Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε την ελευθερία του λόγου σε έναν πολυ-πολικό κόσμο

Putin: Είναι σημαντικό να προστατεύσουμε την ελευθερία του λόγου σε έναν πολυ-πολικό κόσμο
Το μήνυμα για την 120ή επέτειο από την ίδρυση του TASS
Ο κόσμος διέρχεται μια δύσκολη περίοδο διαμόρφωσης της πολυπολικότητας και υπό τις παρούσες συνθήκες είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προστατεύσουμε την πραγματική ελευθερία του λόγου, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα προς τους καλεσμένους σε εκδήλωση με την ευκαιρία της 120ή επετείου από την ίδρυση του TASS, συμπεριλαμβανομένων των συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής των ΜΜΕ των BRICS.
Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ακριβώς αυτό που αντανακλά διαφορετικές απόψεις, επιτρέπει σε κάποιον να βρει συμβιβασμούς και να λύσει παγκόσμια προβλήματα, αναφέρει το Κρεμλίνο.
Μια τέτοια διεθνής αλληλεπίδραση εξυπηρετεί κοινούς στόχους.
Τώρα, όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η περίπλοκη διαδικασία σχηματισμού της πολυπολικότητας, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να προστατευθούν οι αρχές της αξιόπιστης πληροφόρησης. Γνήσια ελευθερία του λόγου, η οποία, αντικατοπτρίζοντας διαφορετικές απόψεις, μας επιτρέπει να αναζητούμε συμβιβασμούς και κοινές προσεγγίσεις για την επίλυση παγκόσμιων προβλημάτων », είπε ο Putin.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Κρατικής Δούμας, ηγέτης του LDPR, Leonid Slutsky , δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ενεργοποιήσει την «αυτοκρατορία του ψεύδους» με πλήρη ισχύ, πολεμώντας την αλήθεια.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό υποδεικνύεται από κυρώσεις κατά του ομίλου μέσων ενημέρωσης RT.
Ο Slutsky είναι σίγουρος ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να παίξουν το ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα, έχοντας την ψευδαίσθηση της δικής τους ανωτερότητας. Ο πολιτικός πρόσθεσε ότι η Ουάσιγκτον μάχεται κατά της ελευθερίας του λόγου.
Έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στο έργο του πρακτορείου κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, χαρακτηρίζοντάς το ως «η ηρωική σελίδα του TASS». «Το έργο των ανταποκριτών πρώτης γραμμής, το θάρρος τους και η επιθυμία τους για νίκη δημιούργησαν ένα ανεκτίμητο χρονικό του άθλου των ανθρώπων που συνέτριψαν τον ναζισμό», είπε ο πρόεδρος.

Οι παραδόσεις 

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, το TASS διατηρεί τη συνέχεια των καλύτερων παραδόσεων, αποτελεί πραγματική πηγή προσωπικού για τις νέες γενιές δημοσιογράφων και αναπτύσσεται δυναμικά - όπως απαιτεί η σύγχρονη ψηφιακή εποχή», κατέληξε ο πρόεδρος.
Η ιστορία του πρώτου κρατικού πρακτορείου ειδήσεων της Ρωσίας TASS ξεκίνησε με το Τηλεγραφικό Πρακτορείο της Αγίας Πετρούπολης, του οποίου η πρώτη εργάσιμη ημέρα ήταν η 14 Σεπτεμβρίου (νέο ημερολόγιο) 1904.
Το TASS είναι ένα από τα πιο δημοφιλή πρακτορεία ειδήσεων με ειδήσεις στα Ρωσικά, Αγγλικά, Αραβικά, Ισπανικά, Κινέζικα και Γαλλικά, καθώς και μια εκτενή βάση δεδομένων φωτογραφικού και βίντεο υλικού.
Το πρακτορείο διαθέτει 130 γραφεία στη Ρωσία και στο εξωτερικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης