Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στηρίζουν την πολυμερή προσέγγιση των BRICS – Oι ευκαιρίες σε εμπόριο και ανάπτυξη

Τα  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στηρίζουν την πολυμερή προσέγγιση των BRICS – Oι ευκαιρίες σε εμπόριο και ανάπτυξη
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσχώρησαν στους BRICS επειδή η χώρα ενδιαφέρεται να οικοδομήσει έναν εποικοδομητικό διάλογο με διάφορους συμμετέχοντες στη διεθνή κοινότητα, ο οποίος θα συμβάλει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε ο Younis Haji Al Khoori, αναπληρωτής Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών
Μετά την ένταξή τους στην ομάδα τω ν BRICS, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενδιαφέρονται για την ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων με τα μέλη της ομάδας, δήλωσε ο Younis Haji Al Khoori, Αναπληρωτής Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών σε συνέντευξή του στο πρακτορείο ειδήσεων WAM τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024.
«Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στοχεύουν να ενισχύσουν την οικονομική συνεργασία με τα κράτη της ομάδας της BRICS εντοπίζοντας ευκαιρίες για την ενίσχυση του εμπορίου, την προώθηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας και την υποστήριξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης», είπε ο αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κυβέρνηση των ΗΑΕ διερευνά τη συνεργασία με τους BRICS σε φορολογικά και τελωνειακά ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της αμοιβαίας διοικητικής βοήθειας στα τελωνεία, της ανταλλαγής δεδομένων, της συνεργασίας με εκπαιδευτικά κέντρα και της τεχνικής συνεργασίας στη φορολογική διοίκηση για την ενίσχυση της φορολογικής ψηφιοποίησης.
Τον Αύγουστο του 2023, 6 νέα μέλη προσκλήθηκαν να ενταχθούν στον όμιλο BRICS, συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής, αλλά στα τέλη Δεκεμβρίου αρνήθηκε να ενταχθεί. Πέντε νέα μέλη - η Αίγυπτος, το Ιράν, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Σαουδική Αραβία και η Αιθιοπία - άρχισαν να εργάζονται στο BRICS την 1η Ιανουαρίου υπό την προεδρία της Ρωσίας.

Πολυμερής προσέγγιση και εποικοδομητικός διάλογος

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσχώρησαν στους BRICS επειδή η χώρα ενδιαφέρεται να οικοδομήσει έναν εποικοδομητικό διάλογο με διάφορους συμμετέχοντες στη διεθνή κοινότητα, ο οποίος θα συμβάλει στην ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, δήλωσε ο Younis Haji Al Khoori, Αναπληρωτής Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών. συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων WAM.
«Η ένταξη των ΗΑΕ στην ομάδα BRICS έχει ενσωματώσει τη δέσμευσή τους για πολυμερή προσέγγιση και εποικοδομητικό διάλογο, με στόχο την υποστήριξη της ανάπτυξης, της ευημερίας και της ευημερίας για τα έθνη σε όλο τον κόσμο και θεσμούς για να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα και τη βιωσιμότητα της οικονομίας της και να διερευνήσουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης», επισήμανε ο αξιωματούχος.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι αρχές των Εμιράτων επιδιώκουν να δείξουν την αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών τους σε παγκόσμιο επίπεδο.
Η ένταξη στις BRICS είναι σύμφωνη με τη στρατηγική που αποσκοπεί στην ενίσχυση του ρόλου της χώρας ως πλατφόρμας για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομικής συνεργασίας, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης