Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Οι ΗΠΑ θέλουν να σπάσουν τον άξονα Ρωσίας – Ιράν με fake news για βαλλιστικούς πυραύλους»

«Οι ΗΠΑ θέλουν να σπάσουν τον άξονα Ρωσίας – Ιράν με fake news για βαλλιστικούς πυραύλους»
Διαψεύδει εκ νέου η Μόσχα τα περί παροχής ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων
Οι ΗΠΑ προσπαθούν να θέσουν εμπόδια στις σχέσεις Μόσχας – Τεχεράνης με δηλώσεις για υποτιθέμενες παραδόσεις ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία αλλά δεν θα τα καταφέρουν.
Αυτό δήλωσε ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Sergey Ryabkov στο περιθώριο Συνόδου Κορυφής στο πλαίσιο των BRICS.
«Η Αμερική θέλει να μπει σφήνα μεταξύ των χωρών μας και να παίξει στο γήπεδο κάποιου άλλου για τα δικά της συμφέροντα.
Δεν θα τα καταφέρει», δήλωσε απαντώντας στο ερώτημα δημοσιογράφου τι προσπαθεί να πετύχει η Ουάσιγκτον με τέτοιες δηλώσεις.
«Η συνεργασία μας άντεξε στη δοκιμασία του χρόνου, δεν περιέχει στοιχεία που α) παραβιάζουν οτιδήποτε από την άποψη των διεθνών νομικών υποχρεώσεων, β) επηρεάζουν κατά κάποιο τρόπο αρνητικά την ασφάλεια οποιουδήποτε ή τις περιφερειακές ισορροπίες», είπε ο Ryabkov.

Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί της Δύσης για ιρανικούς πυραύλους στη Ρωσία

Ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya χαρακτήρισε αβάσιμους υπαινιγμούς τους ισχυρισμούς της Δύσης ότι το Ιράν προμήθευε τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας στις 13 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ισχυρισμοί παρουσιάζονται από τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου για να δώσουν το πρόσχημα στην Ουκρανία να χτυπήσει με τα όπλα τους βαθιά στο ρωσικό έδαφος.
Η Μόσχα και η Τεχεράνη έχουν επανειλημμένα απορρίψει τους ισχυρισμούς περί ιρανικών όπλων που παρέχονται στη Ρωσία για χρήση στην Ουκρανία.
Στις 11 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Abbas Araghchi ξεκαθάρισε ότι  η Τεχεράνηδεν προμήθευσε τη Ρωσία με βαλλιστικούς πυραύλους και πως οι ΗΠΑ και η Ευρώπη βασίζονται σε αναξιόπιστες πληροφορίες.
Η Μόσχα φιλοξενεί τη σύνοδο κορυφής των μέσων ενημέρωσης BRICS στις 13-17 Σεπτεμβρίου.
Η σύνοδος συγκεντρώνει τους επικεφαλής των κορυφαίων μέσων ενημέρωσης από τα κράτη μέλη του ομίλου και τις χώρες που έχουν υποβάλει αίτηση για ένταξη στους BRICS.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης