Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τρόμος στους Αμερικανούς - Αποκαλύφθηκε το νέο πυρηνικό διηπειρωτικό υπερόπλο της Ρωσίας - Απεριόριστο βεληνεκές

Τρόμος στους Αμερικανούς - Αποκαλύφθηκε το νέο πυρηνικό διηπειρωτικό υπερόπλο της Ρωσίας - Απεριόριστο βεληνεκές
Αμερικανοί ερευνητές βρήκαν πιθανή τοποθεσία εκτόξευσης του νέου πυρηνικού πυραύλου της Ρωσίας
Τον χώρο ανάπτυξης του νέου πυρηνικού υπερόπλου της Ρωσίας, του διηπειρωτικού πυραύλου κρουζ 9M370 Burevestnik, που διαφημίζεται από τον Πρόεδρο Vladimir Putin ως «ανίκητο», λένε ότι εντόπισαν δύο Αμερικανοί ερευνητές, σύμφωνα με το Reuters.
Το όπλο, που ονομάστηκε SSC-X-9 Skyfall από το ΝΑΤΟ, έχει σχεδόν απεριόριστο βεληνεκές και μπορεί να σπάσει την αντιπυραυλική άμυνα των ΗΠΑ.
Ωστόσο, ορισμένοι δυτικοί εμπειρογνώμονες αμφισβητούν τους ισχυρισμούς του και τη στρατηγική αξία του Burevestnik, λέγοντας ότι δεν θα προσθέσει δυνατότητες που δεν έχει ήδη η Μόσχα.
Με εικόνες που τραβήχτηκαν στις 26 Ιουλίου από την Planet Labs, μια εμπορική δορυφορική εταιρεία, δύο ερευνητές εντόπισαν εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών κεφαλών γνωστή με δύο ονόματα (Vologda-20 και Chebsara).
Η εγκατάσταση βρίσκεται 295 μίλια (475 χλμ.) βόρεια της Μόσχας.
Ο αναλυτής στον οργανισμό Έρευνας CNA, Decker Eveleth, βρήκε δορυφορικές εικόνες και προσδιόρισε αυτό το οποίο εκτίμησε ότι είναι εννέα οριζόντιες εξέδρες εκτόξευσης υπό κατασκευή.

Τι σημαίνει η ανακάλυψη αυτή

Ο εντοπισμός μιας πιθανής θέσης εκτόξευσης υποδηλώνει ότι η Ρωσία συνεχίζει να αναπτύσσει τον πύραυλο μετά από μια σειρά δοκιμών τα τελευταία χρόνια, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ένας δεύτερος ερευνητής, ο Jeffery Lewis του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών Middlebury στο Μοντερέι.
Ο Hans Cristensen, μέλος της Ομοσπονδίας Αμερικανών Επιστημόνων, ο οποίος μελέτησε επίσης τις εικόνες της Vologda-20, ανέφερε ότι φαίνεται να υπάρχουν εξέδρες εκτόξευσης και άλλα χαρακτηριστικά, «πιθανώς» που σχετίζονται με το Burevestnik.
Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν μπορεί να κάνει μια οριστική εκτίμηση, επειδή η Μόσχα δεν τοποθετεί συνήθως εκτοξευτές πυραύλων δίπλα στην αποθήκευση πυρηνικών κεφαλών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης