Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ στην Ουκρανία: Δολοφονήθηκε η πρώην βουλευτής Iryna Farion - Την πυροβόλησαν στο κεφάλι - Αναζητείται ο δράστης

Σοκ στην Ουκρανία: Δολοφονήθηκε η πρώην βουλευτής Iryna Farion - Την πυροβόλησαν στο κεφάλι - Αναζητείται ο δράστης
Η κατάστασή της Farion εκτιμάται ως κρίσιμη - Άγνωστη παραμένει η ταυτότητα του δράστη
Η  πρώην βουλεύτρια του Verkhovna Rada, Iryna Farion, η οποία πυροβολήθηκε στο κεφάλι από άγνωστο την Παρασκευή 19/7, άφησε τελικά την τελευταία της πνοή σε νοσοκομείο του Lviv, παγώνοντας την ουκρανική κοινωνία.
Τη σχετική εξέλιξη γνωστοποίησε ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Lviv, Maksym Kozitsky.
«Είναι πολύ κρίμα, αλλά παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δεν ήταν δυνατό να σωθεί η Iryna Farion. Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους φίλους και τους φοιτητές της», έγραψε στο κανάλι Telegram.
Νωρίτερα, η επικεφαλής της αναισθησιολογικής υπηρεσίας του ιατρικού συλλόγου του Lviv, Natalia Matolinets, είχε κάνει γνωστό ότι η Farion ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, είχε «ένα βαθύ εγκεφαλικό κώμα, και τεχνητό αερισμό των πνευμόνωντης».
Πάντως, η ταυτότητα του δράστη παραμένει ακόμα άγνωστη στις ουκρανικές αρχές, όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό κανάλι «Govorit Velikiy Lvov».

2024-07-19-20-12-13.webp
Η διακομιδή της Farion στο νοσοκομείο, λεπτά μετά τη φονική επίθεση

«Η περιφερειακή αστυνομία του Lviv διαπιστώνει τις συνθήκες της απόπειρας θανάτωσης δημοσίου προσώπου», τόνισε νωρίτερα η Εθνική Αστυνομία της Ουκρανίας με ανακοίνωσή της στο κανάλι της στο Telegram.
Αλλά ακόμη η αστυνομία δεν είχε αποκαλύψει το όνομα του θύματος.
«Ένας άγνωστος πυροβόλησε από όπλο προς μια 60χρονη γυναίκα. Οι γιατροί εισήγαγαν το θύμα με τραύμα στο κεφάλι», διευκρινίστηκε στην ανακοίνωση.
Οι αρχές επιβολής του νόμου λαμβάνουν μέτρα για τη σύλληψη του δράστη, πρόσθεσε η ουκρανική αστυνομία.

Αμφιλεγόμενη προσωπικότητα η Farion - Οι ύβρεις κατά Ρωσόφωνων και η παραλίγο ... απόλυση

Το φθινόπωρο του 2023, η Farion βρέθηκε στο επίκεντρο δριμείας κριτικής καθώς εξαπέλυσε δημόσιες προσβολές κατά των Ρωσόφωνων Ουκρανών.
Εκείνη την εποχή, απολύθηκε από το Πολυτεχνείο του Lviv, αλλά αργότερα το δικαστήριο αποφάσισε να την επαναφέρει στη θέση της.
Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας άνοιξε ποινική υπόθεση εναντίον της πρώην βουλευτή βάσει πολλών άρθρων, ιδίως για παραβίαση της ισότητας των πολιτών με βάση τη φυλή, την εθνικότητα, την περιφερειακή τους καταγωγή, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, την αναπηρία και άλλους λόγους.
Στα τέλη Ιανουαρίου, είχε νέο ρωσοφοβικό ξέσπασμα κατά τωνρωσόφωνων πολιτών, αφού δήλωσε ότι η παρουσία τους είχε μετατρέψει το Lviv σε «πόλη των σαμποτέρ».
Τον Απρίλιο, το Περιφερειακό Δικαστήριο Galitsky του Lviv διαπίστωσε ότι οι προσβλητικές δηλώσεις της Farion συνέβαλαν στη «διαίρεση της ουκρανικής κοινωνίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης