Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ένα ακόμη πρόβλημα για τις ΗΠΑ - Οι γέφυρες κινδυνεύουν με κατάρρευση λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη

Ένα ακόμη πρόβλημα για τις ΗΠΑ - Οι γέφυρες κινδυνεύουν με κατάρρευση λόγω της υπερθέρμανσης του πλανήτη
«Η ακραία ζέστη και οι αυξημένες πλημμύρες που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, επιταχύνουν την καταστροφή των αμερικανικών γεφυρών»
Σχετικά Άρθρα
Η υπερθέρμανση του πλανήτη επιταχύνει σημαντικά τη φθορά των γεφυρών και θα μπορούσε να οδηγήσει σε καταρρεύσεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times.
«Η ακραία ζέστη και οι αυξημένες πλημμύρες που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή, επιταχύνουν την καταστροφή των αμερικανικών γεφυρών. Το αποτέλεσμα είναι μια αυξανόμενη απειλή για την ασφαλή μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών σε ολόκληρη τη χώρα», σχολιάζει η αμερικανική εφημερίδα, προειδοποίησαν ότι η υποβάθμιση των γεφυρών της χώρας επηρεάζει ήδη το κόστος των αγαθών και των αλυσίδων εφοδιασμού στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Όπως αναφέρει ο Paul Chinovsky, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο, ουκ ολίγες αμερικανικές γέφυρες δεν έχουν σχεδιαστεί για την ασυνήθιστη ζέστη των τελευταίων ετών. Οι ξαφνικές μεταβολές της θερμοκρασίας προκαλούν τις δομές να διαστέλλονται και να συστέλλονται συνεχώς, συμβάλλοντας στη φθορά τους.
«Το κλείσιμο γεφυρών αναμένεται να γίνει πολύ πιο συνηθισμένο σε ολόκληρη τη χώρα τις επόμενες δεκαετίες», κατέληξαν οι συντάκτες του άρθρου.
Αυτό το καλοκαίρι, υπήρξαν αρκετά περιστατικά που σχετίζονται με τη φθορά γεφυρών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για παράδειγμα, τον Ιούλιο στη Νέα Υόρκη, η υπερυψωμένη γέφυρα στα στενά του Harlem δεν μπορούσε να κατέβει για αρκετές ώρες. Στο Maine, αναγκάστηκαν να κλείσουν μια γέφυρα στην πόλη Lewisohn λόγω βλάβης που προκλήθηκε από τη ζέστη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης