε μεγάλες τραγωδίες – Το ΝΑΤΟ έδωσε πράσινο φως για χτύπημα με πυραύλους Storm Shadow σε ρωσικό έδαφος

Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι… Δηλαδή, δεν του δίνει το μυαλό να σκεφτεί μια σωστή λύση σε εκείνον που σκέπτεται ασεβώς – κάτι που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του ΝΑΤΟ.
Πιο συγκεκριμένα, ο νέος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι η Ουκρανία μπορεί να χρησιμοποιήσει τους βρετανικούς πυραύλους Storm Shadow για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.
Ο Εργατικός Keir Starmer, του οποίου το Κόμμα κέρδισε τις γενικές εκλογές της χώρας στις 4 Ιουλίου, επιβεβαίωσε αργά την Τρίτη ότι θα συνεχίσει την προηγούμενη πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου σε ό,τι αφορά τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.
Η Ουκρανία έχει πει ότι χρειάζεται να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους εντός της Ρωσίας για να αμυνθεί και να αποκρούσει τις ρωσικές επιθέσεις.
Σύμφωνα με τον Starmer, οι πύραυλοι πρέπει «προφανώς να χρησιμοποιηθούν σύμφωνα με το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, όπως θα περίμενε κανείς».
Οι Storm Shadows είναι πύραυλοι κρουζ με εμβέλεια βολής άνω των 250 χιλιομέτρων (155 μίλια), άρα μπορεί χτυπήσει πίσω από τη γραμμή του μετώπου…

Orban (Ουγγαρία): Επικίνδυνος και ενισχυτικός ο ρόλος του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση στην Ουκρανία

Επικίνδυνο και ενισχυτικό χαρακτήρισε τον ρόλο του NATO σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ο Ούγγρος πρωθυπουργός Victor Orban, ο οποίος συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στην Ουάσιγκτον.
«Το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε πριν από 75 χρόνια για να προστατεύσει τα μέλη του, αλλά σήμερα φαίνεται να κινείται προς μια διαφορετική κατεύθυνση που δεν συνάδει με τον αρχικό του σκοπό.
Συμπεριφέρεται όλο και περισσότερο σαν στρατιωτικός οργανισμός, και ένα σημάδι αυτού είναι ο αυξανόμενος ρόλος στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.
Κατά τη γνώμη μου, μια τέτοια συμπεριφορά είναι επικίνδυνη και ακόμη και ανεύθυνη, γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα μπορούσε να τελειώσει», δήλωσε σε βίντεο στο X (πρώην Twitter).
Σημείωσε δε ότι σκοπεύει να «αποδείξει ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να επιστρέψει στις ρίζες του».
ADVERTISEMENT
Σύμφωνα με τον ίδιο, η συμμαχία πρέπει να αγωνιστεί για την ειρήνη και όχι για νίκες σε τυχόν συγκρούσεις.
Ο Orban επιβεβαίωσε ότι η Ουγγαρία δεν θα λάβει μέρος στην αποστολή της συμμαχίας στην Ουκρανία, αλλά σκοπεύει να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της προς τους συμμάχους της.

ΝΑΤΟ: Η Ουκρανία βρίσκεται σε μη αναστρέψιμο δρόμο για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία

Το ΝΑΤΟ στην τελική του διακήρυξη αναφέρει ότι η Ουκρανία βρίσκεται σε μη αναστρέψιμο δρόμο για ένταξη στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.
«Υποστηρίζουμε πλήρως το δικαίωμα της Ουκρανίας να επιλέγει τις δικές της αμυντικές συμφωνίες και να καθορίζει το μέλλον της, χωρίς έξωθεν παρεμβάσεις», αναφέρεται στο έγγραφο.
Από αυτό προκύπτει επίσης ότι τον περασμένο χρόνο η Ουκρανία σημείωσε πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
«Καθώς η Ουκρανία συνεχίζει αυτό το κρίσιμο έργο, θα συνεχίσουμε να τη στηρίζουμε στην αμετάκλητη πορεία της προς την πλήρη ευρωατλαντική ολοκλήρωση, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στο ΝΑΤΟ», αναφέρει η δήλωση που εγκρίθηκε στη σύνοδο κορυφής της συμμαχίας στην Ουάσιγκτον.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν νέα όπλα μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία από το 2026

Στο μεταξύ, oι Ηνωμένες Πολιτείες θα αρχίσουν να αναπτύσσουν στη Γερμανία το 2026 νέα όπλα με μεγαλύτερη εμβέλεια από αυτά που αναπτύσσονται σήμερα οπουδήποτε στην Ευρώπη.
Αυτό αναφέρεται σε κοινή γραπτή δήλωση των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας, την οποία διένειμε η υπηρεσία Τύπου του Λευκού Οίκου.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα ξεκινήσουν τη σποραδική ανάπτυξη δυνατοτήτων πυρός μεγάλης εμβέλειας στην τακτική τους ομάδα πολλαπλών τομέων στη Γερμανία το 2026 ως μέρος του σχεδιασμού για τη συνέχιση της ανάπτυξης αυτών των δυνατοτήτων στο μέλλον», σημειώνει το έγγραφο.
«Όταν αναπτυχθούν πλήρως, αυτές οι μονάδες συμβατικών όπλων θα περιλαμβάνουν SM-6 [πύραυλοι πολλαπλών ρόλων], Tomahawk [πύραυλοι κρουζ] και πειραματικά υπερηχητικά όπλα που έχουν σημαντικά μεγαλύτερη εμβέλεια από αυτά που αναπτύσσονται σήμερα στην Ευρώπη» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Peskov (εκπρόσωπος Putin): Ρωσοφοβική υστερία οι κατηγορίες για στρατολόγηση κατασκόπων

Λάβρος κατά όσων επικρίνουν τη Ρωσία για την υποτιθέμενη στρατολόγηση πολιτών χωρών του ΝΑΤΟ με σκοπό την κατασκοπεία και τη δολιοφθορά ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου Vladimir Putin, Dmitry Peskov.
«Όλες αυτές οι υποθέσεις και οι δηλώσεις δεν βασίζονται σε τίποτα» απάντησε ο Peskov σε αίτημα της Washington Post, προσθέτοντας ότι η αυθεντικότητα των δηλώσεων που δημοσιεύει η εφημερίδα είναι αμφίβολη.
Ταυτόχρονα, τόνισε ότι τέτοιες κατηγορίες «δεν είναι τίποτε άλλο από την υποκίνηση ρωσοφοβικής υστερίας».
Η Washington Post, επικαλούμενη δικές της πηγές και εικαζόμενα εσωτερικά έγγραφα του Κρεμλίνου, κατηγόρησε τις ρωσικές αρχές για αυξανόμενες περιπτώσεις δολιοφθοράς και στρατολόγησης πολιτών δυτικών χωρών.

Financial Times: Η Ουκρανία θα χάσει και άλλα εδάφη, συνομιλίες τώρα με τη Ρωσία - Επιστολή Δυτικών διπλωματών

Να αρχίσουν άμεσα ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία και την Ουκρανία ζητούν Δυτικοί διπλωμάτες, οι οποίοι προειδοποιούν ότι σε διαφορετική περίπτωση το Κίεβο κινδυνεύει να χάσει ακόμα περισσότερα εδάφη.
Σε ανοιχτή επιστολή τους στους Financial Times, οι Δυτικοί διπλωμάτες καλούν τις ΗΠΑ να αρχίσουν άμεσα τις προσπάθειες για διαπραγματεύσεις.
Όπως υποστηρίζουν, η πρόσφατη προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Donbass ενισχύει την ανάγκη «για μια διευθέτηση της ουκρανικής σύγκρουσης μέσω διαπραγματεύσεων».
Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι σε περίπτωση που συνεχιστεί ο πόλεμος «το πιο πιθανό αποτέλεσμα θα είναι ένα συνεχιζόμενο αδιέξοδο στο έδαφος, με μια διόλου ασήμαντη πιθανότητα για μια ρωσική νίκη» ενώ υπογραμμίζουν πως το λιγότερο πιθανό σενάριο είναι η επιστροφή στα σύνορα του 2014.
Οι διπλωμάτες εκφράζουν την επιθυμία τους για τον επείγοντα χαρακτήρα μιας ειρήνης μέσω διαπραγματεύσεων, κυρίως όπως υποστηρίζουν, για χάρη της Ουκρανίας.
Κατά την άποψή τους, η Ουκρανία έχει ήδη κερδίσει την ανεξαρτησία της και «κάποιες εδαφικές παραχωρήσεις θα φαινόταν μικρό τίμημα».
«Η Ουάσιγκτον θα πρέπει να αρχίσει συνομιλίες με τη Μόσχα για ένα νέο σύμφωνο ασφαλείας που θα προστατεύει τα νόμιμα συμφέροντα ασφαλείας τόσο της Ουκρανίας όσο και της Ρωσίας.
Η ανακοίνωση αυτών των συνομιλιών θα πρέπει να ακολουθηθεί αμέσως από μια ορισμένη χρονικά κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.
Η κατάπαυση του πυρός θα επιτρέψει τη Ρωσία και την Ουκρανία οι ηγέτες να διαπραγματευτούν με ρεαλιστικό, εποικοδομητικό τρόπο» επισημαίνουν στην επιστολή τους, με την οποία καλούν τους διπλωμάτες όλου του κόσμου να προτρέψουν τους παγκόσμιους ηγέτες να αρχίσουν ή να υποστηρίξουν μια τέτοια πρωτοβουλία.
«Όσο περισσότερο συνεχίζεται ο πόλεμος, τόσο περισσότερα εδάφη είναι πιθανό να χάσει η Ουκρανία και τόσο μεγαλύτερη είναι η πίεση για κλιμάκωση σε πυρηνικό επίπεδο.
Όσο πιο γρήγορα γίνουν οι ειρηνικές διαπραγματεύσεις, τόσο περισσότερες ζωές θα σωθούν, τόσο πιο γρήγορα θα αρχίσει η ανοικοδόμηση της Ουκρανίας και τόσο πιο γρήγορα μπορεί να απομακρυνθεί ο κόσμος από το πολύ επικίνδυνο χείλος στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή» επισημαίνουν οι Δυτικοί διπλωμάτες στην επιστολή τους.
Την επιστολή υπογράφουν το μέλος της Βρετανικής Βουλής των Λόρδων Robert Skidelsky, ο πρώην πρεσβευτής της Βρετανίας στη Ρωσία Anthony Brenton, ο αρθρογράφος του UnHerd Thomas Fazi, ο Διευθυντής του Προγράμματος Eurasia στο Quincy Institute Anatol Lieven με έδρα την Ουάσιγκτον, ο πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Σοβιετική Ένωση Jack Matlock, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Kent Richard Sakwa και τα πρώην μέλη του προσωπικού της βρετανικής πρεσβείας στη Μόσχα Ian Proud και Christopher Granville.

Seymour Hersh (Δημοσιογράφος ΗΠΑ): Η Ρωσία σταμάτησε μεγάλη επίθεση στο Kharkiv εν μέσω… σχεδίων για ειρήνη

Οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία είναι πιθανό να διεξαχθούν χωρίς συμμετοχή της κυβέρνησης του προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden, τόνισε σε άρθρο του ο βραβευμένος με Πούλιτζερ Αμερικανός δημοσιογράφος, Seymour Hersh.
«Ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος μου είπε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin ανέβαλε μια ολοκληρωτική επίθεση στο Kharkiv, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, διότι είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για πιθανή διευθέτηση, με άμεση εμπλοκή του πληγωμένου από την κρίση Λευκού Οίκου.
Αλλά οι κρίσιμες ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία θα διεξαχθούν χωρίς την κυβέρνηση Biden».
Σύμφωνα με τον Seymour Hersh, «δεν είναι σαφές τι επιφυλάσσει το μέλλον για τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky».
Στις 14 Ιουνίου, ο Putin, σε συνάντηση με την ηγεσία του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, μίλησε για την κατάρρευση του ευρωατλαντικού συστήματος ασφαλείας και πρότεινε την οικοδόμηση μιας νέας αρχιτεκτονικής που θα λαμβάνει υπόψη τις ανησυχίες όλων.
Ο πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης τους όρους για τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία.
Μεταξύ αυτών είναι η αποχώρηση των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων από το Donbass και τη Novorossiya και τη μη ένταξη του Κιέβου στο ΝΑΤΟ.

New York Times: Η Ουκρανία ακόμη και εάν δεν ανακτήσει τα χαμένα εδάφη… μπορεί να κερδίσει στον πόλεμο με την Ρωσία

Μερικοί ανώνυμοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ φαίνεται να πιστεύουν ότι η Ουκρανία δεν χρειάζεται να απελευθερώσει εδάφη, παρά τις πρόσφατες σαφείς δηλώσεις του Ρώσου Προέδρου Putin ότι η Ρωσία δεν θα δεχτεί μια κατάπαυση του πυρός κατόπιν διαπραγματεύσεων με άλλους όρους εκτός από την συνθηκολόγηση της Ουκρανίας.
Οι New York Times ανέφεραν στις 9 Ιουλίου ότι ανώνυμοι αμερικανοί αξιωματούχοι πιστεύουν ότι «ακόμα και χωρίς να κερδίσει επίσημα τη γη της, η Ουκρανία θα μπορούσε να αναδειχθεί νικητής στον πόλεμο πλησιάζοντας πιο κοντά στο ΝΑΤΟ και την Ευρώπη».
Αυτή η αξιολόγηση των ΗΠΑ… βασίζεται σε πολλές λανθασμένες υποθέσεις — πρώτα και κύρια στην υπόθεση ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) είναι εγγυημένη.
Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη στις συζητήσεις για το μέλλον της ουκρανικής ασφάλειας.
Αυτή η αξιολόγηση βασίζεται επίσης στην υπόθεση ότι η απώλεια των εδαφών που κατέχει σήμερα η Ρωσία δεν θα αυξηθεί στο μέλλον.
Τα εδάφη που καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή η Ρωσία είναι τόσο οικονομικά όσο και στρατηγικά απαραίτητα για την Ουκρανία και η συνεχιζόμενη κατοχή τους θα στερήσει από την Ουκρανία οικονομικούς πόρους και στρατηγικά κρίσιμη γη.
Ο ίδιος ο Putin έχει δηλώσει ότι η Ρωσία δεν θα αρκείται στον τερματισμό του πολέμου στις γραμμές που έχει αυτή τη στιγμή και έχει ζητήσει ρητά την αποχώρηση της Ουκρανίας από τα μη κατεχόμενα τμήματα των περιφερειών Donetsk, Luhansk, Zaporizhia και Kherson ως προϋπόθεση για ειρηνευτικές διαπραγματεύσείς με την Ουκρανία.
Οι περιοχές που απαιτεί αυτή τη στιγμή ο Putin περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τις μεγάλες πόλεις Kherson και Zaporizhia.
Ο Putin παραμένει σταθερά συνεπής στον απώτερο στόχο του να καταστρέψει το ουκρανικό κράτος και δεν θα εγκαταλείψει αυτόν τον στόχο μέχρι να νιώσει ότι τον πέτυχε.

Medvedev (Ρωσία): Η κλίκα του Zelensky είτε θα φύγει στη Δύση είτε θα κομματιαστεί από το πλήθος

Μια ριζική αλλαγή εξουσίας στο Κίεβο θα μπορούσε να δώσει ώθηση στις διαπραγματεύσεις για μια διευθέτηση στην Ουκρανία
υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Dmitry Medvedev.
Κατά τον Medvedev, ακόμα και εάν το Κίεβο αποδεχόταν τους όρους που έθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, Vladimir Putin προκειμένου να σταματήσει ο πόλεμος και να αρχίσουν διαπραγματεύσεις – μεταξύ άλλων αναγνώριση των αποτελεσμάτων της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και των συνταγματικών συνόρων της Ρωσίας καθώς και ουδέτερο καθεστώς της Ουκρανίας -, η Ρωσία θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική.
Όπως λέει, η παύση των εχθροπραξιών θα είναι μειονέκτημα για τη Ρωσία καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανασύνταξη των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ επισημαίνει ότι οι όποιες δηλώσεις των Ουκρανών δεν είναι εμπνέουν εμπιστοσύνη.
«Ωστόσο, όλα αυτά θα μπορούσαν να προκαλέσουν ένα νέο, τρίτο αιματοβαμμένο Μαϊντάν και θα παρέσυραν τη σημερινή χούντα, φέρνοντας στην εξουσία μια ακόμη πιο ριζοσπαστική.
Και τότε, παραδόξως, μπορεί να προκύψουν προϋποθέσεις για διαπραγματεύσεις, συμπεριλαμβανομένου του θέματος της παράδοσης.
Θα είναι πολύ πιο δύσκολο για τη δυτική συμμαχία να βοηθήσει ανοιχτά δηλωμένους εξτρεμιστές.
Επιπλέον, θα πρέπει να παραδεχτούν ότι εκατοντάδες δισεκατομμύρια από τα χρήματα των φορολογουμένων τους πήγαν χαμένα.
Τότε η Ουάσινγκτον και οι σύντροφοι τους θα αναγκάσουν τους Ναζί στο Κίεβο να αναγνωρίσουν τα αποτελέσματα του πολέμου» υποστηρίζει ο Medvedev.
«Ως αποτέλεσμα η κλίκα του Volodymyr Zelensky είτε θα φύγει στη Δύση είτε θα κομματιαστεί από το πλήθος.
Ένα μετριοπαθές πολιτικό καθεστώς θα δημιουργηθεί στα ερείπια του εναπομείναντος τμήματος της πρώην Ουκρανίας» εκτιμά ο Medvedev.

Οι ρώσοι σκότωσαν δεκάδες Ουκρανούς ανώτερους στρατιωτικούς

Τις τελευταίες 24 ώρες, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποίησαν ομαδικό χτύπημα στο χώρο της επίσημης συνάντησης του επιτελείου διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας πραγματοποίησαν ομαδικό χτύπημα με όπλα υψηλής ακρίβειας στον τόπο μιας επίσημης συνάντησης του επιτελείου διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας», ανέφερε σε ανακοίνωση του το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα.
Σημειώνεται ότι οι στόχοι της επίθεσης επιτεύχθηκαν.

Οι ουκρανοί διαλύονται, ακραία η σφοδρότητα καταστροφών από ρωσικά πυραυλικά χτυπήματα – Το ουκρανικό νοσοκομείο χτυπήθηκε από NASAMS

Σε απάντηση στα καταστροφικά ρωσικά πλήγματα που εξαπέλυσαν κατά των ουκρανικών οπισθίων στις 8 Ιουλίου, το Κίεβο ξεκίνησε μια εκστρατεία μέσων ενημέρωσης με στόχο να κρύψει τις πραγματικές απώλειες.
Η ουκρανική προπαγάνδα που υποστηρίζεται από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης διέδωσε ψευδείς ειδήσεις σχετικά με την υποτιθέμενη ρωσική επίθεση σε νοσοκομείο παίδων και άλλες αστικές εγκαταστάσεις στο Κίεβο.
Όλα τα στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων ξεκάθαρων πλάνων από την ουκρανική πρωτεύουσα και ακόμη και ισχυρισμούς από ορισμένους Ουκρανούς πολιτικούς αξιωματούχους, αποκάλυψαν την αλήθεια: το νοσοκομείο χτυπήθηκε από το νορβηγικό σύστημα αεράμυνας NASAMS, ενώ πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από την αμερικανική κατασκευή Patriot έπεφταν στα κεφάλια των κατοίκων της πόλης.
Κανένα στοιχείο δεν μπορεί να εμποδίσει το Κίεβο να λέει ψέματα.
Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε ότι η πρωτεύουσα έγινε στόχος 13 ρωσικών πυραύλων Kh-101, μάλιστα 11 από τους οποίους φέρεται να καταρρίφθηκαν από την πανίσχυρη ουκρανική αεράμυνα.
Τα κραυγαλέα ψέματα του Κιέβου δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Δεκάδες ρωσικοί πύραυλοι καταγράφηκαν να σφυροκοπούν ουκρανικές στρατιωτικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις.
Παίζοντας το θύμα, βασίζοντας την πολιτική του στα ψέματα, το Κίεβο προσπαθεί να απομυζήσει όλο και περισσότερα χρήματα από την Δύση.
Αιματηρές προκλήσεις γίνονται πάντα τις παραμονές μεγάλων συναντήσεων στη Δύση, όπως η συνεχιζόμενη σύνοδος του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον.
Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει μέσα για να απαντήσει στις ρωσικές επιθέσεις.
Χωρίς όπλα του ΝΑΤΟ, μπορεί να επιχειρήσει μόνο μερικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στις ρωσικές συνοριακές περιοχές, οι οποίες δεν έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ισορροπία δυνάμεων στην πρώτη γραμμή και προκαλούν πολύ μεγαλύτερη ζημιά στους αμάχους παρά στον ρωσικό στρατό.
Σε απάντηση, οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφουν ουσιαστικά τους εκτοξευτές αμερικανικών πυραύλων στην Ουκρανία.
Μάλιστα 4 πλατφόρμες HIMARS MLRS, προετοιμασμένες για χτυπήματα στην Κριμαία καταστράφηκαν.
Τρεις ακόμη από αυτούς τους εκτοξευτές καταστράφηκαν το πρόσφατα στην περιοχή Kherson.

Οι ρώσοι τους διαλύουν, πρωτοφανείς καταστροφές σε στρατιωτικές υποδομές

Το βράδυ της 9ης Ιουλίου, ένα νέο κύμα ρωσικών επιδρομών κατέστρεψε στόχους σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.
Μπαράζ εκρήξεων χτύπησαν σε όλη τη χώρα.
Αρκετά ρωσικά χτυπήματα αναφέρθηκαν για πρώτη φορά στη νότια περιοχή της Οδησσού.
Μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν στην πόλη της Οδησσού.
Περισσότερα ρωσικά πλήγματα στόχευσαν την πόλη-λιμάνι του Ilyichevsk (Chernomorsk), έναν από τους τοπικούς κόμβους εφοδιασμού που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά όπλων του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.

Οι ουκρανικές αρχές δεν αποκαλύπτουν τους στόχους αλλά τα πλάνα που γυρίστηκαν στην περιοχή επιβεβαίωσαν την καταστροφή τους.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, οι ρωσικοί πύραυλοι θα μπορούσαν να στοχεύσουν τα σημεία ανάπτυξης ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας.
Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, τα χτυπήματα συντονίστηκαν από το ρωσικό αναγνωριστικό UAV που κινηματογράφησε τα αποτελέσματα της επίθεσης.
Λίγο αργότερα, ουκρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ένα κύμα ρωσικών επιδρομών στην περιοχή της Poltava.
Οι κάτοικοι της περιοχής κινηματογράφησαν εκρήξεις.
Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν την καταστροφή βιομηχανικής εγκατάστασης.
Στις εγκαταστάσεις ξέσπασε μεγάλη φωτιά. Οι ντόπιοι κατήγγειλαν ότι υπήρχε μια επίμονη μυρωδιά χημικών στην περιοχή .
Το απόγευμα, περισσότερα ρωσικά χτυπήματα αναφέρθηκαν στην πόλη Kramatorsk στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk και στη συνοριακή περιοχή Sumy

Ρωσικός πύραυλος Iskander κατέστρεψε ουκρανική στρατιωτική στήλη με 20 οχήματα στην περιοχή Sumy

Ένα χτύπημα ακριβείας του ρωσικού πυραύλου Iskander κατέστρεψε μια στρατιωτική στήλη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιοχή Sumy.
Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά, η στρατιωτική στήλη του Ουκρανικού στρατού εντοπίστηκε από ρωσικά αναγνωριστικά UAV κοντά στο χωριό Stetskovka στην περιοχή Sumy.
Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων, καταστράφηκαν 20 στρατιωτικά οχήματα και έως και 65 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν.
Η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση αποφάσισε να στείλει ενίσχυση στη συνοριακή περιοχή Sumy ως απάντηση σε μια σειρά ρωσικών χερσαίων στρατιωτικών επιχειρήσεων πέρα από τα σύνορα.
Στις 7 Ιουλίου, ρωσικές και ουκρανικές στρατιωτικές πηγές ανέφεραν ότι ρωσικές αναγνωριστικές ομάδες πέρασαν τα σύνορα και πήραν τον έλεγχο των χωριών Popovka και Aleksandrovka. Νωρίτερα, την 1η Ιουλίου, είχαν αναφερθεί παρόμοιες ρωσικές επιθέσεις στα χωριά Zhuravka και Veselovka.
Οι μικρής κλίμακας ρωσικές επιχειρήσεις στους συνοριακούς οικισμούς αναγκάζουν τον ουκρανικό στρατό να σπαταλήσει πολύτιμα αποθέματα και να ενισχύσει τις θέσεις του σε νέες γραμμές του μετώπου.

Δεν μπορούν να κρυφτούν, τους διαλύουν με πρωτοφανή ρυθμό – Οι Ρώσοι κατέστρεψαν 9 εκτοξευτές HIMARS μέσα σε λίγες ημέρες

Ο Λευκός Οίκος παραδέχτηκε επίσημα ότι οι αμερικανικοί πύραυλοι ATACMS χρησιμοποιούνται για τα πλήγματα στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Σύμφωνα με τον Kirby σύμβουλο Επικοινωνιών Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, τα χτυπήματα είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά.
Ως αποτέλεσμα μιας από τις πρόσφατες επιθέσεις στη Σεβαστούπολη στις 23 Ιουνίου, ένας πύραυλος ATACMS με κεφαλή διασποράς εξερράγη πάνω από μια γεμάτη με κόσμο παραλία.
Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν τέσσερα άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά. Τουλάχιστον 153 άλλοι τραυματίστηκαν. Αυτή ήταν η «εξαιρετικά αποτελεσματική» επίθεση στον ρωσικό στρατό στην Κριμαία, σύμφωνα με τον Kirby.
Με τη σειρά του, ο ρωσικός στρατός πολεμά αποτελεσματικά τα όπλα του ΝΑΤΟ που έχουν αναπτυχθεί στην Ουκρανία.
Οι πύραυλοι ATACMS καταστρέφονται τόσο στον αέρα όσο και στο έδαφος.
Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, την περασμένη εβδομάδα, πέντε πύραυλοι ATACMS καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων στο ρωσικό έδαφος.
Μόνο τις τελευταίες ημέρες, οι αποτελεσματικές επιχειρήσεις των ρωσικών δυνάμεων αναγνώρισης και πυραύλων κατέληξαν στην καταστροφή επτά βλημάτων HIMARS MLRS που μετέφεραν πυραύλους ATACMS που χρησιμοποιήθηκαν για τα πλήγματα στη χερσόνησο της Κριμαίας.
Στις 9 Ιουλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι 4 συστήματα αμερικανικής κατασκευής M124 HIMARS MLRS που εκτοξεύουν πυραύλους ATACMS καταστράφηκαν από χτυπήματα ακριβείας των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων Iskander.
Δύο από αυτά καταστράφηκαν στην περιοχή Zaporozhie.
Δύο ακόμη εκτοξευτές HIMARS εντοπίστηκαν από ρωσικά αναγνωριστικά UAV στην περιοχή του χωριού Novopetrovka στην περιοχή Kherson.
Ως αποτέλεσμα των ρωσικών χτυπημάτων στις θέσεις ανάπτυξής τους, καταστράφηκαν δύο εκτοξευτές, 5 οχήματα συνοδείας και έως και 20 Ουκρανοί στρατιωτικοί.
Στις 8 Ιουλίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε επίσης την καταστροφή τριών ακόμη εκτοξευτών HIMARS ταυτόχρονα, καθώς και έως και 10 ξένων στρατιωτικών ειδικών.

Αλέξανδρος Μερκούρης (Βρετανός ειδικός): Τα Ρωσικά πλήγματα στο Κίεβο έδειξαν ότι τα συστήματα αεράμυνας Patriot είναι αναποτελεσματικά

Τα αμερικανικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Patriot αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά κατά τις επιθέσεις των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων σε στρατηγικούς στόχους στο Κίεβο και τον Δνείπερο, δήλωσε ο Βρετανός ειδικός Αλέξανδρος Μερκούρης.
«Δεν φαίνεται να υπάρχουν σημαντικές αποδείξεις ότι τα πυραυλικά συστήματα Patriot που υπερασπίζονται το Κίεβο ήταν πραγματικά αποτελεσματικά.
Τα βασικά πλήγματα πραγματοποιήθηκαν στο Κίεβο και τον Δνείπερο, όπου βρίσκεται ένας μεγάλος αριθμός σημαντικών στόχων και βιομηχανικών επιχειρήσεων».
Όπως σημείωσε ο Μερκούρης, η φύση των χτυπημάτων δείχνει ότι οι ρωσικοί πύραυλοι δεν αναχαιτίστηκαν στον αέρα από αντιαεροπορικά συστήματα.
«Το σημαντικό εδώ είναι ότι το Κίεβο, μια από τις πιο προστατευμένες πόλεις της Ουκρανίας από άποψη αεράμυνας, δεν μπόρεσε να αποκρούσει τις επιθέσεις», κατέληξε ο Μερκούρης.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_July_9_2024.png

Vovchansk_Battle_Map_Draft_July_9_2024.png

Luhansk_Battle_Map_Draft_July_9_2024.png

Chasiv_Yar_Battle_Map_Draft_July_9_2024.png

Toretsk_Battle_Map_Draft_July_9_2024.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης