Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ουκρανικό μέτωπο καταρρέει – Υποχωρούν στο Kursk οι Ουκρανοί, ηττώνται σε Kupyansk, Toretsk, Pokrovsk, Ugledar

Το Ουκρανικό μέτωπο καταρρέει – Υποχωρούν στο Kursk οι Ουκρανοί, ηττώνται σε Kupyansk, Toretsk, Pokrovsk, Ugledar
Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν περιορισμένες θέσεις στην κατεύθυνση του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων και προελάσεων στην περιοχή στις 6 Σεπτεμβρίου
Οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν πρόσφατα χαμένες θέσεις στην περιφέρεια Kursk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών σε όλη την ουκρανική προεξέχουσα περιοχή στις 6 Σεπτεμβρίου.
Το γεωγραφικό υλικό υποδεικνύει ότι οι ρωσικές δυνάμεις ανέκτησαν πρόσφατα θέσεις βορειοανατολικά του Zhuravli (ανατολικά του Korenevo).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις νοτιοδυτικά του Korenevo κοντά στην Komarovka, κοντά στο Korenevo, ανατολικά του Korenevo κοντά Matveyevka και Olgovka, βορειοδυτικά της Sudzha κοντά στη Malaya Loknya και το Pogrebki, βόρεια της Sudzha κοντά στο Russkoye Porechnoye. βορειοανατολικά της Sudzha κοντά Martynovka, και νοτιοανατολικά της Sudzha κοντά στην Cherkasskaya Konopelka και στο Borki.
Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν άλλη μια ρωσική διάβαση σε ποτάμι στην περιοχή του Glushkovsky Raion (δυτικά του Korenevo).
Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης συνεχίζουν να προσπαθούν να φτάσουν στον αυτοκινητόδρομο 38K-017 (Kursk City-Rylsk) και ότι οι ρωσικές
Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις «ελέγχουν» περισσότερα από 1.300 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιφέρεια Kursk που αναλογούν σε 100 οικισμούς αλλά το ISW έχει παρατηρήσει ότι ελέγχουν 49 οικισμούς.

Προελαύνουν προς Kupyansk οι Ρώσοι

Ρωσικές πηγές συνέχισαν να ισχυρίζονται ότι οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά του Kupyansk, μάλιστα προχώρησαν έως και 900 μέτρα βαθιά δυτικά και έως και 300 μέτρα νότια Pishchane (νοτιοανατολικά του Kupyansk).
Επίσης προέλασαν κατά μήκος ενός μετώπου πλάτους τεσσάρων χιλιομέτρων και 900 μέτρων σε βάθος βόρεια και ανατολικά της Stelmakhivka (νοτιοανατολικά του Kupyansk) και απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις 1,5 χιλιόμετρο από θέσεις βορειοδυτικά της Synkivka (βορειοανατολικά του Kupyansk).

Έπεσε η πόλη Toretsk, συνεχίζεται η προέλαση των Ρώσων

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν πρόσφατα εντός του Toretsk εν μέσω συνεχιζόμενων μαχών στις 6 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύτηκαν στις 5 Σεπτεμβρίου διευκρίνισαν περαιτέρω τη μέγιστη οπτικά επιβεβαιωμένη έκταση της ρωσικής μπροστινής γραμμής των δικών τους στρατευμάτων στο βόρειο και ανατολικό Niu York, βόρεια του Niu York και στην ανατολική Nelipivka (όλα νότια του Toretsk).
Η Ουκρανική Ταξιαρχία Azov δήλωσε στις 6 Σεπτεμβρίου ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο ενός απροσδιόριστου τμήματος του Niu York, υποδηλώνοντας ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν ασκούν έλεγχο σε ολόκληρο το Niu York.
Το ISW δεν έχει παρατηρήσει πρόσφατα δημοσιευμένα πλάνα των ουκρανικών δυνάμεων που επιχειρούν στο Niu York, αλλά θα συνεχίσει να ενημερώνει τους χάρτες του καθώς διατίθενται περισσότερες πληροφορίες.
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στο νότιο Toretsk και κοντά στο Druzhba (βορειοανατολικά του Toretsk).

Οι Ρώσοι ετοιμάζουν την χαριστική βολή στο Pokrovsk

Οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν περιορισμένες θέσεις στην κατεύθυνση του Pokrovsk εν μέσω συνεχιζόμενων ρωσικών επιθετικών επιχειρήσεων και προελάσεων στην περιοχή στις 6 Σεπτεμβρίου.
Γεωγραφικά πλάνα υποδεικνύουν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν θέσεις στη νοτιοδυτική Halytsynivka και στη δυτική Mykhailivka (και τα δύο νοτιοανατολικά του Pokrovsk).
Ωστόσο οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Halytsynivka και πλησιάζουν στα νότια προάστια του Ukrainsk (και τα δύο νοτιοανατολικά του Pokrovsk).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης