Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ουκρανική εισβολή στο Kursk ανίκανη να αλλάξει την πορεία ήττας – Η Ρωσική τακτική φθοράς έχει αποδώσει, σύντομα πέφτει το Pokrovsk

Η Ουκρανική εισβολή στο Kursk  ανίκανη να αλλάξει την πορεία ήττας – Η Ρωσική τακτική φθοράς έχει αποδώσει, σύντομα πέφτει το Pokrovsk
Για τους Ουκρανούς η πτώση του Pokrovsk είναι δεδομένη, θα είναι μια μεγάλη στρατηγική νίκη – όχι τακτική – για τους Ρώσους
Η ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk δεν είναι από μόνη της καθοριστική στρατιωτική επιχείρηση για να αλλάξει την τάση... του πολέμου.
Οι ουκρανικές δυνάμεις δεν έχουν την ικανότητα να διεξάγουν μεμονωμένες αποφασιστικές επιχειρήσεις που κερδίζουν τον πόλεμο και πρέπει να διεξάγουν πολλαπλές διαδοχικές επιχειρήσεις με περιορισμένους επιχειρησιακούς στόχους που απέχουν πολύ από τη νίκη, αλλά που συνολικά μπορούν να επιτύχουν στρατηγικούς στόχους.
Η ικανότητα της Ρωσίας και της Ουκρανίας να παράγουν αρκετή μαχητική ισχύ για να επανδρώσουν συνεχείς αμυντικές θέσεις χωρίς ανοιχτά πλευρά και να δημιουργήσουν τακτικό βάθος σε σημαντικά σημεία κατά μήκος της πρώτης γραμμής, ανάγκασε και τις δύο πλευρές να επιχειρήσουν μάχες διείσδυσης που είναι δαπανηρές
Η Ουκρανία, στην πραγματικότητα, εκμεταλλεύτηκε ένα πλευρό που οι Ρώσοι είχαν αφήσει ανοιχτό στην Περιφέρεια Kursk, αλλά η Ρωσία έχει αρκετή μαχητική ισχύ για να καλύψει τα σύνορά της, αν το επιλέξει, με κόστος την επιδίωξη άλλων στόχων.
Ο Ρώσος πρόεδρος Putin και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση πιθανότατα θεωρούν τη διατήρηση της πρωτοβουλίας σε όλο το θέατρο ως στρατηγική επιταγή για να κερδίσουν έναν πόλεμο φθοράς κατά της Ουκρανίας, και τόσο η ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk , όσο και η ρωσική επιθετική προσπάθεια στην ανατολική Ουκρανία,  θα επηρεάσουν το αν οι Ρώσοι οι δυνάμεις μπορούν να διατηρήσουν την πρωτοβουλία βραχυπρόθεσμα.
Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πρωτοβουλία σε όλο το θέατρο τον Νοέμβριο του 2023 και έκτοτε διεξήγαγαν συνεπείς επιθετικές επιχειρήσεις σε όλη την ανατολική και βορειοανατολική Ουκρανία ως μέρος μιας εκστρατείας που σχεδιάστηκε για να επεκτείνει τις ουκρανικές δυνάμεις και να εμποδίσει την Ουκρανία να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους για να αμφισβητήσει την πρωτοβουλία.
Ο ρωσικός στρατός δεν επιδίωξε μια νέα μεγάλης κλίμακας επιθετική επιχείρηση τους τελευταίους μήνες προκειμένου να διατηρήσει ένα σταθερό επιθετικό ρυθμό στην Ουκρανία, ιδιαίτερα στην Περιφέρεια του Donetsk και η ρωσική στρατιωτική διοίκηση έχουν αποδεχθεί ότι στοχεύει σε συνεχή τακτικά κέρδη.
Η Ρωσία μπορεί να διατηρήσει την πρωτοβουλία και να αποτρέψει την Ουκρανία από τη διεξαγωγή επιχειρησιακών σημαντικών αντεπιτιθέμενων επιχειρήσεων, η Ρωσία μπορεί να προκαλέσει αποφασιστικές απώλειες στην Ουκρανία μεσοπρόθεσμα, καταστρέφοντας συστηματικά τις υποδομές της Ουκρανίας

Ξεφούσκωσε η αντεπίθεση των Ουκρανών στο Kursk, πέρασαν σε άμυνα

Η ουκρανική εισβολή στην περιφέρεια Kursk επέτρεψε προσωρινά στις ουκρανικές δυνάμεις να καταλάβουν την πρωτοβουλία του πεδίου μάχης σε έναν τομέα της πρώτης γραμμής.
Ωστόσο ο ρωσικός στρατός φαίνεται να προσπαθεί να διατηρήσει την επιθετική του πίεση στην Περιφέρεια του Donetsk, ιδιαίτερα την επιθετική του επιχείρηση για την κατάληψη του Pokrovsk.
Η Ουκρανία δεν μπορεί να αμφισβητήσει την πρωτοβουλία στα πεδία των μαχών… για τους Ουκρανούς η πτώση του Pokrovsk είναι δεδομένη, θα είναι μια μεγάλη στρατηγική νίκη – όχι τακτική – για τους Ρώσους.
Η ρωσική στρατιωτική διοίκηση φαίνεται να μετρούν την επιτυχία στην ανατολική Ουκρανία με ρητά εδαφικούς όρους και πιθανότατα συνέχισαν προσπάθειες για να δημιουργήσουν ευρύτερες επιχειρησιακές πιέσεις αποκλειστικά για να στηρίξουν τις προσπάθειες για την επίτευξη δηλωμένων εδαφικών στόχων.
Οι ρωσικές προσπάθειες για την κατάληψη του Chasiv Yar ή την απώθηση των ουκρανικών δυνάμεων από την ανατολική όχθη του ποταμού Oskil στην περιφέρεια Kharkiv επιδιώκουν σημαντικούς επιχειρησιακούς στόχους, αλλά οι ρωσικές δυνάμεις έδωσαν ολοένα και μεγαλύτερη προτεραιότητα στις προσπάθειες κατάληψης του Pokrovsk και προώθησης δυτικά και νοτιοδυτικά της πόλης του Donetsk.
Οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να επικεντρώνονται στην προέλαση σε αυτές τις περιοχές επειδή αυτοί οι τομείς του μετώπου παρέχουν ευκαιρίες για μεγαλύτερα εδαφικά κέρδη και επειδή αυτές οι περιοχές επιτρέπουν στις ρωσικές δυνάμεις να προχωρήσουν πιο κοντά στα σύνορα της Περιφέρειας του Donetsk.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης