Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σοκαρισμένη η κυβέρνηση Scholz από τη συντριβή σε Θουριγγία και Σαξονία – Χάνει τη νομιμοποίησή της

Γερμανία: Σοκαρισμένη η κυβέρνηση Scholz από τη συντριβή σε Θουριγγία και  Σαξονία – Χάνει τη νομιμοποίησή της
Εικόνα διάλυσης στον κυβερνητικό συνασπισμό μετά την πανωλεθρία στις περιφερειακές εκλογές
Σχετικά Άρθρα

Τα εκλογικά αποτελέσματα σε Θουριγγία και Σαξονία, όπου θριάμβευσε το AfD και καταποντίστηκαν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού με αθροιζόμενα ποσοστά μικρότερα του 15% πυροδοτούν αντιδράσεις και σε κεντρικό επίπεδο.
Ο αντιπρόεδρος του FDP Wolfgang Kubicki δήλωσε ότι ο κυβερνητικός συνασπισμός «φωτεινός σηματοδότης» έχασε την νομιμοποίησή του, τονίζοντας ότι «όταν ένα τόσο μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος ψηφίζει κατ' αυτόν τον τρόπο, πρέπει να υπάρξουν συνέπειες».
Ο εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα οικονομίας Frank Schäffler έκανε λόγο για «αποτέλεσμα - καταστροφή» για την κυβέρνηση Scholz, ενώ ο γενικός γραμματέας του SPD Kevin Kühnert επέρριψε την ευθύνη στους κυβερνητικούς εταίρους του κόμματός του, τους Πράσινους και το FDP.
«Θα υπάρξουν συζητήσεις για το μελλοντικό έργο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.
«Το θέμα είναι το SPD να μην επιτρέπει να τον ξεγελούν κόμματα τα οποία οι ψηφοφόροι πέταξαν έξω από τα κοινοβούλια συντρίβοντάς τα», υπογράμμισε.
Από την πλευρά του CDU, ο γενικός γραμματέας Carsten Linnemann επιτέθηκε στην Sahra Wagenknecht χαρακτηρίζοντάς την «κομμουνίστρια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης