Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρεκόρ όλων των εποχών για το Black Myth: Wukong - Δέκα εκατομμύρια πωλήσεις σε μόλις 3 ημέρες για το κινεζικό παιχνίδι δράσης

Ρεκόρ όλων των εποχών για το Black Myth: Wukong -  Δέκα εκατομμύρια πωλήσεις σε μόλις 3 ημέρες για το κινεζικό παιχνίδι δράσης

To Helldivers 2 της Arrowhead πούλησε 12 εκατομμύρια αντίτυπα τις πρώτες 12 εβδομάδες του και έγινε το πιο γρήγορο σε πωλήσεις παιχνίδι της PlayStation Studios όλων των εποχών

Το RPG δράσης, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το κλασικό κινεζικό μυθιστόρημα Journey to the West, κυκλοφόρησε στις 20 Αυγούστου σε PC και PlayStation 5.
Στις 23 Αυγούστου, η Game Science ανακοίνωσε ότι το Black Myth: Wukong έχει ήδη ξεπεράσει το φράγμα των 10 εκατομμυρίων πωλήσεων, με τρεις εκατομμύρια παίκτες σε όλες τις πλατφόρμες.
«Ευχαριστώ όλους τους παίκτες σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη και την αγάπη σας», έγραψε στο Twitter η Game Science. «Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο γεμάτο gaming!»

Για να αντιληφθούμε την επιτυχία των πωλήσεων του Black Myth: Wukong, το Helldivers 2 της Arrowhead πούλησε 12 εκατομμύρια αντίτυπα τις πρώτες 12 εβδομάδες του και έγινε το πιο γρήγορο σε πωλήσεις παιχνίδι της PlayStation Studios όλων των εποχών.
Πράγματι, το Black Myth: Wukong είναι ένα από τα βιντεοπαιχνίδια με τις ταχύτερες πωλήσεις όλων των εποχών, ξεπερνώντας τα Elden Ring και Hogwarts Legacy εντός του ίδιου χρονικού πλαισίου
. Έχει πουλήσει τόσο καλά, που έφτασε Pokémon Scarlet και Violet, τα οποία μαζί πούλησαν 10 εκατομμύρια αντίτυπα σε τρεις ημέρες για να γίνουν το παιχνίδι με τις πιο γρήγορες πωλήσεις της Nintendo όλων των εποχών.
Στο Steam, το Black Myth: Wukong έσπασε πολλά ρεκόρ ταυτόχρονων παικτών.
Είναι το πιο δημοφιλές single-player παιχνίδι όλων των εποχών στην πλατφόρμα της Valve, μπροστά από το Cyberpunk 2077 της CD Projekt και το δεύτερο πιο δημοφιλές παιχνίδι οποιουδήποτε είδους στο Steam, τώρα πίσω από μόνο το battle royale PUBG.
Ο τίτλος παραμένει το παιχνίδι με τις περισσότερες πωλήσεις στο Steam, και οι αριθμοί παικτών αναμένεται να αυξηθούν ακόμη περισσότερο καθώς κατευθυνόμαστε στο πρώτο Σαββατοκύριακο του παιχνιδιού. (Η Sony δε δημοσιοποιεί τους αριθμούς των παικτών στο PlayStation.)

Το Black Myth: Wukong είναι σαφώς μια τεράστια επιτυχία παγκοσμίως, αλλά είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην Κίνα, όπου είναι πια mainstream.
Με βάση τους ανταγωνιστές του Steam, η πλειοψηφία των παικτών του παιχνιδιού βρίσκεται στην Κίνα, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ένα τεράστιο κοινό για το Black Myth: Wukong στα δυτικά.
Σε ένα blog post, ο Daniel Ahmad, Διευθυντής Έρευνας και Ενημέρωσης της Niko Partners, δήλωσε ότι η επιτυχία πωλήσεων του Wukong «αντιπροσωπεύει τις αυξανόμενες δυνατότητες και τις φιλοδοξίες των κινεζικών στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών και την ικανότητά τους να ανταγωνίζονται στην παγκόσμια σκηνή».
Δεδομένου ότι η Game Science είπε ότι το Black Myth: Το Wukong έχει φτάσει τους τρία εκατομμύρια ταυτόχρονους παίκτες σε όλες τις πλατφόρμες, μπορούμε να συμπεράνουμε τη διάσπαση Steam/PS5.

Οι ταυτόχρονοι χρήστες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στους 2.415.714, πράγμα που σημαίνει ότι ο αντίστοιχος αριθμός στο PS5 είναι περίπου 600.000.
Ο Ahmad έγραψε στο Twitter ότι το Steam «είναι μακράν η κορυφαία πλατφόρμα λόγω της μεγάλης βάσης κινέζων παίκτες (που παίζουν κυρίως σε υπολογιστή)».
Μια έκδοση Xbox Series X και S επρόκειτο να κυκλοφορήσει μαζί με τις άλλες εκδόσεις, αλλά καθυστέρησε χωρίς νέα ημερομηνία κυκλοφορίας. Εκείνη την εποχή, η Game Science επεσήμανε τη βελτιστοποίηση στο Xbox ως τον λόγο της καθυστέρησης.
«Αυτή τη στιγμή βελτιστοποιούμε την έκδοση Xbox Series X|S για να ανταποκρίνεται στα ποιοτικά μας πρότυπα, οπότε δε θα κυκλοφορήσει ταυτόχρονα με τις άλλες πλατφόρμες», δήλωσε ο προγραμματιστής. «Ζητούμε συγγνώμη για την καθυστέρηση και στοχεύουμε να ελαχιστοποιήσουμε την αναμονή για τους χρήστες του Xbox. Θα ανακοινώσουμε την ημερομηνία κυκλοφορίας μόλις ανταποκριθεί στα ποιοτικά μας πρότυπα».

Η ανακοίνωση της Microsoft

Η Microsoft δημοσίευσε μια δική της δήλωση - μια που εξακολουθεί να επισημαίνει τώρα - που υπονοεί κάποιο είδος συμφωνίας μεταξύ της Game Science και της Sony.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι για την κυκλοφορία του Black Myth Wukong στο Xbox Series X|S και συνεργαζόμαστε με την Game Science για να φέρουμε το παιχνίδι στις πλατφόρμες μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Microsoft.
«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις συμφωνίες που έχουν κάνει οι συνεργάτες μας με άλλους κατόχους πλατφόρμας, αλλά παραμένουμε επικεντρωμένοι στο να κάνουμε το Xbox την καλύτερη πλατφόρμα για τους παίκτες και τα υπέροχα παιχνίδια βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης