Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ocean - 2024: Στην Αρκτική τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια Krasnoyarsk και Αλέξανδρος Γ'

Ocean - 2024: Στην Αρκτική τα ρωσικά πυρηνικά υποβρύχια Krasnoyarsk και Αλέξανδρος Γ'
Τα υποβρύχια ταξίδεψαν περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες μίλια μέσα από τα νερά έξι θαλασσών, ξεπερνώντας δύσκολες συνθήκες πάγου
Τα πυρηνικά υποβρύχια στρατηγικού σκοπού «Αλέξανδρος Γ΄» και «Krasnoyarsk» πέρασαν στο έδαφος του ανατολικού τομέα της Αρκτικής, μέσω του λεγόμενου «διαδρόμου του πάγου», όπως ανακοίνωσε επίσημα το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
«Το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο πυραύλων <...> "Emperor Alexander III" και το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο "Krasnoyarsk" ολοκλήρωσαν ένα πέρασμα κατά μήκος των πολικών διαδρομών από την επιχειρησιακή ζώνη του Βόρειου Στόλου προς τον ανατολικό τομέα της Αρκτικής», τόνισε στο σχετικό ανακοινωθέν το ρωσικό υπουργείο.
Σημειώνεται ότι τα πυρηνικά υποβρύχια μεταφέρθηκαν στα ύδατα της Αρκτικής προκειμένου να υποστηρίξουν τις δυνάμεις του ρωσικού στόλου του Ειρηνικού στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδίου άσκησης διοίκησης και επιτελείου Ocean-2024.
Τα υποβρύχια ταξίδεψαν περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες μίλια μέσα από τα νερά έξι θαλασσών, ξεπερνώντας δύσκολες συνθήκες πάγου.
Νωρίτερα, το KP.RU ανέφερε ότι η ναυαρχίδα φρεγάτα Admiral Golovko εκτόξευσε έναν πύραυλο Kalibr στο πλαίσιο των ασκήσεων Okean-2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης