Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η American Airlines αναστέλλει όλες τις πτήσεις από και προς το Ισραήλ έως τον Απρίλιο του 2025 – Bλέπει κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Η American Airlines αναστέλλει όλες τις πτήσεις από και προς το Ισραήλ έως τον Απρίλιο του 2025 – Bλέπει κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ εξακολουθεί να βρίσκεται σε επιφυλακή και πιστεύει ότι μια τέτοια επίθεση αντιποίνων θα μπορούσε να έρθει με τη μορφή βαλλιστικού πυραύλου

Σχετικά Άρθρα
Τον τελευταίο μήνα, σχεδόν όλες οι μεγάλες δυτικές και διεθνείς αεροπορικές εταιρείες ανακοίνωσαν αναστολές και ακυρώσεις των πτήσεων τους προς το Τελ Αβίβ και τη Βηρυτό.
Και αυτό καθώς ξένοι υπήκοοι προσπαθούν να φύγουν και από τις δύο χώρες, δεδομένων των συνεχιζόμενων φόβων για το ξέσπασμα ενός μεγαλύτερου περιφερειακού πολέμου που περιλαμβάνει το Ιράν και τη Hezbollah που επιτίθενται στο Ισραήλ.
Ενώ η American Airlines ήταν μεταξύ των πολλών αερομεταφορέων που ανακοίνωσαν προσωρινές παύσεις στην υπηρεσία, μόλις εξέδωσε μια εκπληκτική μακρά παράταση αυτής της αναστολής στις πτήσεις.
Την Παρασκευή (16/8/2024), η εταιρεία με έδρα το Φορτ Γουόρθ ανακοίνωσε ότι δεν σκοπεύει να συνεχίσει τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ μέχρι τον Απρίλιο του 2025.
Αυτή είναι μια μακρύτερη ακύρωση από οποιαδήποτε άλλη αεροπορική εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της Ευρώπης, ως αποτέλεσμα του πολέμου στη Γάζα και των σχετικών φόβων για περιφερειακή κλιμάκωση και διάχυση.
«Η American Airlines ανέστειλε τις δραστηριότητές της από και προς το Τελ Αβίβ έως τις 29 Μαρτίου 2025», δήλωσε εκπρόσωπος σε μια νέα δήλωση στο Newsmax .
«Για να παρέχουμε πρόσθετη ευελιξία, θα επεκτείνουμε την ταξιδιωτική μας ειδοποίηση επιτρέποντας στους πελάτες των οποίων τα ταξιδιωτικά σχέδια επηρεάζονται από αυτήν την προσαρμογή να κάνουν εκ νέου κράτηση χωρίς χρέωση ή να ακυρώσουν και να λάβουν επιστροφή χρημάτων».
«Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τις συνεργαζόμενες αεροπορικές εταιρείες μας για να βοηθήσουμε τους πελάτες που ταξιδεύουν μεταξύ Ισραήλ και ευρωπαϊκών πόλεων με υπηρεσίες προς τις ΗΠΑ», συνέχισε.
Το τελευταίο μέρος της δήλωσης προτείνει ότι μόλις η British Airways (BA) του συνεργάτη AA συνεχίσει να εξυπηρετεί το Τελ Αβίβ, μπορεί να γίνει κράτηση εισιτηρίων για το ευρωπαϊκό τμήμα μιας πτήσης που χρησιμοποιεί την υπηρεσία συνεργατών BA.

Το Newsmax έγραψε για την εφημερίδα Israel Hayom:

Το πρακτορείο ανέφερε ότι επικοινώνησε με το κέντρο κρατήσεων της American Airlines και προσπάθησε να κλείσει πτήση τον Δεκέμβριο.
Ωστόσο, ανέφερε ότι ένας εκπρόσωπος ήταν «έκπληκτος» όταν ανακάλυψε ότι δεν υπήρχαν πτήσεις της American Airlines στο σύστημά της και ότι δεν ήταν δυνατή η κράτηση πτήσεων αυτόν τον χειμώνα.
Φαίνεται λοιπόν ότι παρά τις πρόσφατες δηλώσεις των ΗΠΑ ότι η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα βρίσκεται στην "ενδέκατη ώρα" και κοντά στη "γραμμή του στόχου" - μεγάλοι αερομεταφορείς όπως η American Airlines παραμένουν βαθιά δύσπιστοι και προβλέπουν εκτεταμένα ζητήματα ασφάλειας όσον αφορά τον εναέριο χώρο στην περιοχή.
Το Ιράν δεν έχει ακόμη αντιδράσει για την ισραηλινή δολοφονία του ηγέτη της Hamas Ismail Haniyeh στην Τεχεράνη, στις 31 Ιουλίου.
Ωστόσο, το Ισραήλ εξακολουθεί να βρίσκεται σε επιφυλακή και πιστεύει ότι μια τέτοια επίθεση αντιποίνων θα μπορούσε να έρθει με τη μορφή βαλλιστικού πυραύλου και εκτόξευσης drone ανά πάσα στιγμή.
Αυτό είναι επίσης που έχει θέσει σε επιφυλακή τη διεθνή εμπορική αεροπορία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης