Τελευταία Νέα
Διεθνή

Υπό αμφισβήτηση ο Scholz - Αίτημα ... για πρόωρες εκλογές μετά τον θρίαμβο AfD σε Θουριγγία, Σαξονία

Υπό αμφισβήτηση ο Scholz - Αίτημα ... για πρόωρες εκλογές μετά τον θρίαμβο AfD σε Θουριγγία, Σαξονία
Σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ τα ποσοστά των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού
Για βαρύ πλήγμα στον καγκελάριο Olaf Scholz και στην κυβέρνηση του στον απόηχο του εκλογικού θριάμβου του AfD στις τοπικές εκλογές σε Θουριγγία και Σαξονία κάνει λόγο το Bloomberg.
«Τα εκλογικά αποτελέσματα ήταν άλλο ένα βαρύ πλήγμα για τον Scholz και τη βαθιά αντιδημοφιλή κυβέρνησή του και υπογράμμισαν τους κινδύνους που αντιμετωπίζει στις εθνικές εκλογές του επόμενου έτους» επισημαίνει το Bloomberg, το οποίο τονίζει ότι λόγω της στασιμότητας της γερμανικής οικονομίας και της ανησυχίας για το μεταναστευτικό, τα ποσοστά του κυβερνώντος συνασπισμού (Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα Γερμανίας (SPD), Πράσινοι και Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα FDP) «έπεσαν σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ».
Όπως αναφέρεται, ο βιομηχανικός τομέας της Γερμανίας συνεχίζει να αντιμετωπίζει προκλήσεις και «η έλλειψη επενδύσεων σε βασικές υποδομές τις τελευταίες δεκαετίες άφησε μια κληρονομιά που δεν μπορεί να αγνοηθεί».
Σύμφωνα με το Bloomberg, το πλήγμα που δέχθηκε ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Σαξονία και στη Θουριγγία «θα μπορούσε να οδηγήσει σε εκκλήσεις για πρόωρες εκλογές» και επίσης «να αναζωπυρώσει τη συζήτηση σχετικά με το εάν ο Scholz είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ηγηθεί των Σοσιαλδημοκρατών στις εκλογές τον επόμενο Σεπτέμβριο έτος».
To AfD προηγείται με 30,5% στη Θουριγγία ενώ είναι δεύτερη δύναμη με 30% στη Σαξονία, πίσω από το CDU που λαμβάνει το 31,5%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης