Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατέρρευσαν οι εξαγωγές LNG από τις ΗΠΑ στην ΕΕ, πτώση -36%, μεγάλη μείωση εσόδων

Κατέρρευσαν οι εξαγωγές LNG από τις ΗΠΑ στην ΕΕ, πτώση -36%, μεγάλη μείωση εσόδων
Τα έσοδα των ΗΠΑ από τις προμήθειες LNG στην Ευρωπαϊκή Ένωση πέφτουν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021
Μεγάλη πτώση καταγράφουν οι εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τις ΗΠΑ με την πτώση να φθάνει το 36%.
Τον Ιούλιο 2024, οι Ηνωμένες Πολιτείες μείωσαν απότομα τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, γι' αυτό και τα εισοδήματα των προμηθευτών μειώθηκαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2021, σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων της αμερικανικής στατιστικής υπηρεσίας από την RIA Novosti.
Έτσι, τα έσοδα από τις εξαγωγές LNG μειώθηκαν κατά 15% σε μηνιαία βάση και κατά 36% σε ετήσια βάση - στα 791,4 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτή ήταν η χαμηλότερη τιμή από τον Νοέμβριο του 2021.
002_1.jpg
Ο κύριος λόγος της πτώσης είναι η μείωση των προμηθειών κατά 18% σε σύγκριση με τον Ιούνιο και κατά ένα τρίτο σε σύγκριση με πέρυσι.
Ως αποτέλεσμα, οι εξαγωγές προς την ΕΕ αντιπροσώπευαν μόνο το ένα τρίτο του συνόλου, ενώ τον Ιούνιο έφτασαν το 38,4% και ένα χρόνο νωρίτερα - 49%.
Συνολικά, τους πρώτους επτά μήνες του τρέχοντος έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες πούλησαν LNG αξίας 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε Ευρωπαίους, ποσοστό 29% λιγότερο από πέρυσι σε νομισματικούς όρους.
Αυτό συνέβη στο πλαίσιο της μείωσης του μεριδίου της ΕΕ στις προμήθειες των ΗΠΑ κάτω από το μισό - στο 44,1% (ένα χρόνο νωρίτερα ήταν 51,6%).
Ταυτόχρονα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αύξησαν τις προμήθειες στην Ασία κατά μιάμιση φορά, με αποτέλεσμα το μερίδιο αυτής της περιοχής να φτάσει το 36% έναντι 25% ένα χρόνο νωρίτερα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης