Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο FTSE100 -0,15%, αργία στη Wall - Ασταθής μήνας ο Σεπτέμβριος

Μεικτά πρόσημα στις ευρωπαϊκές αγορές, ο FTSE100 -0,15%, αργία στη Wall - Ασταθής μήνας ο Σεπτέμβριος
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,03%
Μεικτά πρόσημα και ήπιες διακυμάνσεις καταγράφηκαν σήμερα 2/9 στις ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, καθώς ξεκίνησε η πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του Σεπτεμβρίου, ενός παραδοσιακά ασταθή μήνα για τις αγορές, με τους επενδυτές να εξετάζουν τις προοπτικές των αγορών.
Στο επίκεντρο βρίσκεται ο θρίαμβος της ακροδεξιάς στα κρατίδια της Θουριγγίας και της Σαξονίας στη Γερμανία, καθώς και τα στοιχεία για τη μεταποίηση. Παρά τις αρχικές ήπιες απώλειες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX έκλεισε με οριακή άνοδο 0,09%.
Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,15%.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 0,03% στις 524,90 μονάδες, με τα περισσότερα περιφερειακά χρηματιστήρια και τομείς να σημειώνουν απώλειες.
Kλειστή λόγω αργίας θα παραμείνει η Wall Street.

Αναλυτικά, το κλείσιμο των ευρωπαϊκών αγορών:

1_781.JPG

Σε ύφεση η βιομηχανία της Ευρωζώνης και τον Αύγουστο 2024 - Δειλά σημάδια ανάκαμψης σε Βρετανία, Ασία

Τα εργοστάσια της ευρωζώνης παρέμειναν σε ύφεση τον Αύγουστο, με τα στοιχεία να δείχνουν ότι η ανάκαμψη μπορεί να απέχει πολύ, αλλά οι κατασκευαστές της Ασίας και της Βρετανίας έδειξαν δειλά σημάδια ανάκαμψης.
Ωστόσο, σύμφωνα με το Reuters, οι αναλυτές λένε ότι οι προοπτικές επιβράδυνσης της ανάπτυξης στις ΗΠΑ, η οποία είναι πιθανό να οδηγήσει σε μείωση των επιτοκίων από τη Fed αυτό το μήνα, και η αβεβαιότητα σχετικά με την έκβαση των προεδρικών εκλογών εκεί θολώνουν τις εμπορικές προοπτικές.
Ο τελικός Δείκτης Υπευθύνων Προμηθειών (PMI) της HCOB για τη μεταποίηση στην ευρωζώνη, που καταρτίζεται από την S&P Global, διαμορφώθηκε στο 45,8 τον Αύγουστο, λίγο πάνω από την προκαταρκτική εκτίμηση 45,6, αλλά πολύ κάτω από το όριο του 50 που διαχωρίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.
«Η τελική μέτρηση του PMI μεταποίησης του Αυγούστου ήταν μια ακόμη ένδειξη ότι η ανάκαμψη του βιομηχανικού τομέα δεν θα είναι ούτε άμεση ούτε έντονη, καθώς ο δείκτης της ευρωζώνης παραμένει κολλημένος σε συρρικνωτικό έδαφος», δήλωσε ο Riccardo Marcelli Fabiani της Oxford Economics.
 
Μείωση επιτοκίων από τη Fed τον Σεπτέμβριο

Οι περιφερειακές αγορές έκλεισαν υψηλότερα την περασμένη Παρασκευή, την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης του Αυγούστου, καθώς οι επενδυτές εξέτασαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό από όλο τον κόσμο και αυξάνονται οι προσδοκίες ότι η Fed θα αρχίσει μειώσεις επιτοκίων τον Σεπτέμβριο.
Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα έδειξαν ότι ο προτιμώμενος δείκτης πληθωρισμού της Fed, ο δείκτης τιμών των προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, αυξήθηκε κατά 0,2% σε μηνιαία βάση τον Ιούλιο και κατά 2,5% σε σχέση με ένα χρόνο πριν.
Το αποτέλεσμα ήταν σύμφωνο με τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.
Εξαιρουμένων των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε επίσης κατά 0,2% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Τα στοιχεία είναι πιθανό να επηρεάσουν την απόφαση των φορέων χάραξης πολιτικής για τα επιτόκια τον Σεπτέμβριο.

Το κλείσιμο των ασιατικών αγορών

2_570.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης