Τελευταία Νέα
Διεθνή

Game over - Συγκλονιστική ομολογία Zelensky: Kαταρρέει το μέτωπο - Πυρηνικό μήνυμα Putin σε ΗΠΑ - Απάτη με τα F16 στην Ουκρανία

Game over - Συγκλονιστική ομολογία Zelensky: Kαταρρέει το μέτωπο - Πυρηνικό μήνυμα Putin σε ΗΠΑ - Απάτη με τα F16 στην Ουκρανία
Μπροστά στο εφιαλτικό δίλημμα «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα» βρίσκεται ο Ουκρανός πρόεδρος - Με αποχώρηση της Ρωσίας από το moratorium για τα πυρηνικά προειδοποιεί ο Vladimir Putin
(upd 30) Απώλειες εδαφών και στρατιωτών καταγράφει με γεωμετρική πρόοδο η Ουκρανία σε ένα μεγάλο μέτωπο 1.000 χιλιομέτρων που καταρρέει σαν ντόμινο.
Το γεγονός αυτό
οδήγησε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky να ομολογήσει πως αντιμετωίζει το εφιαλτικό δίλημμα «μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»: η σημαντική πόλη Pokrovsk βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάληψη από τους Ρώσους και ο ίδιος θα πρέπει για να την στηρίξει να αφαιρέσει δυνάμεις από άλλα σημεία του μετώπου.
Αλλά δεν έχει από πού να αντλήσει δυνάμεις.
Αν το κάνει, θα καταρρεύσει εντελώς το μέτωπο και δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα «κρατήσει» την πόλη, που είναι είναι προτεραιότητα για το Κίεβο, με κάθε τρόπο και μέσον, γιατί η Δύση δεν θέλει να πέσουν στα ρωσικά χέρια τα τεράστια κοιτάσματα του λιθίου. Δυτικά της Avdiivka η προέλαση των Ρώσων είναι εκρηκτική: προχωρούν καθημερινά κατά 1,5 χιλιόμετρο σε ένα μέτωπο 1.000 χιλιομέτρων, στο Kharkiv βρίσκονται ένα βήμα πριν την κατάληψη του Vovchansk, κοντά στο Chasiv Yar, στο Svatove στην γραμμή Kupyansk-Svatove-Kreminna, ενώ προελαύνουν προς το Toretsk.
Ηδη ελέγχουν το Niu York, το Lozovatskoye στο Donetsk, τo Vovce, οχυρές θέσεις βορειοδυτικά της Novoselivka Persa και πολιορκούν τους οικισμούς Ivaniivka και Vesele.
Την Κυριακή (28/7/2024) κατέλαβαν τους οικισμούς  Progress και Yevgenovka και συνεχίζουν ακάθεκτοι στο Donetsk.
Εν τω μεταξύ ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin προειδοποίησε τις ΗΠΑ με αποχώρηση της Ρωσίας από το moratorium για τα πυρηνικά όπλα, εάν αναπτύξει στρατηγικά όπλα στη Γερμανία.
Την ίδια στιγμή σε ένα τεράστιο φιάσκο εκτυλίσσεται η αποστολή των F16 στην Ουκρανία, τα οποία δεν θα πετάξουν κοντά στην πρώτη γραμμή για να μην καταρρίψει η ρωσική αεράμυνα!

 Putin (Πρόεδρος Ρωσίας) σε ΗΠΑ: Φεύγουμε από το moratorium για τα πυρηνικά, εάν αναπτύξετε όπλα κρούσης στη Γερμανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin στηλίτευσε τις ενέργειες των ΗΠΑ για την αύξηση της έντασης λόγω πτήσεων ρωσικών στρατηγικών αεροσκαφών.
«Η προσοχή μας σήμερα στρέφεται στην αυξανόμενη υποκίνηση εντάσεων από την Ουάσιγκτον σε σχέση με πτήσεις της ρωσικής στρατηγικής αεροπορίας», δήλωσε ο Putin από την παρέλαση για την Ημέρα
του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Αγία Πετρούπολη την Κυριακή (28/7/2024).
«Τα ρωσικά αεροσκάφη που μεταφέρουν στρατηγικούς πυραύλους δεν εκτελούσαν αεροπορικές περιπολίες μακριά από τα σύνορά μας μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης», σημείωσε.
«Η Ρωσία πίστευε εκείνη την εποχή ότι δεν χρειαζόταν πια κάτι τέτοιο: ο κόσμος άλλαζε, ο ψυχρός πόλεμος τελείωνε», πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Ωστόσο, οι ΗΠΑ δεν απάντησαν σε αυτή τη μονομερή χειρονομία καλής θέλησης και συνέχισαν τις περιπολίες κοντά στα σύνορά μας», τόνισε ο Putin.
«Ως εκ τούτου, αρχίσαμε να επαναλαμβάνουμε τέτοιες πτήσεις από το 2007.
Αυτό κατέστη ένα αναγκαίο μέτρο για την αυξανόμενη δραστηριότητα της αμερικανικής στρατηγικής και αναγνωριστικής αεροπορίας σε περιοχές του πλανήτη ευαίσθητες για τη Ρωσία» συνέχισε.
Το ρωσικό ναυτικό διασφαλίζει την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της χώρας τους τελευταίους αιώνες και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη πολλών τομέων, πρόσθεσε ο πρόεδρος.
Ο Putin προειδοποίησε τις ΗΠΑ ότι η Ρωσία δεν θα δεσμεύεται πλέον από moratorium για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων μεσαίου και μικρού βεληνεκούς, εάν αναπτύξουν όπλα στη Γερμανία.
«Εάν οι ΗΠΑ υλοποιήσουν τέτοια σχέδια, θα θεωρούμε τους εαυτούς μας απαλλαγμένους από το μονομερές moratorium για την ανάπτυξη όπλων κρούσης μεσαίου και μικρότερου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης των δυνατοτήτων των παράκτιων στρατευμάτων του Πολεμικού μας Ναυτικού, υπογράμμισε.
Ο Putin συνέκρινε επίσης τις δηλώσεις των ΗΠΑ σχετικά με τα σχέδια ανάπτυξης όπλων ακριβείας στη Γερμανία με την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε στις 10 Ιουλίου ότι από το 2026, οι ΗΠΑ θα ξεκινήσουν σταδιακές αναπτύξεις όπλων μεγάλου βεληνεκούς στη Γερμανία ως μέρος του σχεδιασμού για μόνιμη τοποθέτηση αυτών των όπλων στο μέλλον.
Αυτό περιλαμβάνει πυραύλους SM-6, Tomahawk και υπερηχητικά όπλα.
putin_navy_day_1.jpg

Putin (Πρόεδρος Ρωσίας): Απάντηση στις ενέργειες των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους στην Ευρώπη

Εξάλλου ο Putin ανακοίνωσε την υλοποίηση του τελικού σταδίου για την ανάπτυξη εθνικών συστημάτων κρούσης που θα είναι η απάντηση στην τοποθέτηση αμερικανικών πυραύλων στη Γερμανία.
«Η ανάπτυξη τέτοιων συστημάτων βρίσκεται στο τελικό στάδιο», σημείωσε.
«Θα πάρουμε μέτρα για την ανάπτυξή τους, λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες των ΗΠΑ και των δορυφόρων τους στην Ευρώπη και σε άλλες περιοχές του κόσμου», τόνισε.
putin_navy_2.JPG

Washington Post (Εφημερίδα ΗΠΑ): Τα F -16 δεν θα πετάξουν στην πρώτη γραμμή για να μην καταρρίψει η Ρωσία

Σε ένα ιστορικών διαστάσεων φιάσκο εκτυλίσσεται η αποστολή των μαχητικών αεροσκαφών F -16 από χώρες του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία.
Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματούχοι εμφανίζονται σκεπτικοί σχετικά με τις πιθανές επιπτώσεις αλλά και τις δυνατότητες των F-16 να αλλάξουν τα δεδομένα στο πεδίο της μάχης,
όπως αποκαλύπτει την Κυριακή (28/7/2024) η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.
Τα πολυαναμενόμενα μαχητικά αεροσκάφη F-16 πρόκειται να φτάσουν στην Ουκρανία σε λίγες εβδομάδες αλλά Ουκρανοί και δυτικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι το αεροσκάφος, το οποίο κάποτε το Κίεβο αποκάλεσε σημείο καμπής, είναι απίθανο να έχει άμεσο αντίκτυπο στο πεδίο της μάχης λόγω περιορισμένης προσφοράς και ισχυρής ρωσικής αεράμυνας.
Τα πρώτα F-16 αναμένεται να χρησιμοποιηθούν κυρίως για την ενίσχυση της αεράμυνας της Ουκρανίας και είναι απίθανο να πετάξουν πολύ κοντά στην πρώτη γραμμή, σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους.
Οι αξιωματούχοι αρνήθηκαν να προσδιορίσουν τον αριθμό των μαχητικών που θα λάβει η Ουκρανία φέτος αλλά δεν θα είναι περισσότερα από μία μοίρα, περίπου 20 αεροσκαφών.


Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): «Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα»

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky παραδέχτηκε ότι, η τακτική κατάσταση στο μέτωπο του Pokrovsk, είναι η χειρότερη από όλα τα μέτωπα, πρέπει να ενισχυθεί και θα ενισχυθεί οπωσδήποτε.
Αυτό σημαίνει ότι θα αποσυρθούν δυνάμεις από άλλα μέτωπα που ήδη βρίσκονται υπό κατάρρευση.
Το δίλημμα Pokrovsk, είναι από που θα αποσυρθούν δυνάμεις:
Από το Chasiv Yar;
Από το Toretsk;
Και οι δύο πόλεις βρίσκονται λίγο πριν πέσουν στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων και θα πέσουν αν αποσυρθούν οι δυνάμεις Τότε, οι ρωσικές δυνάμεις θα κάνουν... περίπατο και στο Pokrovsk, λόγω ανωτερότητας, διαθεσιμότητας νέων δυνάμεων αλλά και γιατί έχουν ενισχύσεις και καλύτερα «στηρίγματα» στο κεντρικό Donbass για να ελέγχουν τα εδάφη που καταλαμβάνουν Zelensky (Πρόεδρος Ουκρανίας): Ρωσικός τρόμος με 700 κατευθυνόμενες βόμβες και 100 drones σε 7 μέρες στην Ουκρανία

Οι ρωσικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν περισσότερες από 700 κατευθυνόμενες αεροπορικές βόμβες και περισσότερα από 100 drones Shahed για να επιτεθούν στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο  Zelensky στις 28 Ιουλίου.
Οι ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις εναντίον τεσσάρων περιοχών της Ουκρανίας σκότωσαν 11 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 41 μόνο την περασμένη ημέρα (27/7), σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές.
Στην ανάρτησή του στο Telegram, ο Zelensky είπε ότι οι Ουκρανοί «υποφέρουν καθημερινά από τον ρωσικό τρόμο» και «αξίζουν δίκαιη και αξιόπιστη προστασία από αυτόν».
Ο Ουκρανός πρόεδρος κάλεσε τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να παράσχουν στο Κίεβο όπλα μεγάλης εμβέλειας και εξοπλισμό αεράμυνας, προσθέτοντας ότι «κάθε συγκεκριμένη απόφαση των εταίρων να ενισχύσουν τη δύναμή μας είναι ικανή να σώσει ζωές ανθρώπων».
Εν τω μεταξύ η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) επιτέθηκε σε τρία αεροδρόμια βαθιά μέσα στη Ρωσία με μη επανδρωμένα αεροσκάφη τη νύχτα της 27ης Ιουλίου, καταστρέφοντας ένα ρωσικό υπερηχητικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο, δήλωσε πηγή των Ουκρανών στην Kyiv Independent.

Lavrov (Υπουργός Εξωτερικών Ρωσίας): Για τις ΗΠΑ η αμερικανική βοήθεια στην Ουκρανία είναι μια «επιχειρηματική προσέγγιση Lend-Lease»


Η ιδέα της παροχής στο Κίεβο αμερικανικής βοήθειας με όρους δανείου-μίσθωσης προκειμένου να ληφθούν χρήματα από τις μελλοντικές ηγεσίες του Κιέβου είναι μια «επιχειρηματική προσέγγιση», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Sergei Lavrov, σχολιάζοντας την δήλωση του Donald Trump πως εφόσον εκλεγεί θα αναπτύξει ένα πρόγραμμα δανεισμού για την Ουκρανία ύψους 500 δισ. δολαρίων.
«Άκουσα τον Trump, να προτείνει, αντί να δώσει στην Ουκρανία χρήματα ως βοήθεια για το... τίποτε, να διαθέσει 500 δισεκατομμύρια δολάρια με όρους δανείου-μίσθωσης, έτσι ώστε για τις επόμενες δεκαετίες να λαμβάνει χρήματα από εκείνους που θα εναλλάσσονται στις δομές εξουσίας στο Κίεβο.
Αυτή είναι μια καθαρά επιχειρηματική προσέγγιση», δήλωσε ο Lavrov σε συνέντευξη Τύπου μετά τη 14η συνάντηση Ρωσίας-ASEAN στο Λάος και συμπλήρωσε πως η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει σοβαρές προτάσεις που ανταποκρίνονται στην πραγματική κατάσταση επί του πεδίου στην Ουκρανία.
"Δεν μπορώ να σχολιάσω ιδέες που δεν είναι σοβαρές.
Όταν προτείνεται κάτι σοβαρό, φυσικά, όπως είπε ο Πρόεδρος [Vladimir Putin], είμαστε πάντα έτοιμοι για μια ειλικρινή συζήτηση, λαμβάνοντας υπόψη τις πραγματικότητες που έχουν αναπτυχθεί τώρα», πρόσθεσε ο Lavrov.

Medvedev (Αντιπρόεδρος Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας): Το «βαθύ κράτος» της Ουάσιγκτον είναι εχθρός μας – Δεν μας αφορούν οι προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

Το αποτέλεσμα της προεδρικής κούρσας στις ΗΠΑ αφορά μόνο τους Αμερικανούς πολίτες, δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Dmitry Medvedev, απαντώντας σε ερώτηση του TASS την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024.
«Σίγουρα δεν θα αναμειχθούμε στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας», είπε ο αξιωματούχος
«Το ερώτημα είναι για τους ψηφοφόρους, ποιοι θα εκλεγούν.
Αν και οι πληροφορίες σχετικά με τις πνευματικές ικανότητες της γυναίκας πιθανής διαδόχου του γέρου Joe Biden αφήνουν λίγα περιθώρια για ψευδαισθήσεις», πρόσθεσε.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden απέτυχε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, σημείωσε ο Medvedev
«Ο πρόεδρος που είναι αδύναμος και δεν επηρεάζει τίποτα, θα κρατήσει το αξίωμα ενώ επιλέγεται ο αντικαταστάτης - μάλλον αυτό είναι πιο βολικό...
Έγινε το «κουτσός» (σύμφωνα με την αμερικανική ορολογία ‘lame duck') με την πλήρη έννοια αυτής της λέξης.
Ωστόσο, τα χέρια του έχουν ελευθερωθεί πλήρως για αυτούς τους έξι μήνες ο χρόνος του στην εξουσία τελειώνει, μπορεί να κάνει τα πάντα που του υπαγορεύει το περιβάλλον του - ο διάδοχός του σε κάθε περίπτωση θα υποστεί πλήγμα», είπε ο Ρώσος πολιτικός

Nέο υπερόπλο ετοιμάζει η Ρωσία: Μαχητικό αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL)

Σχέδια από το παρελθόν ήρθαν ξανά στο τραπέζι και η Μόσχα ολοκλήρωσε τον επανασχεδιασμό του μαχητικού αεροσκάφους κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL), που ανέπτυξε πρώτη φορά στην δεκαετία του 1970.
Το γραφείο σχεδιασμού στη Μόσχα ανέπτυξε το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (VTOL) της ΕΣΣΔ, το Yak-38, τη δεκαετία του 1970.
Ο διάδοχος του Yak-38, το πρόγραμμα Yak-141, έφτασε σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, αλλά ακυρώθηκε την παραμονή της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης το 1991.
Ο Ρώσος σχεδιαστής και κατασκευαστής αεροσκαφών Yakovlev είναι έτοιμος να επαναλάβει την ανάπτυξη ενός αεροσκάφους ικανού VTOL πέμπτης γενιάς, μόλις το υπουργείο Άμυνας, δώσει το πράσινο φως παραγωγής, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Yakovlev, Andrey Boginski.
«Οι σχεδιαστές μας έχουν εξερευνήσει τις προοπτικές για τη δημιουργία ακόμη πιο προηγμένων αεροσκαφών που να αντιστοιχούν στο επίπεδο της πέμπτης γενιάς πολεμικής αεροπορίας», είπε ο Boginsky.
«Το θέμα των αεροσκαφών κάθετης απογείωσης και προσγείωσης πάγωσε στη δύσκολη δεκαετία του 1990, αλλά έχουμε διατηρήσει την επιστημονική και τεχνική βάση» για την ανάπτυξή τους και μπορούμε να το θέσουμε άμεσα στην παραγωγή, εφαρμόζοντας όλες τις «νέες τεχνολογίες αεροσκαφών».

Η Yakovlev είναι ο μόνος  κατασκευαστής στρατιωτικών αεροσκαφών με σχετική εμπειρία στη δημιουργία αεροσκαφών VTOL.

Η Yakovlev άρχισε να πειραματίζεται με την τεχνολογία VTOL τη δεκαετία του 1950, με αυτές τις προσπάθειες να οδηγήσουν στην ανάπτυξη του Yak-36 που έκανε την παρθενική του πτήση πριν από εξήντα χρόνια, στις 27 Ιουλίου 1964 σε συμβατική λειτουργία πτήσης.
Δύο μήνες αργότερα, στις 27 Σεπτεμβρίου 1964, το αεροσκάφος πραγματοποίησε την πρώτη του αιώρηση και μετάβαση σε οριζόντια πτήση.
Μια πτήση πλήρους προφίλ με κάθετη απογείωση και προσγείωση πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 1966.
Κατασκευάστηκαν τέσσερα Yak-36, επανασχεδιάστηκε ως πρόγραμμα Yak-36M και τελικά εξελίχθηκε σε Yak-38 με την επιτυχή εισαγωγή του στη Σοβιετική Ναυτική Αεροπορία το 1976 για χρήση στα αεροπλανοφόρα  τα οποία θα έφεραν δώδεκα Yak-38.
Αυτά τα μοναδικά, τρικινητήρια αεροσκάφη (1 Tumansky R-28 V-300 vectored thrust turbofan και 2 RD-38 turbojets) είχαν έναν πιλότο, τελική ταχύτητα σχεδόν 1.300 km/h, ανώτατο όριο εξυπηρέτησης 11 km και πρακτική ακτίνα μάχης με κάθετη απογείωση και προσγείωση και πλήρη συμπλήρωμα όπλων έως 185 km.
Ήταν οπλισμένα με αυτόματα κανόνια 23 mm, έπαιρναν έως και 2 τόνους πυρομαχικών, από πυραύλους αέρος-εδάφους Kh-23 και αέρος-αέρος R-60 έως βλήματα διασποράς, βόμβες και τακτικά πυρηνικά όπλα RN-28, RN-40 και RN-41.
Διάδοχος του Yak-38, ήταν το Yak-141, με βελτιωμένη ικανότητα ελιγμών, αναδιπλούμενα φτερά, μέγιστο βάρος απογείωσης 19,5 τόνων από τον διάδρομο (και 15,8 τόνους μέγιστο VTOL), τρεις ψηφιακά ελεγχόμενους κινητήρες – έναν κινητήρα ανύψωσης και πρόωσης R79V-300 και δύο ανυψωτικούς κινητήρες RD-41.
Το αεροπλάνο μπορούσε να επιταχύνει έως και 1.250 χλμ. την ώρα, καθιστώντας το το πρώτο αεροπλάνο VTOL στον κόσμο που πετάει ταχύτερα από την ταχύτητα του ήχου και ανώτατο όριο υπηρεσίας 15 χλμ..
Τέσσερα κατασκευάστηκαν, η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε το 1989 και το 1990 το αεροπλάνο πραγματοποίησε την πρώτη πτήση πλήρους προφίλ και την πρώτη επιτυχημένη απογείωση και προσγείωση από και πάνω σε αεροπλάνοφόρο.

Prozorov (Ουκρανός συνταγματάρχης): Οι ξένοι μισθοφόροι φεύγουν μαζικά – Χαρακτηρίζουν το ρωσικό πυροβολικό «κόλαση και εφιάλτη»

Οι ξένοι μισθοφόροι εγκαταλείπουν μαζικά τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις και επικρίνουν τις συνθήκες, που επικρατούν στις τάξεις τους δήλωσε στο Sputnik ο Ουκρανός πρώην αντισυνταγματάρχης Vasily Prozorov.
Σε αντίθεση με τους Ουκρανούς στρατιώτες, οι οποίοι επιστρατεύονται επ' αόριστον, οι ξένοι μισθοφόροι υπογράφουν το πρώτο τους στρατιωτικό συμβόλαιο μόλις για έξι μήνες και διατηρούν το δικαίωμα να το τερματίσουν ανά πάσα στιγμή.
«Ουκρανοί στρατιώτες, μπαίνουν στον στρατό - όλα είναι σαν δουλοπαροικία, μέχρι το τέλος ή μέχρι το θάνατο», είπε ο Prozorov.
«Μόνο ένας ξένος έχει το δικαίωμα να σπάσει το συμβόλαιο και να φύγει», πρόσθεσε.
«Τώρα υπάρχουν πολλά βίντεο στο Διαδίκτυο με ξένους στρατιώτες που πολέμησαν για ένα ή δύο μήνες, είδαν τι πραγματικά συμβαίνει και έφυγαν γρήγορα στην πατρίδα τους, λέγοντας ότι εδώ είναι κόλαση, είναι εφιάλτης», συνέχισε.
«Στην πορεία, δεν ξέχασαν να επικρίνουν την ουκρανική διοίκηση, η οποία εξαπατά τους μαχητές χωρίς χρήματα και χρησιμοποιεί τη Διεθνή Λεγεώνα για να καλύψει την έλλειψη προσωπικού», επισήμανε.
Ο Prozorov εξήγησε ότι ξένοι μισθοφόροι διαμαρτύρονται για την ανικανότητα της ουκρανικής διοίκησης, τη δειλία και την προδοσία τους, καθώς οι μαχητές ρίχτηκαν σε άχρηστες επιθέσεις και εξοντώθηκαν από το ρωσικό πυροβολικό.

Βροχή από ουκρανικά drones – Τρεις επιθέσεις στο Belgorod της Ρωσίας, ένας άμαχος νεκρός στο Donetsk

Τρία χωριά στη συνοριακή περιοχή Belgorod της Ρωσίας δέχθηκαν επίθεση από ουκρανικά drones, χωρίς να τραυματιστεί κανείς, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής, Vyacheslav Gladkov.
«Τα ουκρανικά στρατεύματα συνεχίζουν να πραγματοποιούν χτυπήματα σε οικισμούς στην περιοχή του Belgorod.
Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, κανείς δεν τραυματίστηκε», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.
Σύμφωνα με τον Gladkov, ένα drone kamikaze επιτέθηκε σε επιβατικό αυτοκίνητο που κινούνταν στο χωριό Ustinka.
Ένα drone έριξε πυρομαχικά στο χωριό Baitsury, προκαλώντας ζημιές σε μονοκατοικία.
Η έκρηξη ενός drone kamikaze προκάλεσε ζημιές σε γκαράζ στο χωριό Novaya Tavolzhanka.
Εν τω μεταξύ ένας άμαχος σκοτώθηκε ως αποτέλεσμα επίθεσης ουκρανικού drone kamikaze σε επιβατικό αυτοκίνητο στο χωριό Yelenovka της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk (DPR).
Aπό τη βομβιστική επίθεση μία πολυκατοικία στο Donetsk υπέστη ζημιές.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο


Ακάθεκτοι οι Ρώσοι προελαύνουν στο Donetsk – Κατέλαβαν τους οικισμούς Progress και Yevgenovka

Η ρωσική ομάδα μάχης «Κέντρο» κατέλαβε τους οικισμούς Progress και Yevgenovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) την τελευταία ημέρα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε την Κυριακή (28/7/2024) το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Οι μονάδες της ομάδας μάχης Κέντρο απελευθέρωσαν τους οικισμούς Progress και Yevgenovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.
Εν τω μεταξύ η ρωσική ομάδα μάχης «Βορράς» χτύπησε τρεις ταξιαρχίες ουκρανικού στρατού και τούς προκάλεσε περίπου 205 απώλειες (νεκροί, τραυματίες) στα αντίπαλα στρατεύματα, ανέφερε η ίδια πηγή.
«Μονάδες μάχης του Βορρά προκάλεσαν απώλειες στο ανθρώπινο δυναμικό και τον εξοπλισμό της 115ης μηχανοκίνητης, της 92ης και 71ης ταξιαρχίας πεζικού του ουκρανικού στρατού σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Volchansk, Tikhoye και Velikiye Prokhody στην περιοχή Kharkiv.

Τα drones των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων διέλυσαν αποθήκη πυρομαχικών των Ουκρανών στον Δνείπερο

Μονάδα drones των Ρωσικών Αερομεταφερόμενων Δυνάμεων κατέστρεψε ένα οβιδοβόλο M-777 και μια αποθήκη πυρομαχικών του ουκρανικού στρατού στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου στην περιοχή Kherson ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
«Μετά την εκτόξευση των Lancet τα πυρομαχικά διείσδυσαν στη γραμμή εμπλοκής που διέσχιζε την κοίτη του ποταμού.
Ταυτόχρονα, ο χειριστής μη επανδρωμένων αεροσκαφών αναγνώρισης Zala άρχισε την αναζήτηση των στόχων και εντόπισε τους στόχους προτεραιότητας - ένα αμερικανικής κατασκευής οβιδοβόλο M 155 mm -777 και μια αποθήκη πυρομαχικών για πυροβολικό.
Μετά από άμεση πρόσκρουση, καταστράφηκαν η αποθήκη πυρομαχικών και το οβιδοβόλο όπλο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Σε αυτήν ακριβώς την περιοχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι μονάδες UAV των Αερομεταφερόμενων Στρατευμάτων καταστρέφουν εξοντώνουν δεκάδες Ουκρανούς μαχητές και πολλά κομμάτια διαφόρων τύπων εξοπλισμού των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.
Έχουν εξαλείψει εκατοντάδες εχθρικούς στόχους για όλη την ειδική στρατιωτική επιχείρηση», ανέφερε το υπουργείο.

Σαρωτικό ρωσικό χτύπημα δέχθηκε το ουκρανικό πυροβολικό στη Zaporizhia

Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν και κατέστρεψαν σχεδόν 10 ουκρανικά συστήματα πυροβολικού στην περιοχή Zaporizhia κατά τη διάρκεια της ημέρας, δήλωσε στο TASS ο Vladimir Rogov, επικεφαλής των ρωσικών δυνάμεων στην περιοχή.
«Κατά τη διάρκεια της ημέρας, 10 ουκρανικά συστήματα πυροβολικού καταστράφηκαν ως αποτέλεσμα των ρωσικών επιχειρήσεων στην περιοχή Orekhovskoye στη Zaporizhia», τόνισε.
Capture1_18.JPG
Capture2_8.JPG
Capture5_2.JPG
Capture6.JPG
Capture3_7.JPG

Capture4_3.JPG


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης