Τελευταία Νέα
Διεθνή

Όργιο παραπληροφόρησης για την εισβολή των Ουκρανών στο Kursk

Όργιο παραπληροφόρησης για την εισβολή των Ουκρανών στο Kursk
Υπήρξαν περιπτώσεις χρήσης της τεχνολογίας deepfake και πλαστογραφίες επίσημων εγγράφων και ανακοινώσεων
Πάνω από 130 φάρσες, οι οποίες συγκέντρωσαν πάνω από 270 εκατομμύρια προβολές, διαδόθηκαν μετά την ουκρανική εισβολή στην περιοχή του Kursk, ανέφερε το γραφείο Τύπου της περιφερειακής κυβέρνησης.
«Από την έναρξη της εισβολής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ τον Αύγουστο, ο αριθμός των ψευδών ειδήσεων έχει αυξηθεί σημαντικά. Αυτό αποκάλυψε ο Mikhail Shumakov, επικεφαλής του περιφερειακού κέντρου διαχείρισης.
Κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα, συνολικά 134 φάρσες με κάλυψη άνω των 270 εκατομμυρίων προβολών διαδόθηκαν στην περιοχή», ανέφερε το γραφείο Τύπου.

Δήθεν εκκενώσεις, έλλειψη αγαθών και τροφίμων

Πιο συχνά, οι φάρσες περιλάμβαναν αναφορές για δήθεν εκκενώσεις, έλλειψη αγαθών και τροφίμων, αποτυχίες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και την κατάσταση στον πυρηνικό σταθμό του Kursk.
Υπήρξαν περιπτώσεις χρήσης της τεχνολογίας deepfake και πλαστογραφίες επίσημων εγγράφων και ανακοινώσεων.
«Δημιουργούν ψεύτικες διαδικτυακές σελίδες αξιωματούχων και περιφερειακών διοικήσεων.
Έχουμε μάθει να τους εντοπίζουμε και να τους εκθέτουμε και προτρέπουμε τους πολίτες να είναι πιο προσεκτικοί και να ελέγχουν πάντα κάθε πληροφορία», δήλωσε ο Shumakov, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου.
Ο αξιωματούχος υπογράμμισε ότι ο αριθμός των ψεύτικων ειδήσεων σχετικά με τις εκλογές μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες.
Οι αρχές προτρέπουν τους κατοίκους της περιοχής να βασίζονται μόνο σε επίσημες πηγές πληροφόρησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης