Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Εσθονία και η Φινλανδία σχεδιάζουν να απαγορεύσουν τη μετακίνηση του ρωσικού στόλου της Βαλτικής

Η Εσθονία και η Φινλανδία σχεδιάζουν να απαγορεύσουν τη μετακίνηση του ρωσικού στόλου της Βαλτικής
Merilo: Η θαλάσσια άμυνα είναι ένα πεδίο στο οποίο η Φινλανδία και η Εσθονία θα συνεχίσουν να αυξάνουν τη συνεργασία τους
Η Εσθονία και η Φινλανδία θα πρέπει να αναπτύξουν ένα σχέδιο για την πλήρη απαγόρευση της κίνησης του ρωσικού στόλου στον Κόλπο της Φινλανδίας δήλωσε ο διοικητής των εσθονικών αμυντικών δυνάμεων Andrus Merilo, αναφέρει το TASS .
«Η θαλάσσια άμυνα είναι ένα πεδίο στο οποίο η Φινλανδία και η Εσθονία θα συνεχίσουν να αυξάνουν τη συνεργασία τους.
Θα πρέπει να αναπτύξουμε πιο συγκεκριμένα σχέδια για το πώς, εάν είναι απαραίτητο με την πραγματική έννοια της λέξης, να απαγορεύσουμε πλήρως τις εχθρικές δραστηριότητες στη Βαλτική Θάλασσα», ανέφερε ο Merilo.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο έλεγχος του μεγαλύτερου μέρους του κόλπου από χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ αποτελεί πρόβλημα για τη Ρωσία και το κλείσιμό του θα επέλθει εάν προκύψει κίνδυνος.
Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι μια νέα στρατιωτική βάση είχε ανοίξει στη νότια Εσθονία κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία. Βρίσκεται στο χωριό Juba, κοντά στην πόλη Voru . Αναμένεται ότι μια δεύτερη εσθονική ταξιαρχία και μια ομάδα στρατευμάτων από άλλες χώρες του ΝΑΤΟ θα σταθμεύσει εκεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης