Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία – Η Μeloni στηρίζει τον Salvini για το μπλόκο σε μετανάστες το 2019 - Έκανε τη δουλειά του, αδιανόητη η καταδίκη

Ιταλία – Η Μeloni στηρίζει τον Salvini για το μπλόκο σε μετανάστες το 2019 - Έκανε τη δουλειά του, αδιανόητη η καταδίκη

Η δικαστική υπόθεση αφορά την απόφαση του Matteo Salvini να μην επιτρέψει - όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών το 2019- την αποβίβαση στην Κάτω Ιταλία 147 μεταναστών και προσφύγων που είχαν διασωθεί από το πλοίο της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms

Οι εισαγγελείς του Παλέρμο της Σικελίας ζήτησαν καταδίκη σε εξαετή φυλάκιση για τον Matteo Salvini, γραμματέα της Lega, αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Meloni και υπουργό Μεταφορών.
Η δικαστική υπόθεση αφορά την απόφαση του Salvini να μην επιτρέψει – όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών τον Αύγουστο του 2019- την αποβίβαση στην Κάτω Ιταλία 147 μεταναστών και προσφύγων που είχαν διασωθεί από το πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms.
Η Giorgia Meloni στήριξε ανοικτά τον Salvini μετά την απόφαση της εισαγγελίας του Παλέρμο τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «είναι αδιανόητο, ένας υπουργός της δημοκρατίας μας να κινδυνεύει να καταδικαστεί σε έξι χρόνια κάθειρξης επειδή έκανε την δουλειά του, υπερασπιζόμενος τα σύνορα του έθνους, έτσι όπως ζήτησαν οι πολίτες με την ψήφο τους».
«Το να μετατρέπεται σε αδίκημα η υποχρέωση να προστατεύεις τα σύνορα της Ιταλίας από την παράνομη μετανάστευση, δημιουργεί ένα σοβαρότατο προηγούμενο. Εκφράζω την πλήρη μου αλληλεγγύη στον Salvini », πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.
Η υπόθεση που δικάστηκε στο Παλέρμο αφορά την απόφασή του να μην επιτρέψει, όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών τον Αύγουστο του 2019, την αποβίβαση στην Κάτω Ιταλία 147 μεταναστών και προσφύγων που είχαν διασωθεί από το πλοίο της ισπανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης Open Arms
«Υπάρχει μια βασική αρχή, η οποία δεν επιδέχεται αμφισβήτησης.
Ανάμεσα στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην προστασία της κυριαρχίας του κράτους, βάσει των δημοκρατικών μας αρχών, πρέπει να υπερισχύουν πάντα τα πρώτα» δήλωσε κατά την αγόρευσή του ο εισαγγελέας Jerry Ferrara .
«Οποιος κινδυνεύει και βρίσκεται στη θάλασσα, πρέπει να διασώζεται.
Ανεξάρτητα από το αν είναι επιβάτης, μέλος του πληρώματος ή μετανάστης», πρόσθεσε.
Ο Matteo Salvini κατηγορείται για στέρηση της ελευθερίας των μεταναστών και για άρνηση να προχωρήσει σε επιβεβλημένες ενέργειες μέσω του κρατικού μηχανισμού.
Από τη μεριά της, η συνήγορος υπεράσπισης του Salvini, Giulia Bongiorno, υπογράμμισε ότι «με τη σημερινή αγόρευσή του, ο εισαγγελέας τάσσεται κατά των κυβερνητικών διαταγμάτων που αφορούν το μεταναστευτικό, κατά της γραμμής βάσει της οποίας πρώτα πρέπει να αποφασίζεται η ανακατανομή των μεταναστών και μόνον στη συνέχεια να ακολουθεί η αποβίβασή τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης