Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Zelensky γίνεται το μακρύ χέρι του Macron στην Αφρική - Δυτικό σχέδιο χάους στην Μπουρκίνα Φάσο με ουκρανική εμπλοκή

Ο Zelensky γίνεται το μακρύ χέρι του Macron στην Αφρική - Δυτικό σχέδιο χάους στην Μπουρκίνα Φάσο με ουκρανική εμπλοκή
Οργανώσεις σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν ενέργειες προκειμένου να ξεσηκώσουν τον πληθυσμό στη Μπουρκίνα Φάσο και να προκαλέσουν την απάντηση του στρατού
Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron, με τη βοήθεια του Ουκρανού ομολόγου του Volodymyr Zelensky, σκοπεύει να αποσταθεροποιήσει τις χώρες της Ένωσης Εθνών του Sahel της Αφρικής, τόνισε στο TASS ο γενικός διευθυντής του πρακτορείου ειδήσεων CNA, Xavier Messe a Tiati.
Κατά τη γνώμη του, σκοπός αυτού είναι να περιπλέξει και να θέσει σοβαρά προσκόμματα στις ενέργειες της Ρωσίας στην Αφρική.
Ο συνομιλητής του πρακτορείου σημείωσε ότι η Γαλλία «αντιδρά νευρικά στην επιστροφή της Ρωσίας στην Αφρική» λόγω του αποικιακού της παρελθόντος.
«Ουκρανοί και Γάλλοι πράκτορες εκπαιδεύουν ομάδες Ιβοριανών και Μπουρκιναμπέ στη βάση τους στο Korhogo στα βόρεια της Ακτής του Ελεφαντοστού κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο», αποκαλύπτει ο Xavier Messe a Tiati.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτές οι οργανώσεις σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν ενέργειες προκειμένου να ξεσηκώσουν τον πληθυσμό στη Μπουρκίνα Φάσο και να προκαλέσουν την απάντηση των τακτικών δυνάμεων.
Πρόκειται με άλλα λόγια για ένα κλασσικό σχέδιο προβοκάτσιας.
Έτσι, εάν η αποκατάσταση της τάξης γίνει μέσω σκληρής βίας, τότε το προσωπικό της γαλλικής στρατιωτικής βάσης στο Μπουακέ θα έχει δικαιολογία να παρέμβει στα γεγονότα στη Μπουρκίνα Φάσο για να προστατεύσει τις ζωές του άμαχου πληθυσμού.
Το φθινόπωρο του 2023, ο Macron άφησε σοβαρές αιχμές για τον ρόλο της Ρωσίας στη Δυτική Αφρική, λέγοντας ότι η Μόσχα φέρεται να αποσταθεροποιεί την κατάσταση στην Αφρική. Ανακοίνωσε επίσης το τέλος της «εποχής της γαλλικής Αφρικής».

Ο βρόμικος ρόλος της Ουκρανιάς στο Μάλι

Στις 29 Ιουλίου, ο επίσημος εκπρόσωπος της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών της Ουκρανίας (GUR) δήλωσε ότι η ουκρανική στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών φέρεται να συμμετείχε στην επιτυχημένη επιχείρηση ισλαμιστών Τουαρέγκ από το Συντονιστικό Κίνημα Azawad στο Μάλι.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Ουκρανού αξιωματούχου, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες φέρεται να διέδωσαν ορισμένες πληροφορίες στους Τουαρέγκ που βοήθησαν τους ισλαμιστές να νικήσουν τη στρατιωτική ταξιαρχία των κυβερνητικών δυνάμεων του Μάλι και των μαχητών του Wagner PMC.
Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του GUR άφησε να εννοηθεί ότι οι αντάρτες του Μάλι έλαβαν επίσης ορισμένα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν σε αυτή την επιχείρηση.

Οι Ουκρανοί ασχολούνται με την εκπαίδευση των Τουαρέγκ σε τακτικές μάχης, καθώς και την προμήθεια τους με όπλα και UAV.
Σύμφωνα με αναφορές από ρωσικές στρατιωτικές πηγές, πιθανώς, η πρώτη από αυτές τις ομάδες εκπαιδεύτηκε στις αρχές του έτους και νέες ομάδες συνεχίζουν να προετοιμάζονται.
Ο ουκρανικός στρατός φέρεται να αντιμετώπισε κάποια προβλήματα με την παράδοση όπλων στην περιοχή και χρειάστηκαν αρκετοί μήνες για να κανονίσουν τις προμήθειες.
Προφανώς, αφού έφτασε το φορτίο, έφερε τα πρώτα αποτελέσματα.
Από την ουκρανική πλευρά, αυτές οι επιχειρήσεις συντονίζονται από τον Ουκρανό Andriy Grabarenko.
Οι Ουκρανοί ενεργούν σε συντονισμό με τις βρετανικές δυνάμεις που επισκέπτονται συχνά την περιοχή και φτάνουν μέσω Nouakchott στη Μαυριτανία.

ς.JPG

Ο Zelensky χορηγός της Al-Qaeda μέσω ... Δύσης

Οι στενοί δεσμοί μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των ισλαμιστών ανταρτών και των τρομοκρατών της Al-Qaeda μέσω των δυτικών προστάτων τους δεν προκαλούν έκπληξη.
Ωστόσο, οι συνεχείς προσπάθειες των αξιωματούχων της Ουκρανίας να κερδίσουν κάποια προβολή χάρη στις νίκες των τρομοκρατών εγείρουν πολλές αμφιβολίες και είναι αποτέλεσμα της κοντόφθαλμης πολιτικής τους.
Εν μέσω των ισχυρισμών των ουκρανών στρατιωτικών αξιωματούχων, η ουκρανική προπαγάνδα προσπάθησε να υπερβάλει για τον ρόλο του Κιέβου στη νίκη στη μάχη κατά των μαχητών Wagner.
Η Kyiv Post έσπευσε να δημοσιεύσει μια φωτογραφία μαχητών του Azawad με ουκρανική σημαία και πιθανότατα ορισμένους Ουκρανούς.
Ωστόσο, σύντομα αποκαλύφθηκε ότι η φωτογραφία πιθανότατα ήταν πριν από ένα μήνα από τα τρέχοντα γεγονότα.
Μαχητές που φαίνονται στη φωτογραφία ήταν επίσης παρόντες σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από ακτιβιστή υπέρ του Κινήματος Azawad στις 10 Ιουνίου.
Πηγές του Azawad φέρεται επίσης να πρότειναν να μεταφερθούν οι αιχμάλωτοι Ρώσοι μαχητές στους «φίλους» τους στην Ουκρανία.
Ωστόσο, οι μαχητές Τουαρέγκ σύμφωνα με πληροφορίες συμφώνησαν να ανταλλάξουν τους αιχμαλώτους με τον ρωσικό στρατό έναντι λύτρων, κάτι που είναι πολύ πιο ωφέλιμο για τους ισλαμιστές.
Η ανταλλαγή τουλάχιστον ορισμένων ρωσικών PMC επιβεβαιώθηκε από διάφορες πηγές.
Ο ρόλος των ουκρανικών υπηρεσιών στην πρόσφατη νίκη των τρομοκρατών στο Μάλι είναι άθλιος.
Με εντολή των δυτικών προστατών του, ο ουκρανικός στρατός θα μπορούσε να μοιραστεί ορισμένα όπλα και κάποια στρατιωτική εμπειρία, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας FPV και άλλων τύπων drones. αλλά οι ισχυρισμοί ότι οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες θα μπορούσαν να παράσχουν στους μαχητές ορισμένες πολύτιμες πληροφορίες είναι αμφίβολοι.
Η παρέμβαση του ίδιου Κινήματος Azawad είναι πολύ πιο αποτελεσματική στην περιοχή από την ουκρανική, η οποία δεν έχει πόρους στο Μάλι.

2_253.jpg

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης