Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σιωπηρή ανοχή στον Barnier από την Marine Le Pen – Δεν θα θέσουμε εμπόδια, συμφωνούμε για μετανάστευση

Σιωπηρή ανοχή στον Barnier από την Marine Le Pen – Δεν θα θέσουμε εμπόδια, συμφωνούμε για μετανάστευση
«Είναι αναμφισβήτητο ότι ο Michel Barnier φαίνεται να έχει την ίδια θέση με εμάς για τη μετανάστευση», δήλωσε η Marine Le Pen σε γαλλική εφημερίδα
Η Γαλλίδα ακροδεξιά ηγέτης Marine Le Pen έδωσε την πιο ξεκάθαρη ένδειξη μέχρι τώρα ότι σκοπεύει να συνεργαστεί με τον νέο πρωθυπουργό της χώρας, Michel Barnier, σε συνέντευξή της την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024 στη La Tribune.
«Δεν επιθυμούμε να προκαλέσουμε εμπόδια», είπε η Le Pen σχετικά με την επιλογή του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron για τη διαδοχή του Gabriel Attal, μετά τις εκλογές του καλοκαιριού.
Ο Barnier είχε μια μακρά πολιτική καριέρα, μεταξύ άλλων ως υπουργός και ως Ευρωπαίος Επίτροπος, αλλά έκανε το όνομά του ως επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Brexit.
Η στάση του για τη μετανάστευση θα μπορούσε να αποδειχθεί κρίσιμη για την εξασφάλιση τουλάχιστον σιωπηρής υποστήριξης από την ακροδεξιά στο κοινοβούλιο.
Ο Barnier είναι στο δεξιό κόμμα των Ρεπουμπλικανών και στο παρελθόν έχει προτείνει «να σταματήσει η μη ευρωπαϊκή μετανάστευση για τρία έως πέντε χρόνια», μια στάση κοντά σε αυτή της Le Pen.
«Είναι αναμφισβήτητο ότι ο Michel Barnier φαίνεται να έχει την ίδια θέση με εμάς για τη μετανάστευση», επισήμανε η Le Pen στη γαλλική εφημερίδα.
Η σιωπηρή υποστήριξη -ή τουλάχιστον η μη απόρριψη του ακροδεξιού ηγέτη- έχει σημασία λόγω της εκλογικής αριθμητικής στο νέο γαλλικό κοινοβούλιο, το οποίο είναι ευρέως χωρισμένο μεταξύ της αριστεράς, της δεξιάς και του κέντρου.
Η επιλογή του Macron για τη θέση του πρωθυπουργού  πρέπει να είναι σε θέση να επιβιώσει μιας ψήφου δυσπιστίας.
Η αριστερή ομάδα, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο, έχει ήδη απορρίψει τον διορισμό του Michel Barnier, με το μεγαλύτερο κόμμα στη συμμαχία, το κίνημα η Ανυπόταχτη Γαλλία του Jean-Luc Mélenchon να διατυπώνει τη μορφή ότι «οι εκλογές είχαν κλαπεί».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης