Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία - Στο Solingen ο Scholz μετά την αιματηρή επίθεση, προαναγγέλλει απελάσεις μεταναστών

Γερμανία - Στο Solingen ο Scholz μετά την αιματηρή επίθεση, προαναγγέλλει απελάσεις μεταναστών
Ο Olaf Scholz άφησε ένα λουλούδι στο σημείο της επίθεσης στη μνήμη των θυμάτων
Σχετικά Άρθρα
«Ήταν τρομοκρατία, τρομοκρατία εναντίον όλων μας», δήλωσε ο Γερμανός Καγκελάριος, Olaf Scholz, επισκεπτόμενος  την πόλη Solingen στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, μετά την επίθεση με μαχαίρι στις 23/8 από 26χρονο Σύρο μετανάστη με δεσμούς με το Ισλαμικό Κράτος στη διάρκεια του «Φεστιβάλ για την Πολυμορφία» (Festival of Diversity), που άφησε πίσω του 3 νεκρούς και 8 τραυματίες.
Ο Γερμανός καγκελάριος έφτασε στην πόλη συνοδευόμενος από περιφερειακούς αξιωματούχους, επισκέφθηκε το σημείο της επίθεσης και συνομίλησε με τις δυνάμεις της τάξης.
«Ήταν τρομοκρατία, τρομοκρατία εναντίον όλων μας», δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους, αφού άφησε ένα λουλούδι στο σημείο της επίθεσης στη μνήμη των θυμάτων.
Ο ίδιος δήλωσε«θυμωμένος» με τους ισλαμιστές «που απειλούν την ειρηνική συνύπαρξη όλων μας».
«Θα πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι όσοι δεν μπορούν και δεν έχουν άδεια να παραμείνουν στη Γερμανία, θα επαναπατρίζονται και θα απελαύνονται», είπε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας αναφορά στον δράστη της επίθεσης, τον 26χρονο Σύρο Issa al που τελικά παραδόθηκε στην αστυνομία παραδεχομενος την πράξη του και πλέον ερευνάται για τριπλή ανθρωποκτονία, πολλαπλές απόπειρες ανθρωποκτονίας και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος», ο Scholz έκανε λόγο «περίπτωση Δουβλίνου», μια αναφορά στους ευρωπαϊκούς κανόνες για την παροχή ασύλου, οι οποίοι προβλέπουν ότι οι μετανάστες θα πρέπει να καταθέτουν αίτηση στη χώρα της ΕΕ μέσω της οποίας εισέρχονται στο μπλοκ.
Ακόμη, ο Scholz δήλωσε ότι επιθυμεί «να αυστηροποιηθεί η νομοθεσία για τα όπλα (...) και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα».
ss_2.JPG
Υπενθυμίζεται ότι οι γερμανικές αρχές σχεδίαζαν να απελάσουν τον 26χρονο Σύρο στη Βουλγαρία πέρυσι, σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης, όμως δεν το κατάφεραν διότι ο άνδρας δεν βρισκόταν στο κέντρο υποδοχής όταν οι αρχές προσπάθησαν να εφαρμόσουν την εντολή απέλασης.
Σημειώνεται ότι στο Solingen, μια μικρή πόλη 160.000 κατοίκων, έχουν αφήσει μπουκέτα λουλούδια, κεριά, μηνύματα στο σημείο της τραγωδίας.
Υπενθιυμίζεται ότι το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και διαβεβαίωσε ότι ο δράστης έδρασε για να «πάρει εκδίκηση για τους μουσουλμάνους στην Παλαιστίνη και παντού», σύμφωνα με ανακοίνωση της τζιχαντιστικής οργάνωσης.
Ο δράστης ήθελε «να σκοτώσει όσο περισσότερους ανθρώπους μπορούσε», εκτίμησε η ομοσπονδιακή εισαγγελία της Καρλσρούης, σύμφωνα με την οποία «υπάρχουν ισχυρές υποψίες ότι ανήκει» στο ΙΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης