Τρανσέξουαλ εναντίον γυναίκας: Άνισος και άδικος αγώνας
Περισσότερο για τα παρατράγουδα και τα σκάνδαλα παρά για τα ρεκόρ ή τους αγώνες, αναμένεται να μείνουν στην ιστορία οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού 2024, με τελευταίο επεισόδιο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων εναντίον των διοργανωτών είναι πως επέτρεψαν σε μία intersex αθλήτρια πυγμαχίας να αγωνιστεί με μία βιολογική γυναίκα στους αγώνες πυγμαχίας: η Ιταλίδα Angela Carini κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Αλγερινή... intersex πυγμάχο Imane Kelif, και σε μόλις 45 δευτερόλεπτα από την έναρξη του αγώνα η Carini εγκατέλειψε τον αγώνα μετά από συντριπτικά επικίνδυνο χτύπημα, οδηγώντας μέχρι και την πρωθυπουργό της Ιταλίας Giorgia Meloni να πάρει θέση μιλώντας για... ανισότητα και αδικία!
Η Carini δήλωσε ότι «έδωσε μάχη, αλλά εγκατέλειψε μετά από μια ασύλληπτα δυνατή γροθιά».
Η συμμετοχή της Kelif στους αγώνες πυγμαχίας γυναικών της Ολυμπιάδας έχει διχάσει σχολιαστές και εκπροσώπους εθνικών αντιπροσωπειών, λόγω της σημαντικής μυϊκής της δύναμης.
«Ο αγώνας αυτός δεν έγινε επί ίσιοις όροις, κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό» σχολίασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Giorgia Meloni.
«Προσπαθώ εδώ και χρόνια να εξηγήσω ότι ορισμένες θέσεις, όταν φτάνουν στα άκρα, κινδυνεύουν να έχουν αρνητική επίπτωση, κυρίως σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
Τρανσέξουαλ εναντίον γυναίκας: Άνισος και άδικος αγώνας
Ο πυγμάχος, ο οποίος παρουσιάστηκε ως γυναίκα και σε αυτή τη βάση της επετράπη να αγωνιστεί στην κατάλληλη κατηγορία βάρους, έσπασε τη μύτη της Ιταλίδας αντιπάλου του στο 46ο δευτερόλεπτο του αγώνα - και ανακηρύχθηκε νικητής αυτού του διαγωνισμού.
Ακόμη και ο βρετανικός Guardian, ένας ανεπανάληπτος υπερασπιστής της ατζέντας του ρευστού φύλου, έγραψε με αγανάκτηση.
"Η απόφαση να γίνει δεκτή η Iman (Imana;) Kelif (Kelif;) στους αγώνες πυγμαχίας γυναικών είναι αμφιλεγόμενη."
Γεγονός είναι ότι η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας (IBA), η οποία ρυθμίζει τη συμμετοχή των αθλητών σε αγώνες, δεν επέτρεψε στην Kelifa (Kelifu;) να μπει στο γυναικείο ρινγκ.
Όμως άλλο να μιλάς κι άλλο να μιλά η φύση, που σημαίνει ότι όσο κι αν αγωνίστηκε να αποδείξει ότι αντί Iman είναι Imana, την διαψεύδει το σύνολο των χρωμοσωμάτων του.
Απέτυχε να επινοήσει και εμφυτεύσει ένα δεύτερο χρωμόσωμα Χ στον εαυτό του αντί για ένα χρωμόσωμα Υ.
Όσο κι αν προσπάθησε.
Η ΔΟΕ αντί να αρνηθεί στον Ιμάν, να αγωνιστεί στο ρινγκ απέναντι σε βιολογικές γυναίκες αγνόησε την IBA στο Ολυμπιακό ρινγκ, ενώ εκτός από τον Iman/Imana, που αγωνίζεται υπό τη σημαία της Αλγερίας, ακολουθεί ένας ακόμη πυγμάχος ίδια περίπτωση με τον Ιμάν, από την Ταϊβάν.
Και για τους δύο η ΔΟΕ παραδέχτηκε επίσημα πριν από ένα χρόνο ότι δεν πέρασαν το τεστ φύλου, ωστόσο, επέτρεψαν και στους δύο να παίξουν απέναντι σε βιολογικές γυναίκες και να τις νικήσουν!
ΔΟΕ: Κράτος εν κράτει
Αν υπάρχει ένα «κράτος εν κράτει» με την αρχή της πλήρους εξωεδαφικότητας και ένα κλειστό κλαμπ που λατρεύει τους «θεούς ρευστού φύλου», τότε αυτή είναι και η ΔΟΕ..
Στο Παρίσι, όπου αυτοί οι «Άρχοντες των Δαχτυλιδιών» της ΔΟΕ εγκαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024, ούτε ψυχή ζώσα δεν ξέρει πού είναι η έδρα τους.
Η ΔΟΕ ανέλαβε σχεδόν όλες τις εξουσίες των δημοτικών αρχών της γαλλικής πρωτεύουσας και αποφασίζει, για παράδειγμα, αν θα επιτρέψει στην αστυνομία, αν έρθει σε κλήση, να μπει σε οποιοδήποτε Ολυμπιακό χώρο.
Οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου απαιτούν ειδική άδεια για αυτό.
Και ήταν η ΔΟΕ που απαγόρευσε, για παράδειγμα, την αποδοχή τραπεζικών καρτών, αν δεν είναι Visa , στους ίδιους Ολυμπιακούς χώρους.
Γιατί η Visa είναι μεγάλος χορηγός της ΔΟΕ.
Φτάσαμε λοιπόν σε ένα σημείο που η ναυτία, ο εμετός από άπεπτου φαγητού μετά το κολύμπι είναι εντάξει και φυσιολογική για τη ΔΟΕ και τη Visa της, αλλά δεν μπορείς να πληρώσεις με άλλη κάρτα .
Η ΔΟΕ συμπεριφέρεται πλέον στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τέτοιο τρόπο σαν φεουδάρχης γαιοκτήμονας.
Το φιάσκο των σημερινών Ολυμπιακών Αγώνων έχει αρχή, ακόμα δεν είδαμε το τέλος αλλά η ντροπή εξακολουθεί να τείνει στο άπειρο.
Η ΔΟΕ μπορεί να απαγορεύσει (και πολύ ενεργά απαγορεύει) τη χρήση οποιουδήποτε ονόματος εάν και όταν βρίσκεται η ρίζα «Ολυμπια-» στη λέξη.
Και δεν την νοιάζει που μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση ονόματι «Ολυμπιάδα», που λειτουργεί εδώ και τρεις δεκαετίες, δεν θα μπορέσει να της πληρώσει πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Γιατί ό,τι είναι «Ολυμπιακοί» ή «Ολυμπιακοί» ανήκει στη ΔΟΕ.
Η ΔΟΕ έχει επίσης το δικαίωμα να απαγορεύσει, για παράδειγμα, την πώληση τηγανητής πατάτας σε πακέτο κατά τη διάρκεια όλων των Ολυμπιακών Αγώνων, διότι, σύμφωνα με έναν κανονισμό που λίγοι έχουν δει, μόνο οι κάτοικοι της Λωζάνης έχουν το δικαίωμα να πουλάνε φαγητό σε πακέτο κοντά στους Ολυμπιακούς χώρους.
Κι ας είναι χειρίστης ποιότητας, όπως φάνηκε από τον εμετό αθλητριών... έχουν πληρώσει δικαιώματα.
Ο κόσμος τρέφει συμπάθεια για αυτούς που πλήρωσαν αυτή την κόλαση που ζουν από την τσέπη τους, για όσους στερήθηκαν ένα αθλητικό φεστιβάλ, για ένα ταξιδιωτικό καμπαρέ με «γενειοφόρους», για όσους εξαπατήθηκαν κατάφωρα, υποσχόμενοι τα καλύτερα, αλλά που έμειναν πίσω με τον βρόμικο Σηκουάνα, πληρώνοντας με πιθανότητα τα σπασμένα, όπως πλήρωσε η πυγμάχος.
Μόνο και μόνο επειδή το ήθελε η ΔΟΕ.
Και οι χορηγοί της.
Το χρήμα διαφθείρει.
Κι όσο περισσότερο το χρήμα, μεγαλύτερη η διαφθορά
Άλλα παρατράγουδα
1. Viral στα κοινωνικά δίκτυα έγινε ένα βίντεο μιας τριαθλήτριας τριαθλητή που έκανε κυριολεκτικά εμετό μετά από κολύμπι στον βρώμικο ποταμό... στον Σηκουάνα.
2. Η Simone Biles - μια Αμερικανίδα γυμνάστρια, πρωταθλήτρια αποκάλυψε στα κοινωνικά δίκτυα σε όσους ρώτησαν, πως δεν λειτουργεί το κλιματιστικό στα λεωφορεία μεταφοράς της ομάδας, γι'αυτό και την είδαν με φριζαρισμένα μαλλιά.
3. Οι αθλητές από την Αυστραλία στήθηκαν στην... ουρά για να κάνουν ντους, αφού δεν υπήρχαν αρκετές ντουζιέρες.
4. Οι Βρετανοί αθλητές διαμαρτυρήθηκαν για ελλειπές φαγητό και το Λονδίνο τους έστειλε σεφ και προμήθειες.
Ο βρώμικος Σηκουάνας
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα: «Χάρη στις μεγάλες επενδύσεις από το κράτος, σε τέσσερα χρόνια πετύχαμε το αδύνατο: μετά από ένα εκατό χρόνια μπορείτε να κολυμπήσετε στον Σηκουάνα. Μια υπέροχη κληρονομιά για τους κατοίκους του Ile-de-France και για τη βιοποικιλότητα».
Αυτό το μήνυμα δείχνει την διάσταση της εικόνας που έχει ο Γάλλος πρόεδρος με την πραγματικότητα.
Η κυβέρνηση Macron, δαπάνησε 1,4 δισεκ. ευρώ στο μεγαλύτερο έργο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, τον καθαρισμό του ποταμού Σηκουάνα που διασχίζει την Πόλη του Φωτός, ώστε να φιλοξενήσει τα αθλήματα της ανοιχτής θάλασσας και του τριάθλου.
Το έργο ξεκίνησε το 2016 με στόχο να είναι έτοιμος για τους αγώνες και εν συνεχεία να παραδοθεί στους πολίτες καθαρός για κολύμπι και δραστηριότητες, όπως ήταν το... όραμα, όμως δεν υπολόγιζαν την βροχή που κυριολεκτικά τίναξε στον αέρα το πανάκριβο έργο.
Μεσούντος του καλοκαιριού, η Οργανωτική Επιτροπή πόνταρε στον καλό καιρό, πριν την έναρξη βούτηξε στον Σηκουάνα η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, για να πεισθούν ότι δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα, όμως με την έναρξη μόνο καλός δεν ήταν ο καιρός και το αποτέλεσμα ήταν η βροχή της τελετής έναρξης να ανεβάσει το επίπεδο μόλυνσης που κατέστησε απαγορευτική την χρήση του!
Δεν διευκρινίσθηκε, το επίπεδο των βακτηρίων E.Coli και εντερόκοκκου που πρέπει να είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο, αλλά τονίσθηκε «η προτεραιότητα της υγείας των αθλητών».
Ετσι, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για σήμερα, προπόνηση των αθλητών του τριάθλου, ωστόσο είναι καθησυχαστικοί, για τη διεξαγωγή του αθλήματος στον ποταμό, την Τρίτη και την Τετάρτη.
Αηδιασμένη αθλήτρια τριάθλου που αγωνίστηκε στον Σηκουάνα: «Είδα πράγματα που δεν θέλω να σκέφτομαι»
Αηδιασμένη δηλώνει αθλήτρια του τρίαθλου από το κολύμπι στον ποταμό Σηκουάνα, σχολιάζοντας την ποιότητα των νερών μετά τις διαμάχες που ξέσπασαν και τις τρεις αναβολές που αποφασίστηκαν στις προπονήσεις, λόγω των υψηλών επιπέδων ρύπανσης των νερών, για να καθαριστούν, ώστε να μπορέσουν να διεξαχθούν οι αγώνες υδάτων
Οι αγώνες του τρίαθλου τελικά ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα μετά από καθυστερήσεις για τη διενέργεια ελέγχων για την καταλληλότητα της χρήσης του ποταμού, ωστόσο, η Βελγίδα αθλήτρια Jolien Vermeylen ήταν το λιγότερο «εντυπωσιασμένη» με τις συνθήκες του νερού, παρά το γεγονός ότι δόθηκε το πράσινο φως για την πραγματοποίηση των αγώνων στον Σηκουάνα από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η αθλήτρια όπως έγραψε μετά τον αγώνα δήλωσε σύμφωνα με την The Sun: «είδα κι ένιωσα πράγματα που δεν θέλω να σκέφτομαι... ήπια πολύ νερό, οπότε θα ξέρουμε αύριο αν είμαι άρρωστη ή όχι.... δεν έχει γεύση Coca-Cola ή Sprite, φυσικά».
»Ο Σηκουάνας ήταν βρώμικος εδώ και εκατό χρόνια, οπότε δεν μπορούν να πουν ότι η ασφάλεια των αθλητών είναι προτεραιότητα.
Αυτά είναι αηδίες.», κατέληξε.
Η κολύμβηση έχει απαγορευτεί στο Παρίσι για πάνω από έναν αιώνα λόγω προβλημάτων ποιότητας του νερού.
Και παρά το μεγάλο έργο καθαρισμού των υδάτων που άγγιξε το 1,4 δισεκ. ευρώ, το νερό με την βροχή την ημέρα της τελετής έναρξης θύμιζε... λύματα και απείχε πολύ από τον να είναι στα πρότυπα που έπρεπε για να διεξαχθούν οι αγώνες και νωρίτερα οι προπονήσεις.
Έγκυος αθλήτρια!
Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αγωνίστηκε έγκυος αθλήτρια και όχι στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της αλλά σε προχωρημένο στάδιο!
Όπως έκανε γνωστό η Αιγύπτια ξιφομάχος Nada Hafez, κατάφερε να προκριθεί και να φτάσει στους 16, ενώ διανύει τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της όταν αποκλείστηκε από την Κορεάτισα Yeon!
Η 26άχρονη πρωταθλήτρια Αφρικής μετά τον αποκλεισμό της, έγραψε στα social media:
«Αυτό που φαίνεται, δύο αθλητές να αγωνίζονται, στην πραγματικότητα ήταν τρεις! Ήμουν εγώ, η αντίπαλός μου και το αγέννητο μωρό μου!... Το μωρό και εγώ έχουμε αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, τόσο σωματικές όσο και συναισθηματικές.
Μετά την σκανδαλώδη τελετή έναρξης, το φιλί που σκαδάλισε τους Γάλλους
Σκανδάλισε τους Γάλλους η φωτογραφία του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron να αγκαλιάζεται με την υπουργό Αθλητισμού Amelie Oudea Castera η οποία τον κρατά τρυφερά στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ενώ τον φιλάει τρυφερά στο μάγουλο με τα μάτια κλειστά, στο τέλος της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Η οικειότητα σε βαθμό παρεξηγήσεως, έκανε τον Γάλλο πρωθυπουργό Gabriel Attal που ήταν παρών στο σκηνικό και αποστρέψει επιδεικτικά το βλέμμα του.
«Τι φιλί είναι αυτό;!», «Δεν θα αρέσει στην Μπριζίτ», «Γαμώτο αυτή είναι μια περίεργη αγκαλιά», «Ooh la la», «Βρίσκω τη φωτογραφία ανάρμοστη, καθόλου αντάξια ενός προέδρου και μιας υπουργού», «Eτσι φιλάω τον εραστή μου. Ντροπή» ήταν κάποια από τα σχόλια που γράφτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα.
Το γαλλικό περιοδικό Madame Figaro, κάτω από τον τίτλο Τι είδους φιλί ήταν αυτό;», σχολίασε πως ήταν ένα «πολύ παράξενο φιλί».
«Ίσως την πείραξε ο Σηκουάνας», όπως σχολίασε χρήστης δεικτικά για την υπουργό σχολιάζοντας αιχμηρά το μολυσμένο ποτάμι.
www.bankingnews.gr
Η Carini δήλωσε ότι «έδωσε μάχη, αλλά εγκατέλειψε μετά από μια ασύλληπτα δυνατή γροθιά».
Η συμμετοχή της Kelif στους αγώνες πυγμαχίας γυναικών της Ολυμπιάδας έχει διχάσει σχολιαστές και εκπροσώπους εθνικών αντιπροσωπειών, λόγω της σημαντικής μυϊκής της δύναμης.
«Ο αγώνας αυτός δεν έγινε επί ίσιοις όροις, κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό» σχολίασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός, Giorgia Meloni.
«Προσπαθώ εδώ και χρόνια να εξηγήσω ότι ορισμένες θέσεις, όταν φτάνουν στα άκρα, κινδυνεύουν να έχουν αρνητική επίπτωση, κυρίως σε ό,τι αφορά τα δικαιώματα των γυναικών», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
Τρανσέξουαλ εναντίον γυναίκας: Άνισος και άδικος αγώνας
Ο πυγμάχος, ο οποίος παρουσιάστηκε ως γυναίκα και σε αυτή τη βάση της επετράπη να αγωνιστεί στην κατάλληλη κατηγορία βάρους, έσπασε τη μύτη της Ιταλίδας αντιπάλου του στο 46ο δευτερόλεπτο του αγώνα - και ανακηρύχθηκε νικητής αυτού του διαγωνισμού.
Ακόμη και ο βρετανικός Guardian, ένας ανεπανάληπτος υπερασπιστής της ατζέντας του ρευστού φύλου, έγραψε με αγανάκτηση.
"Η απόφαση να γίνει δεκτή η Iman (Imana;) Kelif (Kelif;) στους αγώνες πυγμαχίας γυναικών είναι αμφιλεγόμενη."
Γεγονός είναι ότι η Διεθνής Ένωση Πυγμαχίας (IBA), η οποία ρυθμίζει τη συμμετοχή των αθλητών σε αγώνες, δεν επέτρεψε στην Kelifa (Kelifu;) να μπει στο γυναικείο ρινγκ.
Όμως άλλο να μιλάς κι άλλο να μιλά η φύση, που σημαίνει ότι όσο κι αν αγωνίστηκε να αποδείξει ότι αντί Iman είναι Imana, την διαψεύδει το σύνολο των χρωμοσωμάτων του.
Απέτυχε να επινοήσει και εμφυτεύσει ένα δεύτερο χρωμόσωμα Χ στον εαυτό του αντί για ένα χρωμόσωμα Υ.
Όσο κι αν προσπάθησε.
Η ΔΟΕ αντί να αρνηθεί στον Ιμάν, να αγωνιστεί στο ρινγκ απέναντι σε βιολογικές γυναίκες αγνόησε την IBA στο Ολυμπιακό ρινγκ, ενώ εκτός από τον Iman/Imana, που αγωνίζεται υπό τη σημαία της Αλγερίας, ακολουθεί ένας ακόμη πυγμάχος ίδια περίπτωση με τον Ιμάν, από την Ταϊβάν.
Και για τους δύο η ΔΟΕ παραδέχτηκε επίσημα πριν από ένα χρόνο ότι δεν πέρασαν το τεστ φύλου, ωστόσο, επέτρεψαν και στους δύο να παίξουν απέναντι σε βιολογικές γυναίκες και να τις νικήσουν!
ΔΟΕ: Κράτος εν κράτει
Αν υπάρχει ένα «κράτος εν κράτει» με την αρχή της πλήρους εξωεδαφικότητας και ένα κλειστό κλαμπ που λατρεύει τους «θεούς ρευστού φύλου», τότε αυτή είναι και η ΔΟΕ..
Στο Παρίσι, όπου αυτοί οι «Άρχοντες των Δαχτυλιδιών» της ΔΟΕ εγκαταστάθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024, ούτε ψυχή ζώσα δεν ξέρει πού είναι η έδρα τους.
Η ΔΟΕ ανέλαβε σχεδόν όλες τις εξουσίες των δημοτικών αρχών της γαλλικής πρωτεύουσας και αποφασίζει, για παράδειγμα, αν θα επιτρέψει στην αστυνομία, αν έρθει σε κλήση, να μπει σε οποιοδήποτε Ολυμπιακό χώρο.
Οι αξιωματικοί επιβολής του νόμου απαιτούν ειδική άδεια για αυτό.
Και ήταν η ΔΟΕ που απαγόρευσε, για παράδειγμα, την αποδοχή τραπεζικών καρτών, αν δεν είναι Visa , στους ίδιους Ολυμπιακούς χώρους.
Γιατί η Visa είναι μεγάλος χορηγός της ΔΟΕ.
Φτάσαμε λοιπόν σε ένα σημείο που η ναυτία, ο εμετός από άπεπτου φαγητού μετά το κολύμπι είναι εντάξει και φυσιολογική για τη ΔΟΕ και τη Visa της, αλλά δεν μπορείς να πληρώσεις με άλλη κάρτα .
Η ΔΟΕ συμπεριφέρεται πλέον στους Ολυμπιακούς Αγώνες με τέτοιο τρόπο σαν φεουδάρχης γαιοκτήμονας.
Το φιάσκο των σημερινών Ολυμπιακών Αγώνων έχει αρχή, ακόμα δεν είδαμε το τέλος αλλά η ντροπή εξακολουθεί να τείνει στο άπειρο.
Η ΔΟΕ μπορεί να απαγορεύσει (και πολύ ενεργά απαγορεύει) τη χρήση οποιουδήποτε ονόματος εάν και όταν βρίσκεται η ρίζα «Ολυμπια-» στη λέξη.
Και δεν την νοιάζει που μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση ονόματι «Ολυμπιάδα», που λειτουργεί εδώ και τρεις δεκαετίες, δεν θα μπορέσει να της πληρώσει πρόστιμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ.
Γιατί ό,τι είναι «Ολυμπιακοί» ή «Ολυμπιακοί» ανήκει στη ΔΟΕ.
Η ΔΟΕ έχει επίσης το δικαίωμα να απαγορεύσει, για παράδειγμα, την πώληση τηγανητής πατάτας σε πακέτο κατά τη διάρκεια όλων των Ολυμπιακών Αγώνων, διότι, σύμφωνα με έναν κανονισμό που λίγοι έχουν δει, μόνο οι κάτοικοι της Λωζάνης έχουν το δικαίωμα να πουλάνε φαγητό σε πακέτο κοντά στους Ολυμπιακούς χώρους.
Κι ας είναι χειρίστης ποιότητας, όπως φάνηκε από τον εμετό αθλητριών... έχουν πληρώσει δικαιώματα.
Ο κόσμος τρέφει συμπάθεια για αυτούς που πλήρωσαν αυτή την κόλαση που ζουν από την τσέπη τους, για όσους στερήθηκαν ένα αθλητικό φεστιβάλ, για ένα ταξιδιωτικό καμπαρέ με «γενειοφόρους», για όσους εξαπατήθηκαν κατάφωρα, υποσχόμενοι τα καλύτερα, αλλά που έμειναν πίσω με τον βρόμικο Σηκουάνα, πληρώνοντας με πιθανότητα τα σπασμένα, όπως πλήρωσε η πυγμάχος.
Μόνο και μόνο επειδή το ήθελε η ΔΟΕ.
Και οι χορηγοί της.
Το χρήμα διαφθείρει.
Κι όσο περισσότερο το χρήμα, μεγαλύτερη η διαφθορά
Άλλα παρατράγουδα
1. Viral στα κοινωνικά δίκτυα έγινε ένα βίντεο μιας τριαθλήτριας τριαθλητή που έκανε κυριολεκτικά εμετό μετά από κολύμπι στον βρώμικο ποταμό... στον Σηκουάνα.
2. Η Simone Biles - μια Αμερικανίδα γυμνάστρια, πρωταθλήτρια αποκάλυψε στα κοινωνικά δίκτυα σε όσους ρώτησαν, πως δεν λειτουργεί το κλιματιστικό στα λεωφορεία μεταφοράς της ομάδας, γι'αυτό και την είδαν με φριζαρισμένα μαλλιά.
3. Οι αθλητές από την Αυστραλία στήθηκαν στην... ουρά για να κάνουν ντους, αφού δεν υπήρχαν αρκετές ντουζιέρες.
4. Οι Βρετανοί αθλητές διαμαρτυρήθηκαν για ελλειπές φαγητό και το Λονδίνο τους έστειλε σεφ και προμήθειες.
Ο βρώμικος Σηκουάνας
Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα: «Χάρη στις μεγάλες επενδύσεις από το κράτος, σε τέσσερα χρόνια πετύχαμε το αδύνατο: μετά από ένα εκατό χρόνια μπορείτε να κολυμπήσετε στον Σηκουάνα. Μια υπέροχη κληρονομιά για τους κατοίκους του Ile-de-France και για τη βιοποικιλότητα».
Αυτό το μήνυμα δείχνει την διάσταση της εικόνας που έχει ο Γάλλος πρόεδρος με την πραγματικότητα.
Η κυβέρνηση Macron, δαπάνησε 1,4 δισεκ. ευρώ στο μεγαλύτερο έργο των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, τον καθαρισμό του ποταμού Σηκουάνα που διασχίζει την Πόλη του Φωτός, ώστε να φιλοξενήσει τα αθλήματα της ανοιχτής θάλασσας και του τριάθλου.
Το έργο ξεκίνησε το 2016 με στόχο να είναι έτοιμος για τους αγώνες και εν συνεχεία να παραδοθεί στους πολίτες καθαρός για κολύμπι και δραστηριότητες, όπως ήταν το... όραμα, όμως δεν υπολόγιζαν την βροχή που κυριολεκτικά τίναξε στον αέρα το πανάκριβο έργο.
Μεσούντος του καλοκαιριού, η Οργανωτική Επιτροπή πόνταρε στον καλό καιρό, πριν την έναρξη βούτηξε στον Σηκουάνα η δήμαρχος του Παρισιού, Anne Hidalgo, για να πεισθούν ότι δεν υπάρχει πλέον πρόβλημα, όμως με την έναρξη μόνο καλός δεν ήταν ο καιρός και το αποτέλεσμα ήταν η βροχή της τελετής έναρξης να ανεβάσει το επίπεδο μόλυνσης που κατέστησε απαγορευτική την χρήση του!
Δεν διευκρινίσθηκε, το επίπεδο των βακτηρίων E.Coli και εντερόκοκκου που πρέπει να είναι κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο, αλλά τονίσθηκε «η προτεραιότητα της υγείας των αθλητών».
Ετσι, οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να ακυρώσουν την προγραμματισμένη για σήμερα, προπόνηση των αθλητών του τριάθλου, ωστόσο είναι καθησυχαστικοί, για τη διεξαγωγή του αθλήματος στον ποταμό, την Τρίτη και την Τετάρτη.
Αηδιασμένη αθλήτρια τριάθλου που αγωνίστηκε στον Σηκουάνα: «Είδα πράγματα που δεν θέλω να σκέφτομαι»
Αηδιασμένη δηλώνει αθλήτρια του τρίαθλου από το κολύμπι στον ποταμό Σηκουάνα, σχολιάζοντας την ποιότητα των νερών μετά τις διαμάχες που ξέσπασαν και τις τρεις αναβολές που αποφασίστηκαν στις προπονήσεις, λόγω των υψηλών επιπέδων ρύπανσης των νερών, για να καθαριστούν, ώστε να μπορέσουν να διεξαχθούν οι αγώνες υδάτων
Οι αγώνες του τρίαθλου τελικά ξεκίνησαν αυτή την εβδομάδα μετά από καθυστερήσεις για τη διενέργεια ελέγχων για την καταλληλότητα της χρήσης του ποταμού, ωστόσο, η Βελγίδα αθλήτρια Jolien Vermeylen ήταν το λιγότερο «εντυπωσιασμένη» με τις συνθήκες του νερού, παρά το γεγονός ότι δόθηκε το πράσινο φως για την πραγματοποίηση των αγώνων στον Σηκουάνα από τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η αθλήτρια όπως έγραψε μετά τον αγώνα δήλωσε σύμφωνα με την The Sun: «είδα κι ένιωσα πράγματα που δεν θέλω να σκέφτομαι... ήπια πολύ νερό, οπότε θα ξέρουμε αύριο αν είμαι άρρωστη ή όχι.... δεν έχει γεύση Coca-Cola ή Sprite, φυσικά».
»Ο Σηκουάνας ήταν βρώμικος εδώ και εκατό χρόνια, οπότε δεν μπορούν να πουν ότι η ασφάλεια των αθλητών είναι προτεραιότητα.
Αυτά είναι αηδίες.», κατέληξε.
Η κολύμβηση έχει απαγορευτεί στο Παρίσι για πάνω από έναν αιώνα λόγω προβλημάτων ποιότητας του νερού.
Και παρά το μεγάλο έργο καθαρισμού των υδάτων που άγγιξε το 1,4 δισεκ. ευρώ, το νερό με την βροχή την ημέρα της τελετής έναρξης θύμιζε... λύματα και απείχε πολύ από τον να είναι στα πρότυπα που έπρεπε για να διεξαχθούν οι αγώνες και νωρίτερα οι προπονήσεις.
Έγκυος αθλήτρια!
Για πρώτη φορά στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων αγωνίστηκε έγκυος αθλήτρια και όχι στους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης της αλλά σε προχωρημένο στάδιο!
Όπως έκανε γνωστό η Αιγύπτια ξιφομάχος Nada Hafez, κατάφερε να προκριθεί και να φτάσει στους 16, ενώ διανύει τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της όταν αποκλείστηκε από την Κορεάτισα Yeon!
Η 26άχρονη πρωταθλήτρια Αφρικής μετά τον αποκλεισμό της, έγραψε στα social media:
«Αυτό που φαίνεται, δύο αθλητές να αγωνίζονται, στην πραγματικότητα ήταν τρεις! Ήμουν εγώ, η αντίπαλός μου και το αγέννητο μωρό μου!... Το μωρό και εγώ έχουμε αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις, τόσο σωματικές όσο και συναισθηματικές.
Μετά την σκανδαλώδη τελετή έναρξης, το φιλί που σκαδάλισε τους Γάλλους
Σκανδάλισε τους Γάλλους η φωτογραφία του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron να αγκαλιάζεται με την υπουργό Αθλητισμού Amelie Oudea Castera η οποία τον κρατά τρυφερά στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ενώ τον φιλάει τρυφερά στο μάγουλο με τα μάτια κλειστά, στο τέλος της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.
Η οικειότητα σε βαθμό παρεξηγήσεως, έκανε τον Γάλλο πρωθυπουργό Gabriel Attal που ήταν παρών στο σκηνικό και αποστρέψει επιδεικτικά το βλέμμα του.
«Τι φιλί είναι αυτό;!», «Δεν θα αρέσει στην Μπριζίτ», «Γαμώτο αυτή είναι μια περίεργη αγκαλιά», «Ooh la la», «Βρίσκω τη φωτογραφία ανάρμοστη, καθόλου αντάξια ενός προέδρου και μιας υπουργού», «Eτσι φιλάω τον εραστή μου. Ντροπή» ήταν κάποια από τα σχόλια που γράφτηκαν στα κοινωνικά δίκτυα.
Το γαλλικό περιοδικό Madame Figaro, κάτω από τον τίτλο Τι είδους φιλί ήταν αυτό;», σχολίασε πως ήταν ένα «πολύ παράξενο φιλί».
«Ίσως την πείραξε ο Σηκουάνας», όπως σχολίασε χρήστης δεικτικά για την υπουργό σχολιάζοντας αιχμηρά το μολυσμένο ποτάμι.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών