Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κεραυνοί Zakharova κατά ΗΠΑ για τις κυρώσεις στα ρωσικά ΜΜΕ - «Θέλουν να εξαφανίσουν κάθε διαφωνία»

Κεραυνοί Zakharova κατά ΗΠΑ για τις κυρώσεις στα ρωσικά ΜΜΕ - «Θέλουν να εξαφανίσουν κάθε διαφωνία»
Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προβεί σε αντίποινα κατά αμερικανικών μέσων ενημέρωσης
Οι επιθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης αποτελούν μέρος της καλά επεξεργασμένης εκστρατείας των ειδικών υπηρεσιών για την «αποστείρωση» του εθνικού πληροφοριακού χώρου από κάθε εκδήλωση διαφωνίας, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Προφανώς, αυτές οι καλά επεξεργασμένες ενέργειες δημιουργούν ένα μιντιακό υπόβαθρο για την εφαρμογή των αντίστοιχων αποφάσεων της εκστρατείας», δήλωσε στους δημοσιογράφους όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του ρωσικού ομίλου μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και των θυγατρικών του - RIA Novosti, RT, TV-Novosti, Ruptly και Sputnik.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σχετικά με τα αμερικανικά μέτρα, η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή των ΗΠΑ «κυνήγι μαγισσών» και τόνισε ότι έχει στόχο να φοβίσει τον αμερικανικό πληθυσμό.

Αντίποινα

Η Ρωσία
ανακοίνωσε σήμερα ότι θα προβεί σε αντίποινα κατά αμερικανικών μέσων ενημέρωσης ως απάντηση στην απαγγελία κατηγοριών στις ΗΠΑ κατά στελεχών του ρωσικού δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου RT, στα οποία η Ουάσινγκτον προσάπτει ότι προσπάθησαν να επηρεάσουν τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

«Όταν οι αρχές καταφεύγουν σε τέτοιους πρωτόγονους τρόπους για να επηρεάσουν τους ψηφοφόρους, αυτό είναι παρακμή των ‘φιλελεύθερων δημοκρατιών’», σημείωσε, τονίζοντας ότι «θα υπάρξει απάντηση».
«Προειδοποιούμε ότι οι απόπειρες απέλασης Ρώσων δημοσιογράφων από την επικράτεια των ΗΠΑ, η δημιουργία απαράδεκτων συνθηκών για την εργασία τους ή οποιαδήποτε άλλη μορφή παρεμπόδισης των δραστηριοτήτων τους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των εργαλείων έκδοσης βίζας, θα αποτελέσουν τη βάση για τη λήψη συμμετρικών και/ή ασύμμετρων μέτρων αντιποίνων κατά των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης», πρόσθεσε.
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι επιβάλλει κυρώσεις στη Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του ρωσικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα RT, και στους αναπληρωτές της - τον Anton Anisimov και την Elizaveta Brodskaya.

Επιπλέον, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει περιορίσει τον όμιλο μέσων ενημέρωσης Rossiya Segodnya και τις θυγατρικές του - RIA Novosti, RT, TV-Novosti, Ruptly και Sputnik, χαρακτηρίζοντάς τις ως «ξένες αποστολές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης