Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σάλος με την Ινδή σύζυγο του υποψηφίου αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικάνων JD Vance – Διχασμένο το κόμμα για την πιθανή «δεύτερη κυρία» των ΗΠΑ

Σάλος με την Ινδή σύζυγο του υποψηφίου αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικάνων JD Vance – Διχασμένο το κόμμα για την πιθανή «δεύτερη κυρία» των ΗΠΑ
Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι προσεγγίσουν μειονοτικές ομάδες, είναι σίγουρο ότι θα νικήσουν στις εκλογές του Νοεμβρίου
Σάλος έχει προκληθεί με την Ινδή σύζυγο του υποψηφίου αντιπροέδρου των Ρεπουμπλικάνων JD Vance.
Το κόμμα φαίνεται διχασμένο για την πιθανή «δεύτερη κυρία» των ΗΠΑ, την Usha Chilukuri Vance.
Αυτή η εικόνα του λευκού, χριστιανού συζύγου της να αποδέχεται την πικάντικη κουζίνα της πατρίδας των γονιών της στη Νότια Ινδία είναι ασυνήθιστη για τους ηγέτες ενός κόμματος του οποίου τα μέλη είναι ακόμη σε μεγάλο βαθμό λευκοί και χριστιανοί.
Η παρουσία της στο RNC πυροδότησε ενθουσιασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε ορισμένους Ινδοαμερικανούς συντηρητικούς, αν και οι περισσότεροι από αυτούς προσδιορίζονται ως Δημοκρατικοί.
Όμως, για όλα όσα η Usha Vance μοιράστηκε για τον γάμο τους που συνδυάζει την ταυτότητά της στην ομιλία της τον περασμένο μήνα στο Μιλγουόκι, η οποία διήρκεσε λίγο περισσότερο από τέσσερα λεπτά, δεν έκανε καμία αναφορά στην ινδουιστική ανατροφή της ή την προσωπική της πίστη και τη διαθρησκειακή τους σχέση – βιογραφικά στοιχεία που αποκάλυψαν την σε απευθείας σύνδεση.
Ενώ ορισμένοι πολιτικοί αναλυτές λένε ότι η ισχυρή παρουσία της ως Ινδουίστρια Αμερικανίδα εξακολουθεί να κάνει την κοινότητα περήφανη, άλλοι αμφισβητούν εάν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα είναι πραγματικά έτοιμο για μια ινδουίστρια δεύτερη κυρία.
Η Usha Vance επιλέγει να παραμείνει σιωπηλή για τη θρησκεία της ενόψει των εκλογών και αρνήθηκε να μιλήσει στο Associated Press σχετικά με αυτό.
Επέλεξε να μην απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το αν είναι Ινδουίστρια ή αν παρακολουθεί τη Θεία Λειτουργία με τον καθολικό σύζυγό της, έναν ενήλικα που προσηλυτίστηκε στην πίστη ή σε ποια θρησκευτική παράδοση μεγαλώνουν τα τρία παιδιά της.
Μεγαλωμένη στο Σαν Ντιέγκο από μετανάστες γονείς, και οι δύο καθηγητές, σε ένα ινδουιστικό σχολίο, η Usha Vance επιβεβαίωσε ότι ένα από τα παιδιά τους έχει ένα ινδικό όνομα και αυτή και ο JD Vance παντρεύτηκαν με τα δύο τυπικά.
Το ζευγάρι γνωρίστηκε ως φοιτητές στο Yale Law School.
Το ινδουιστικό της υπόβαθρο θα μπορούσε να προσελκύσει ορισμένους ψηφοφόρους της Νότιας Ασίας, κάτι που θα μπορούσε να προσθέσει αξία σε πολιτείες με μεγαλύτερες κοινότητες της Νότιας Ασίας, όπως η Αριζόνα, η Τζόρτζια και η Βόρεια Καρολίνα, δήλωσε η Dheepa Sundaram, καθηγήτρια Ινδουιστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ.
Η Sundaram υποστήριξε ότι ενώ ορισμένοι Ινδοί και Ινδουιστές συντηρητικοί μπορεί να είναι πρόθυμοι να αγκαλιάσουν την Usha Vance, αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί μέρος της στρατηγικής του κόμματος που αντιμετωπίζει το κοινό.
«Για μένα φαίνεται ότι η ινδουιστική της ταυτότητα είναι περισσότερο υποχρέωση παρά περιουσιακό στοιχείο», είπε.
«Φαίνεται επίσης ότι η καμπάνια θέλει να το έχει και με τους δύο τρόπους: η Usha μπορεί να είναι Ινδουίστρια, κάτι που είναι υπέροχο, αλλά δεν θέλουμε να το συζητήσουμε».
Κατά την Sundaram η Usha Vance θα απευθυνόταν ιδιαίτερα σε εκείνους τους Ινδουιστές Αμερικανούς που υποστηρίζουν την πολιτική του Ινδού πρωθυπουργού Narendra Modi, υπό τον οποίο ο ινδουιστικός εθνικισμός έχει αυξηθεί.

Οι διαιρέσεις

Υπάρχουν βαθιές διαιρέσεις σε ορισμένες κοινότητες Ινδιάνων Αμερικής σχετικά με ζητήματα όπως οι φόροι, η εκπαίδευση, οι σχέσεις με την Ινδία και η νομοθεσία κατά των διακρίσεων των καστών που κέρδισαν δυναμική στο Σιάτλ και την Καλιφόρνια.
Η κάστα είναι ένα τμήμα ανθρώπων με βάση τη γέννηση ή την καταγωγή και οι εκκλήσεις για παράνομες διακρίσεις που σχετίζονται με τον νόμο αυξάνονται στις Η.Π.Α.
Περίπου 7 στους 10 Ινδοαμερικανούς ταυτίζονται ή κλίνουν προς το Δημοκρατικό Κόμμα, ενώ περίπου 3 στους 10 ταυτίζονται ή κλίνουν προς το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, σύμφωνα με έρευνες του Pew Research Center που διεξήχθησαν το 2022 και το 2023.
Έρευνες AAPI Data/AP-NORC διαπίστωσαν ότι λιγότεροι από 1 στους 10 Αμερικανούς της Νότιας Ασίας εμπιστεύονται το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα έναντι των Δημοκρατικών σε βασικά ζητήματα όπως οι αμβλώσεις, η πολιτική για τα όπλα και η κλιματική αλλαγή, ενώ περίπου οι μισοί ή περισσότεροι εμπιστεύονται το Δημοκρατικό Κόμμα περισσότερο από τους Ρεπουμπλικάνους.
Ωστόσο, η Usha Vance, «μια δεύτερη κυρία που μοιάζει με εμάς και μιλάει σαν εμάς», μπορεί να βοηθήσει να τραβήξει την προσοχή ενός μπλοκ ψηφοφόρων που ήταν δύσκολο να προσεγγίσουν οι Ρεπουμπλικάνοι, δήλωσε ο γερουσιαστής της Πολιτείας του Οχάιο Niraj Antani, ένας Ρεπουμπλικανός και Ινδουαμερικανός που είναι το νεότερο μέλος της πολιτειακής γερουσίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης