Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Χέρι του Θεού πάνω στον… Trump – Θεϊκές διαστάσεις του αποδίδουν οι οπαδοί του

Το Χέρι του Θεού πάνω στον… Trump – Θεϊκές διαστάσεις του αποδίδουν οι οπαδοί του
Πληθαίνει ο αριθμός των Αμερικανών ψηφοφόρων του Trump που πιστεύει ότι ο Θεός είναι ... μαζί του
Μετά και την δεύτερη απόπειρα δολοφονίας του Donald Trump, ολοένα και περισσότεροι οπαδοί του αποδίδουν την επιβίωση του... σε θεϊκή παρέμβαση.
Διότι δεν μπορούν να πιστέψουν πως μπορεί να είναι κανείς τόσο τυχερός ώστε να επιβιώσει από δύο απόπειρες δολοφονίας σε βάρος του - αν και στη δεύτερη περίπτωση στο γήπεδο του γκολφ στο Palm Beach ο δράστης δεν πρόλαβε καν να πυροβολήσει τον Trump, καθώς τον εντόπισαν έγκαιρα οι μυστικοί πράκτορες.

Ο Θεός έχει σχέδιο

Παρόλο αυτά, οι οπαδοί του Trump πιστεύουν πως … «ο Θεός είναι μαζί του».
Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα του Politico.
O Craig Nagy, ιδιοκτήτης αρτοποιείου που φορούσε μπλουζάκι, στο οποίο αναγραφόταν: «Ο Ιησούς είναι ο Σωτήρας μου, ο Trump ο Πρόεδρος μου», υποστήριξε ότι «ο Θεός ξέρει τι χρειαζόμαστε», ενώ ο Αμερικάνος στρατιώτης και υποψήφιος για επίτροπος στην κομητεία Wayne, Tim Long είπε ότι «ο Θεός έχει σχέδιο» και ότι «ο Θεός δίνει στον αμερικανικό λαό μια επιλογή».
Το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι οπαδοί του Trump αποδίδουν την επιβίωση του… σε θεϊκή παρέμβαση σηματοδοτεί μια νέα τάση ενόψει της τελικής ευθείας των προεδρικών εκλογών, η οποία βρίσκει γόνιμο έδαφος στη βάση των υποστηρικτών του.
Η Cheryl Loucks, μια συνταξιούχος νοσοκόμα από το Metamora, φορούσε πουκάμισο με την εικόνα του Trump λίγο αφότου σηκώθηκε από τον πυροβολισμό που δέχθηκε στην Πενσιλβάνια τον περασμένο Ιούλιο, η οποία πλαισιωνόταν από το εδάφιο Ησαΐας 54:17: «Το κάθε όπλο που φτιάχνεται εναντίον σου, θα αποτύχει».
«Ο Κύριος τον προσέχει», είπε η Loucks.

Θρησκευτικός παροξυσμός

Σύμφωνα με το Politico, ο Trump συνέβαλε στο να πυροδοτηθεί αυτός ο θρησκευτικός παροξυσμός.
«Το 2016 είχαμε πολύ πνεύμα.
Το 2020 είχαμε απίστευτο πνεύμα αλλά τότε απογοητευτήκαμε διότι αυτό που συνέβη, δεν θα έπρεπε να επιτραπεί ποτέ να συμβεί στην χώρα μας.
Αλλά ποτέ έως σήμερα δεν έχω δει το πνεύμα όπως το βλέπω αυτή τη στιγμή σε αυτόν τον αγώνα.
Ποτέ» ανέφερε σε πρόσφατη ομιλία του στο Αρκάνσας ο Trump, θέση που εν πολλοίς συμμερίστηκε στην ίδια εκδήλωση και η Sarah Huckabee Sanders, πρώην εκπρόσωπος του Trump όταν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ.
«Ξέρετε ότι η Αριστερά έχει δοκιμάσει ό,τι μπορεί να σκεφτεί.
Προσπάθησαν να παραπέμψουν αυτόν τον πρόεδρο.
Προσπάθησαν να τον ρίξουν στη φυλακή.
Και όχι μία - αλλά δύο φορές - δύο επίδοξοι δολοφόνοι προσπάθησαν να σκοτώσουν αυτόν τον πρόεδρο.
Αλλά είμαστε εδώ για να τους πούμε ένα μικρό μυστικό: ο Θεός δεν τελείωσε με τον Πρόεδρο Trump» υποστήριξε η Sarah Huckabee Sanders.

Επικίνδυνη επιχείρηση

Μάλιστα ο Trump αναγνώρισε ότι η υποψηφιότητα του για Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι μια «επικίνδυνη επιχείρηση».
«Πιστεύουν ότι η οδήγηση αγωνιστικού αυτοκινήτου είναι επικίνδυνη.
Όχι.
Νομίζουν ότι η ιππασία ταύρου - είναι πολύ τρομακτικό σωστά;
Όχι.
Αυτή είναι μια επικίνδυνη επιχείρηση.
Πρέπει να τη διατηρήσουμε ασφαλή» υποστήριξε ο Trump, ο οποίος απέδωσε την επιβίωση του στην Πενσιλβάνια στο γεγονός ότι έτυχε να γυρίσει το κεφάλι του για να παρουσιάσει τον «αγαπημένο του χάρτη όλων των εποχών στην ιστορία», καθώς συζητούσε για τη μετανάστευση.
Αλλά ο Glen Guernsey, Jr, ένας 51χρονος εργαζόμενος της General Motors που παρακολουθούσε την πρώτη του εκδήλωση με τον Trump, επέμεινε ότι η επιβίωσή του δεν είχε καμία σχέση με τους χάρτες.
«Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία», είπε ο Guernsey, ο οποίος είχε ζητήσει από τον Trump να μην επιτεθεί στην Kamala Harris, να μην επαναλάβει τους ισχυρισμούς ότι οι μετανάστες από την Αϊτή τρώνε κατοικίδια αλλά να πει: «Με έσωσαν. Και είμαι εδώ για να σας πω ότι πρέπει να συγχωρούμε. Πρέπει να επαναφέρουμε την χώρα μας σε πιο ήρεμες, ειρηνικές στιγμές. Δεσμεύομαι να συγχωρήσω και να προχωρήσω. Εύχομαι κάθε καλό στην Harris. Δεν στηρίζω τη βία με κανένα τρόπο».

Να πάρουμε την χώρα πίσω

Όμως όταν ο Trump ανέβηκε στη σκηνή, υποστήριξε ότι «μόνο οι σημαντικοί πρόεδροι γίνονται στόχος» ενώ επιστράτευσε το χιούμορ του για να υποβαθμίσει την κακή του τύχη.
Ακόμα και όταν είπε ότι δέχθηκε «ένα πολύ ωραίο τηλεφώνημα» από την Kamala Harris μετά από αυτό που συνέβη στο Palm Beach, ένας από τους συγκεντρωμένους, τον κατηγόρησε ως ψεύτη.
«Ήταν πολύ ωραίο.
Το εκτιμούμε, αλλά πρέπει να πάρουμε πίσω τη χώρα μας.
Πρέπει να κερδίσουμε.
Θα κερδίσουμε και θα κάνουμε την Αμερική ξανά μεγάλη» είπε ο Trump, χωρίς να δίνει την εικόνα ενός αλλαγμένου ανθρώπου μετά από όσα του συνέβησαν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης