Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο ιδρυτής του Telegram απέρριψε τη διπλωματική βοήθεια από Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ο ιδρυτής του Telegram απέρριψε τη διπλωματική βοήθεια από Ρωσία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Το Telegram δεν ήταν τέλειο, τόνισε ο Durov, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε κατάχρηση που σχετίζεται με την εφαρμογή
(upd) Ο ιδρυτής του Telegram, Pavel Durov, απέρριψε τη διπλωματική βοήθεια είτε από τη Ρωσία είτε από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανέφερε στο Politico Γάλλος αξιωματούχος.
«Ο ενδιαφερόμενος αρνήθηκε τη ρωσική προξενική προστασία και μια προξενική επίσκεψη στα Εμιράτα, αλλά συμφώνησε να ενημερώνεται η πρεσβεία των Εμιράτων για την κατάστασή του», δήλωσε ο αξιωματούχος.
Ο Durov συνελήφθη στο αεροδρόμιο Λε Μπουρζέ στις 24 Αυγούστου. Στις 28 Αυγούστου έληξε η προσωρινή του κράτηση.
Ο επιχειρηματίας παραδόθηκε σε δικαστήριο, όπου ο εισαγγελέας απήγγειλε κατηγορίες για έξι αδικήματα, στα οποία περιλαμβάνεται η συνέργεια στη διαχείριση διαδικτυακής πλατφόρμας που επέτρεπε παράνομες συναλλαγές, που διαπράχθηκαν στο πλαίσιο εγκληματικής ομάδας.
Το αδίκημα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας του Παρισιού, τιμωρείται με φυλάκιση έως και 10 ετών και πρόστιμο 500, 000 ευρώ. Με απόφαση ανακριτή, ο επιχειρηματίας τέθηκε υπό δικαστική επιτήρηση με υποχρέωση καταβολής εγγύησης ύψους 5 εκατ. ευρώ.
Πρέπει επίσης να εμφανίζεται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα και του απαγορεύεται να εγκαταλείψει τη Γαλλία.
Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova δήλωσε ότι οι Ρώσοι διπλωμάτες έκαναν ό,τι έπρεπε σχετικά με την κατάσταση γύρω από την κράτηση του Durov και ότι η Ρωσία είχε ζητήσει και προξενική πρόσβαση.
Η ρωσική πρεσβεία στη Γαλλία δήλωσε στο TASS ότι θα προσπαθήσει να προστατεύσει τα δικαιώματα του Durov και να διασφαλίσει ότι θα έχει πρόσβαση σε προξενικές υπηρεσίες, αλλά ότι «η γαλλική πλευρά έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να συνεργαστεί σε αυτό το θέμα».

Οι πρώτες δηλώσεις Durov μετά τη σύλληψή του - Λάθος των Γάλλων, το Telegram δεν είναι «παράδεισος των αναρχικών»

Ο ιδρυτής της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, Pavel Durov, ο οποίος τελεί υπό έρευνα στη Γαλλία, δήλωσε ότι οι γαλλικές αρχές θα έπρεπε να είχαν προσεγγίσει την εταιρεία του με τις καταγγελίες τους, αντί να τον συλλάβουν, χαρακτηρίζοντας τη σύλληψη «άστοχη».
Ο Durov, γράφοντας στο κανάλι του στο Telegram νωρίς την Παρασκευή, στα πρώτα δημόσια σχόλιά του μετά την κράτησή του τον περασμένο μήνα, αρνήθηκε οποιαδήποτε υπόνοια ότι η εφαρμογή ήταν ένας «αναρχικός παράδεισος».
Ο ρωσικής καταγωγής πολυεκατομμυριούχος δήλωσε ότι η έρευνα σχετικά με την εφαρμογή ήταν απρόσμενη, καθώς οι γαλλικές αρχές είχαν πρόσβαση σε μια «καυτή γραμμή» που βοήθησε να δημιουργηθεί και θα μπορούσαν να επικοινωνήσουν με τον εκπρόσωπο της Telegram στην ΕΕ ανά πάσα στιγμή.
«Εάν μια χώρα είναι δυσαρεστημένη με μια υπηρεσία διαδικτύου, η καθιερωμένη πρακτική είναι να ξεκινά νομική δράση κατά της ίδιας της υπηρεσίας», έγραψε.
«Η χρήση νόμων από την προ smartphone εποχή για να κατηγορηθεί ένας διευθύνων σύμβουλος για εγκλήματα που διαπράττονται από τρίτους στην πλατφόρμα που διαχειρίζεται είναι μια λανθασμένη προσέγγιση».
Το Telegram, είπε, δεν ήταν τέλειο, αλλά αρνήθηκε οποιαδήποτε κατάχρηση που σχετίζεται με την εφαρμογή.
«Αλλά οι ισχυρισμοί ορισμένων μέσων ενημέρωσης ότι το Telegram είναι ένα είδος αναρχικού παραδείσου είναι απολύτως αναληθείς», έγραψε.
«Καταργούμε εκατομμύρια επιβλαβείς αναρτήσεις και κανάλια κάθε μέρα», τόνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης