Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ινδία δεν υποκύπτει στις αμερικανικές πιέσεις για απαγόρευση των RT και Sputnik – Οι πολίτες θεωρούν τη Ρωσία τον πιο αξιόπιστο σύμμαχο

Η Ινδία δεν υποκύπτει στις αμερικανικές πιέσεις για απαγόρευση των RT και Sputnik – Οι πολίτες θεωρούν τη Ρωσία τον πιο αξιόπιστο σύμμαχο

Δεν «έσπασαν» οι σχέσεις Ρωσίας με την Ινδία, παρά τις προσπάθειες των ΗΠΑ

Σχετικά Άρθρα
ΜΜΕ της Ινδίας επικαλούνται ανώνυμες κυβερνητικές πηγές για να αναφέρουν ότι «οι Αμερικανοί αξιωματούχοι μίλησαν στο Υπουργείο Εξωτερικών για να ενώσουν τις ενέργειές τους ενάντια σε αυτό που αποκαλούν «ρωσική παραπληροφόρηση», ανακαλώντας τις διαπιστεύσεις και ορίζοντας τους δημοσιογράφους τους σύμφωνα με τον «Νόμο για τις Εξωτερικές Αποστολές».
Ωστόσο, ενώ το υπουργείο σιωπά για το θέμα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η συζήτηση για τις κυρώσεις δεν έχει σχέση με την Ινδία».
Οι ΗΠΑ θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η Ινδία δεν θα υποκύψει ποτέ στις απαιτήσεις τους.

Δεκαετίες καλών σχέσεων

Η επί δεκαετίες ρωσο-ινδική στρατηγική εταιρική σχέση αναζωογονήθηκε τα τελευταία δυόμισι χρόνια από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης μετά την ενίσχυση της Ινδίας για να αποτρέψει προληπτικά την δυνητικά δυσανάλογη εξάρτηση της Ρωσίας από την Κίνα.
Ξανά και ξανά, η Ινδία αντιστάθηκε στην αμερικανική πίεση για να αποστασιοποιηθεί από τη Ρωσία.
Στο μέτωπο της ήπιας δύναμης, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το διάσημο Ίδρυμα Ερευνών Observer της Ινδίας στα τέλη του 2022 έδειξε ότι η νεολαία της χώρας τους θεωρούσε τη Ρωσία ως τον πιο αξιόπιστο εταίρο τους.
Εν τω μεταξύ, μια παγκόσμια εταιρεία επιχειρηματικών πληροφοριών με έδρα τις ΗΠΑ επιβεβαίωσε δύο μήνες αργότερα ότι οι ενήλικες θεωρούν τη Ρωσία ως τη χώρα που είναι πιο σωστή σύμμαχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης