Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνευ προηγουμένου πρόκληση στη Συρία – Drones Reaper των ΗΠΑ παραλίγο να χτυπήσουν ρωσικό Su 35

Άνευ προηγουμένου πρόκληση στη Συρία – Drones Reaper των ΗΠΑ παραλίγο να χτυπήσουν ρωσικό Su 35
Ο πιλότος του ρωσικού μαχητικού κατάφερε έγκαιρα να αποφύγει τη σύγκρουση με τα drones που θα οδηγούσε σε μία επικίνδυνη κλιμάκωση
Αμερικανικά drones MQ-9 Reaper προσέγγισε επικίνδυνα ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος των στον εναέριο χώρο της Συρίας.
«Μη επανδρωμένα αεροσκάφη αναγνώρισης MQ-9 Reaper του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ προσέγγισαν επικίνδυνα ένα αεροσκάφος Su-35 των ρωσικών αεροδιαστημικών δυνάμεων που πραγματοποιούσε προγραμματισμένη πτήση πάνω από την επαρχία Homs της Συρίας», ανέφεραν οι ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή.
Ο πιλότος του ρωσικού μαχητικού κατάφερε έγκαιρα να αποφύγει τη σύγκρουση με τα drones που θα οδηγούσε σε μία επικίνδυνη κλιμάκωση.
Ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμός επέκτεινε τις εναέριες επιχειρήσεις του στη Συρία το 2023, γεγονός που οδήγησε σε άνευ προηγουμένου εντάσεις με τη ρωσική πλευρά.

Επικίνδυνη κλιμάκωση

Τους τελευταίους μήνες, αναφέρθηκαν αρκετές επαφές μεταξύ ρωσικών αεροσκαφών και αμερικανικών πτητικών μέσων.
Μέχρι στιγμής καμία επαφή δεν προκάλεσε απώλειες.
Ο ρωσικός στρατός επιχειρεί κατά του ISIS και άλλων τρομοκρατικών ομάδων στη Συρία στο πλαίσιο συμφωνίας με την κυβέρνηση Assad.
Οι προσπάθειες των ΗΠΑ να επεκτείνουν τις εναέριες επιχειρήσεις τους πάνω από τη Συρία δεν θα οδηγήσουν πιθανότατα σε αντιπαράθεση με τον ρωσικό στρατό.
Ωστόσο, αυτή η πολύ επικίνδυνη συμπεριφορά θα μπορούσε τελικά να προκαλέσει σοβαρό επεισόδιο στον εναέριο χώρο της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης